BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν νηφάλιο διάλογο στη Βουλή

Ιδιαίτερα συναινετικός εμφανίστηκε χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, ζητώντας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προχωρήσουν σε έναν «νηφάλιο, ειλικρινή διάλογο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα». Το γεγονός πως η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, και πολύ περισσότερο στη Βόρεια, είναι εξαιρετικά κρίσιμη, δεν άφηνε περιθώρια για υψηλούς τόνους.

KYRIAKOS_2

5
0

Γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς COVID-19, το τελευταίο που θα ήθελαν να ακούσουν είναι έναν ακόμα ανούσιο πολιτικό καβγά στη Βουλή, σημείωσε. 

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας και τώρα πρέπει να κρατηθούμε όλοι όρθιοι, ώστε, όταν έρθει το εμβόλιο, να βγούμε από την κρίση. Δεν βαδίζουμε χωρίς κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να πει πως η κυβέρνηση θα κάνει την ειλικρινή αυτοκριτική της.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι επόμενες δέκα ημέρες είναι πολύ κρίσιμες, καθώς, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε 6 ημέρες μετά το lockdown, τα κρούσματα όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά ανεβαίνουν, το ίδιο και οι διασωληνωμένοι. Ο κ. Μητσοτάκης, στο πνεύμα της συναίνεσης, όπως προαναφέρθηκε, είπε πως «ουδέποτε η κυβέρνηση διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας. Σε κάθε παρέμβασή μου, ευχαριστούσα τους πολίτες». Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ελλιπούς προετοιμασίας, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα λόγια της καθηγήτριας Εντατικολογίας και Πνευμονολογίας κ. Κοτανίδου, η οποία έχει πει ότι έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε στο μεσοδιάστημα από το πρώτο κύμα μέχρι σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ.

Αυξήθηκαν τα τεστ

Ο πρωθυπουργός επιχειρηματολόγησε και γύρω από τα τεστ λέγοντας πως η χώρα διαθέτει αποτελεσματικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και έναν ΕΟΔΥ «που δεν έχει σχέση με αυτόν που παραλάβαμε», αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των τεστ που διεξάγει. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του τουρισμού, για τον οποίο γίνεται πολύς λόγος πως αποτελεί τη βασική αιτία έκρηξης του κορωνοϊού. «Αν η έξαρση του δεύτερου κύματος συνδεόταν με το άνοιγμα του τουρισμού, θα έπρεπε να την είχαμε δει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο», επισήμανε. Υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μας ζητούσε τον Μάιο να ανοίξουμε τον τουρισμό και μας κατηγορούσατε, κ. Τσίπρα, γιατί δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Και στον τουρισμό είπατε αυτά και μετά τα ακριβώς ανάποδα», υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε πως «ανοίξαμε τον τουρισμό οργανωμένα, με αυστηρή μεθοδολογία και τεστ σε ένα ποσοστό των επισκεπτών. Αν κάναμε αυτό που μας είχατε πει εσείς, δηλαδή υποχρεωτικά τεστ σε όσους έρχονταν, θα ισοδυναμούσε η απόφαση με κλείσιμο του τουρισμού», είπε.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία