BACK TO
TOP
Πολιτικές

Επενδυτές με 2 τρισ. αντίβαρο λένε στην Κομισιόν να κόψει ενισχύσεις σε εντατικές κτηνοτροφικές μονάδες

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την Δευτέρα 22 Μαρτίου και την αποκορύφωση των τριμερών διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, ένα νεοφώτιστο στον τομέα των αγροτικών λόμπι «πράσινων» επενδυτών με τουλάχιστον 2 τρισ. ευρώ ως «άμεσο εκτόπισμα», συμβούλεψε την Κομισιόν να σταθεί αυστηρή στο ζήτημα των περιβαλλοντικών απαιτήσεων της νέας ΚΑΠ.

kelly-sweet-sweet-farm-fletcher-vpr-lindholm-20170901

24
0

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσαν οι πράσινοι επενδυτές, είναι και η μείωση των άμεσων ενισχύσεων σε τομείς που παράγουν προϊόντα «με υψηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο», όπως είναι το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Κατά τη λογική τους, οι οικονομικές ενισχύσεις θα έπρεπε να συνδεθούν περαιτέρω με «το κόστος των προσπαθειών», το επενδύσεων δηλαδή, που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ενίσχυση της «βιώσιμης» γεωργίας.

«Ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές και διαχειριστές των περιουσιακών στοιχείων των πελατών μας, εστιάζουμε σε επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα και του κλάδου των τροφίμων ώστε να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν στο νέο πράσινο οικονομικό περιβάλλον» υποστήριξε στο Reuters ο Αλεξάντερ Μπερ, επικεφαλής πολιτικών της Legal and General Investment Management. Άλλος εκπρόσωπος της ομάδας επενδυτών η οποία περιλαμβάνει την Aviva Investor, Robeco και FAIRR Initiative,  σχολίασε ότι αναμένουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό από τους νομοθέτες της ΕΕ και την Κομισιόν αναφορικά με τους περιβαλλοντικούς στόχους της νέας επταετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά η FAIRR, ένα γκρουπ επενδυτών που εστιάζει αποκλειστικά στο τρόφιμο, συνιστά ένα fund που δίνει γραμμή στους συμμετέχοντες του για μεγαλύτερη εμπλοκή σε τέτοια ζητήματα, ενώ μάλιστα συλλογικά διαχειρίζεται 30 τρισ. Δολάρια.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία