Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τράπεζες

Συνεργασία Παγκρήτιας με Finastra για διαχείριση κινδύνου

Tην πλατφόρμα Fusion Risk της Finastra επέλεξε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και των εποπτικών της υποχρεώσεων που επιβάλουν αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και αυτοματοποίηση των εργασιών.

pagritia_2

39
0

Η επιλογή αφορά μία εταιρεία διεθνούς κύρους που παρέχει παγκοσμίως ένα ευρύ φάσμα λογισμικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η τράπεζα επικεντρώνεται στην αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Η πλατφόρμα Fusion Risk, επιτρέπει στους χρήστες της να διαμορφώνουν ακριβέστερη και ταχύτερη εικόνα των στοιχείων του ισολογισμού της τράπεζας, διευκολύνοντας τη λήψη αποφάσεων σε θέματα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και εξυγίανσης του δανειακού χαρτοφυλακίου. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της τράπεζας κυρία Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, «στην Παγκρήτια Τράπεζα επικεντρωνόμαστε στην ικανοποίηση των τραπεζικών αναγκών της σύγχρονης μικρομεσαίας επιχείρησης, υποστηρίζοντας δυναμικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγιούς, καινοτόμου και εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι ιδιαίτερης σημασίας για την τράπεζα να έχει στη διάθεσή της ένα δυνατό και αξιόπιστο εργαλείο που συνεπικουρεί τις επιχειρηματικές της αποφάσεις. Η βελτιστοποίηση επομένως της διαχείρισης των κινδύνων και της κανονιστικής συμμόρφωσης είναι θεμελιώδης, καθώς η τράπεζα αναπτύσσεται και εξελίσσει τα προϊόντα της».  

Ως προς τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, ο κ. Νικόλαος Ροδουσάκης Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της τράπεζας ανέφερε: «Αναζητούσαμε ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη σύνταξη των κανονιστικών αναφορών. Η πλατφόρμα καλύπτει τις ανάγκες μας για τον υπολογισμό των προβλέψεων σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Χρηματοπιστωτικής Αναφοράς 9 - IFRS 9, τον υπολογισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τον Πιστωτικό, τον Λειτουργικό και τον κίνδυνο Αγοράς, τη διαχείριση ενεργητικού-παθητικού (ALM) και τη διαχείριση του κινδύνου ρευστότητας και επιτοκίου (IRRBB)».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Finastra σε θέματα κινδύνων κύριος Arnaud Picut τόνισε ότι «η αυτοματοποίηση που παρέχει η πλατφόρμα Fusion Risk στηρίζει τους μελλοντικούς αναπτυξιακούς στόχους της τράπεζας σε επίπεδο καταθέσεων, δικτύου και επέκτασης σε νέες αγορές».    

Η υλοποίηση της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Neoflex που αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη της Finastra.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας κύριο Anton Sparinapti «η Neoflex διαθέτει μια έμπειρη ομάδα στελεχών που υλοποιούν σύνθετα πληροφοριακά συστήματα. Η ισχυρή συνεργασία μας με τη Finastra αποδεικνύει ότι κατέχουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα Fusion Risk και να υλοποιούμε, με ταχύτητα, έργα σε όλο τον κόσμο».     

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα, ιδρύθηκε το 1993. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο πρωτογενή Συνεταιριστικό Οργανισμό στη χώρα με περισσότερους από 85.000 ενεργούς μεριδιούχους και προσωπικό 450 υπαλλήλους.

Το δίκτυο των καταστημάτων της ανέρχεται σε 50 σημεία Πανελλαδικά, με το μεγαλύτερο μέρος του να εκτείνεται στο νησί της Κρήτης (43 σημεία), ενώ διαθέτει 4 καταστήματα στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στις Κυκλάδες (Μήλος) και σύντομα, 1 νέο κατάστημα στο νησί της Ρόδου. 

Η Finastra

Η Finastra  διευρύνει τις δυνατότητες χρηματοδότησης ιδιωτών και επιχειρήσεων δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανοιχτής καινοτομίας. Παρέχει διεθνώς ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λογισμικού στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - στη λιανική τραπεζική,  στις τραπεζικές συναλλαγές, τις  χορηγήσεις, τις αγορές κεφαλαίου και treasury- επιτρέποντας ταυτόχρονα στους πελάτες της να βελτιστοποιούν το κόστος τους, να μετριάζουν τους αναλαμβανόμενους κινδύνους και να εξελίσσονται συνεχώς, ανταποκρινόμενοι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία