BACK TO
TOP
Τράπεζες

Προτροπή ΔΝΤ για αύξηση επιδομάτων ανεργίας στη Βρετανία

Η Βρετανία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιδομάτων ανεργίας για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εισέλθουν σε κλάδους που είναι πιθανό να υπάρχει ζήτηση μετά από το lockdown, τόνισε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

dnt-reuters-thumb-large

15
0

Η Gita Gopinath δήλωσε σε βουλευτές στο κοινοβούλιο της Βρετανίας ότι η πρώτη προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις ήταν να μειώσουν σταδιακά τα προγράμματα στήριξης για τους εργαζομένους που επλήγησαν από τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών προγραμμάτων διατήρησης θέσεων εργασίας.
Στη συνέχεια, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επαναφέρουν τους ανθρώπους πίσω στη δουλειά, η εστίαση θα πρέπει να είναι στην ανακατανομή των πόρων στην αγορά εργασίας ή στην μετακίνηση ανθρώπων σε θέσεις εργασίας όπου η ζήτηση θα είναι ισχυρή, πράγμα που αρχικά θα αυξήσει την εξάρτηση από τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.

"Στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μπορούσε κανείς να κάνει μια υπόθεση για την σταδιακή αύξηση της στήριξης διότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αντικατάστασης μεταξύ των προηγμένων οικονομιών, σε ό,τι αφορά στην ασφάλιση έναντι της ανεργίας", τόνισε η Gopinath.

Το σύστημα διατήρησης των θέσεων εργασίας στη Βρετανία αυτή τη στιγμή καλύπτει περισσότερες από 9 εκατ. θέσεις εργασίας –που αντιστοιχούν σε περίπου έναν στους τρεις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα- και αναμένει να λήξει στα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία