BACK TO
TOP
Τράπεζες

Διευρύνονται οι συνεργασίες της INTERAMERICAN στον Εθελοντισμό Δασοπυρόσβεσης

Στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και με τη συμπλήρωση, στις 23 Ιουλίου, δύο ετών από το τραγικό γεγονός, η INTERAMERICAN προσέθεσε στις ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης που υποστηρίζει και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά (ΠΥ.Σ.ΕΘ.).

Photo_8

22
0

Το Σώμα ήταν επιχειρησιακά εντεταγμένο στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά, τη Ραφήνα και Προβάλινθο. Ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 2007 και είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Εκτός του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, φέτος η εταιρεία έχει υποστηρίξει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (βόρεια προάστια) και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών, που επίσης δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Αττικής. Η INTERAMERICAN χορήγησε στο ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά -το οποίο δέχεται χορηγίες μόνο σε είδος και δεν διαχειρίζεται χρήματα- ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις λειτουργικές ανάγκες της ομάδας, με επίσκεψη στελεχών της στον Σταθμό. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με τη «we4all» και παρέμβαση για το πράσινο στην περιοχή του Νέου Βουτζά, κατά το προσεχές φθινόπωρο. Η «we4all» είναι μια παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την αντιστροφή της καταστροφής που προκαλείται στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές και την παράνομη κοπή δέντρων.

 

Επισημαίνεται ότι το 2018 η INTERAMERICAN είχε επιδείξει εξαιρετική ασφαλιστική ανταπόκριση για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών και τη στοιχειώδη ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων από τις συνέπειες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Η εταιρεία είχε διαχειριστεί, με συνοπτικές διαδικασίες, αποζημιωτικά 108 περιστατικά για καταστροφή ακίνητης περιουσίας στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά, με το ύψος του ποσού να ξεπερνά συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ. Η ολική καταστροφή ασφαλισμένων σε ΙΝΤERAMERICAN και Αnytime οχημάτων, στην ίδια περιοχή, είχε ανέλθει στα 42 οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποζημιώσεις από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς για το καταστροφικό γεγονός είχαν πλησιάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

 

Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά

 

Η δύναμη του εθελοντικού προσωπικού του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, που υποστηρίζει η INTERAMERICAN, ανέρχεται σε περίπου 50 άτομα και 4 ιατρούς. Το Σώμα διαθέτει 6 πυροσβεστικά οχήματα και 3 διασωστικά, καθώς και 2 επιβατικά για μετακίνηση. Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. έχει συμμετάσχει από το 2010 και εντεύθεν στην αντιμετώπιση περίπου 90 πυρκαγιών, σε περιπολίες και εκπαιδεύσεις και συνεισφέρει τακτικά σε εργασίες κοινού οφέλους για τον Δήμο Μαραθώνα και όμορους Δήμους. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο του Πεντελικού ΣΠΑΠ σε όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται στην Πεντέλη.

 

Οι επικεφαλής του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά έχουν εκπαιδευτεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τακτική είναι και η εκπαίδευση των εθελοντών του, μέσω σεμιναρίων του προγράμματος της δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για την προστασία από καταστροφικούς κινδύνους, ενώ από το 2014 εθελοντές του Σώματος εκπαιδεύονται (ΚΟΜΑΚ) για διάσωση σε περίπτωση σεισμών. Ακόμη, οι εθελοντές συμμετέχουν τακτικά σε ασκήσεις δασοπυρόσβεσης και διάσωσης: ορεινής, από τροχαίο και από σεισμό, με τη συνεργασία της Π.Υ. Νέας Μάκρης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία