Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τράπεζες

Παράταση για έξι ακόμα μήνες στις οφειλές των κόκκινων δανείων

Έλαβε την απόφαση παράτασης έως το τέλος Μαρτίου 2021, για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους.

19s9ecb-thumb-large__1_

27
0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να παρατείνει για άλλους έξι μήνες, έως το τέλος του Μαρτίου 2021, την προθεσμία που είχε δώσει στις τράπεζες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων να υποβάλουν αναθεωρημένα σχέδια για τη μείωσή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έλαβε την απόφαση αυτή για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους, κάτι που θα επιτρέψει σε αυτές έναν πιο ακριβή σχεδιασμό.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές τράπεζες να παρατείνουν την αναστολή των πληρωμών μερισμάτων ή την επαναγορά μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.

Η σύσταση αναφέρει ότι οι τράπεζες πρέπει να επιδείξουν μετριοπάθεια. προκειμένου να «εξοικονομήσουν κεφάλαια για να διατηρήσουν την ικανότητά τους να στηρίζουν την οικονομία σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, που προκαλείται από την πανδημία Covid-19».

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία