BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μειωμένη η ενίσχυση για το γάλα στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου

Καθορίστηκε το ύψος ενίσχυσης ανά επιλέξιμο τόνο γάλακτος παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους έτους 2018 με προορισμό την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

GALA

Μαρία Γιουρουκέλη

33
0

Μάλιστα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι «παρόλο που, λόγω των αυξημένων παραχθεισών ποσοτήτων  γάλακτος,  οι τιμές είναι σε  χαμηλότερα επίπεδα από τις αντίστοιχες του περασμένου έτους με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό (3.439.000 ευρώ), η ενίσχυση ανά παραγωγό θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.»

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αναφέροντα τα ποσά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ισχύσουν οι περσινές τιμές, ήτοι:

(α) σε 54,7 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και αιγείου γάλακτος

(β) σε 78 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος.

Εντούτοις στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια (21/6/2019) αναφέρεται ότι το ύψος της ενίσχυσης για το 2018 καθορίζεται ως εξής:

Άρθρο 1

Στο πλαίσιο εφαρμογής της αριθ. 328609/28-09-2009 ΚΥΑ, όπως ισχύει, και ειδικότερα του άρθρου1, παρ. 1 αυτής, καθώς και της αριθ. 242466/2010 ΥΑ, όπως ισχύει, καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης για το 2018 ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, προβείου και αιγείου γάλακτος, παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, ως εξής:

(α) σε 46,20 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και αιγείου γάλακτος

(β) σε 66,10 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο προβείου γάλακτος.

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο αναφέρει επίσης, ότι «ξεκίνησε τις διαδικασίες αναπλήρωσης της μείωσης  με εθνικούς πόρους και θα συμπεριλάβει και το παραγόμενο γάλα που, λόγω αδυναμίας τυροκόμησης, διακινείται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ενημερώνουμε ότι η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 351 χιλ. ευρώ στο γάλα και 1.049.000  στις ζωοτροφές που πετύχαμε με την τροποποίηση του μέτρου το 2018, θα πιστωθούν στις παραγωγές γάλακτος και τις ζωοτροφές του τρέχοντος έτους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα