BACK TO
TOP
Πληρωμές

Τρίτη ολοκληρώνεται η πληρωμή των Βιολογικών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πληρωμές των Βιολογικών φυτικής και ζωικής παραγωγής με την διαδικασία να αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί ως την Τρίτη 30 Ιουνίου.

photo_MV_2

14
1

Ειδικότερα, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το ποσό που διατίθεται για τη φυτική παραγωγή ανέρχεται σε 21.688.887,44 ευρώ και για τη ζωική παραγωγή σε 14.821.849,12 ευρώ.

 Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ξεκίνησε σταδιακά την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Ιουνίου. 

 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

 "Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την παροχή ρευστότητας στους παραγωγούς και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε στην επίσπευση των πληρωμών του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», επιτυγχάνοντας την καταβολή των ενισχύσεων προς τους δικαιούχους δύο περίπου εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. 

 Αναλυτικά, το ποσό που διατίθεται για τη φυτική παραγωγή ανέρχεται σε 21.688.887,44 ευρώ και για τη ζωική παραγωγή σε 14.821.849,12 ευρώ.

 Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και σήμερα το Υπουργείο έχει καταβάλει συνολικά στους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων το ποσό των 113.868.804,54 ευρώ.

 Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ξεκίνησε σταδιακά την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Ιουνίου."

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Ξεκίνησε Παρασκευή με 13 εκατ. η πρώτη φουρνιά για τα Βιολογικά του 2019

Aπό το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουνίου ξεκίνησε η πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών για την εξόφληση των βιολογικών του 2019, όπως μόνο το Agronews σας είχε ενημερώσει.

Στην πρώτη φουρνιά μπήκαν 7,5 εκατ. Ευρώ για τη γεωργία και 5,5 εκατ. ευρώ για την κτηνοτροφία, με τυχερούς, δικαιούχους κυρίως της Κεντρικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξόφληση των βιολογικών θα γίνει σταδιακά μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με τους δικαιούχους της Δυτικής Ελλάδας να ακολούθουν από το μεσημέρι της Δευτέρας 29 του μήνα.

Διαβεβαιώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, τα λεφτά έχουν παραγγελθεί στις τράπεζες και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά, όπως ορίζει και ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός.
Βρείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-06-2020 02:59Kiki

Είναι Τρίτη ξημερωματα και δεν εχει φανει τίποτα στη δυτική Ελλάδα...για κάποιους που περιμένουν αυτα τα χρήματα σα μάννα εξ ουρανού ειναι πολύ σημαντικά ακόμα και τα δευτερόλεπτα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα