BACK TO
TOP
Πληρωμές

Mε αιτήσεις αγροτών ξεκινά η ψηφιακή απονομή συντάξεων

Με τους ασφαλισμένους αγρότες του πρώην ΟΓΑ ανοίγει το πρόγραμμα ψηφιακής απονομής συντάξεων ΑΤΛΑΣ, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν αιτήσεις για συντάξεις γήρατος αγροτών και μεταβίβασης λόγω θανάτου.

αγροτης_συνταξιουχος

25
0

Το πρόγραμμα παρουσίασε την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγησε πως: «Το πρόγραμμα ξεκινά με τις αιτήσεις για συντάξεις γήρατος των αγροτών και της μεταβίβασης λόγω θανάτου. Εντός του έτους, θα επεκταθεί και στις συντάξεις αναπηρίας και γήρατος υγειονομικών». Τόνισε δε πως το πρόγραμμα αυτό καταργεί ουσιαστικά τις ουρές για την κατάθεση των εννιά δικαιολογητικών που χρειάζονται σήμερα. Όλες οι υπηρεσίες θα διασυνδέονται μεταξύ τους και θα τα συγκεντρώνονται εσωτερικά.

Στα μέσα του 2021, ψηφιακά θα διεκπεραιώνονται και οι συντάξεις των μισθωτών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως π.χ. των μηχανικών. Και μέχρι το τέλος του προγράμματος, θα έχουν ενσωματωθεί και οι υπόλοιπες κατηγορίες. Δηλαδή οι συντάξεις ελευθέρων επαγγελματιών, νομικών και δημοσιογράφων.

Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ψηφιακή Σύνταξη Άτλας», αυτοματοποιείται πλήρως η διαδικασία απονομής της σύνταξης, από το στάδιο της αίτησης, της συγκέντρωσης δικαιολογητικών, της επεξεργασίας του φακέλου και της κοινοποίησης στον δικαιούχο. Δηλαδή, επιτυγχάνεται η ολιγόλεπτη απονομή της σύνταξης από τη στιγμή της αίτησης και απονέμονται αυτόματα οι συντάξεις. Με την ολοκλήρωση δε του Π/Σ ΑΤΛΑΣ θα επιτευχθεί η ψηφιακή απονομή του 85% των νέων συντάξεων ενώ ταυτόχρονα, απελευθερώνεται το εργατικό δυναμικό που θα ασχοληθεί με τις υπηρεσίες απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «με την εφαρμογή του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» πραγματοποιείται ένα άλμα στο μέλλον και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας περνάει σε μία νέα εποχή», ενώ ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που πλέον θα απαιτούνται για την απονομή σύνταξης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα