BACK TO
TOP
Πληρωμές

Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή Νέων Αγροτών που τέλειωσαν τα μαθήματα

Από τα τέλη του µήνα, µε το άνοιγµα της πλατφόρµας - όπως ανακοινώθηκε αρµοδίως- αναµένεται να ξεκολλήσει η πληρωµή της β’ δόσης των Νέων Αγροτών του 2016.

42-43_32

133
20

Σηµειωτέον ότι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία είναι να έχουν ολοκληρώσει την απαραίτητη εκπαίδευσή τους οι Νέοι, ενώ δεν έχει ακόµα ξεκαθαριστεί, µιας και αναµένεται η σχετική έγκριση από την Κοµισιόν, τι θα γίνει µε όσους έκαναν την κατάρτισή τους παρακολουθώντας µαθήµατα µέσω  διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, σύµφωνα µε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία έχει ως εξής: 

  Ο δικαιούχος υποβάλλει αντίγραφο της αίτησης πληρωµής, µαζί µε τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά  και  παραστατικά στη ∆ΑΟΚ, για διοικητικό έλεγχο, αναγνώριση και εκκαθάριση των δαπανών.

Περιλαµβάνεται και µία (επιτόπια) επίσκεψη στη γεωργική εκµετάλλευση µε σκοπό την επιβεβαίωση της ορθής υλοποίησης του επιχειρηµατικού σχεδίου από τις ∆ΑΟΚ.

 Οι αρµόδιες Υπηρεσίες προχωρούν σε διοικητικό έλεγχο επιλεξιµότητας, που αφορά: α) διασταυρωτικούς ελέγχους µε διαθέσιµες βάσεις δεδοµένων (ΟΣ∆Ε, ΜΑΑΕ, ΟΓΑ κλπ) β) εξέταση της συµφωνίας των υποβληθέντων µε τα υποδείγµατα γ) εξακρίβωση της νοµιµότητας και πληρότητας των δικαιολογητικών.

  Η αρµόδια Υπηρεσία εκκαθαρίζει τη δαπάνη, καταχωρεί στο ΟΠΣΑΑ τα στοιχεία για την καταβολή της ενίσχυσης, ετοιµάζει παρτίδα και φάκελο πληρωµής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιβεβαιώνεται το ποσό των επιλέξιµων δαπανών και εγκρίνεται η παρτίδα πληρωµής.
Αναλυτικά η εγκύκλιος διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (20)
Προσθήκη σχολίου

22-02-2021 15:57Βασιλης

Το ότι δεν έχουν γίνει τα σεμινάρια τι φταίμε εμείς?? Στην Αργολίδα ούτε ένας δεν έχει κάνει τα σεμινάρια.......

Απάντηση

22-02-2021 11:44Νέος αγρότης για ψίχουλα

Όλοι οι νέοι αγρότες θα ψηφίσουμε Έλληνες για την πατρίδα. Που θα κρυφτείτε τότε κλεφταραδες...

Απάντηση

18-02-2021 13:02Αντωνης

Ρε ανίκανη τελειωμένη ξεφτιλισμένοι κεσταμπιτες 2 στους 10 έχουν κάνει τα σεμινάρια δεν τα ξέρετε εεεε....? Ολόκληρο ηράκλειο κρητης δεν θα πληρωθώ κάνεις.....? Ψεύτες να πάτε να αυτοκτονήσετε όλοι έτσι και αλλιώς άχρηστα πράγματα είσαστε

Απάντηση

17-02-2021 11:24Αρίσταρχος

Είναι δυνατόν νέος αγρότης μετά από 5 χρόνια ταλαιπωρίας να μην έχει πάρει ούτε 1 δικαίωμα για ηθική στήριξη; Πόσο ξεφτιλισμενοι μπορεί να είναι κάποιοι; Μετά περιμένει κανένας νέος να μείνει στην πρωτογενή παραγωγή; Όσοι ξέμειναν θα ρίξουν μαύρη πέτρα και θα την κοπανησουν έξω, όπου πήγαν και 600 χιλιάδες. Ντροπή και Αισχος στα λαμόγια που θέλουν να γιορτάσουν και τα 200 χρόνια της Επανάστασης οι Εφιάλτες.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

14-02-2021 19:38ΜΙΧΑΛΗΣ

Ρε μπινεδες με δικη σας υπαιτιοτιτα δεν εχουν γινει τα σεμιναρια που θα επρεπε να εχουν γινει! Βρειτε λυση και πληρωστε τα παιδια ολα καριοληδες.Πεντε χρονια πανε τωρα καραγκιοζηδες!

Απάντηση

13-02-2021 13:23Γιάννης

Δώστε τα λεφτά στους αγρότες γιατί τα δικαιούνται και αφήστε τις δικαιολογίες με τα μαθήματα,πληρώστε πρώτα κ άντε μετά μαθήματα.αλλά τι περιμένεις από αυτό το κράτος μόνο να μας κλέβουν ξέρουν και να μας πατάν κάτω παλιό ζαγαρια.όλοι οι άλλοι έχουν πρόβλημα μόνο και τους δίνεται ένα σορό λεφτά που στο τέλος θα χαριστούν,εμείς οι αγρότες δεν έχουμε προβλήματαΕΞΟΦΛΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ..παλιοτομαρα γαμω την φάρα σας

Απάντηση

13-02-2021 01:01Τούλα

Καλά ρε ελεως πια με την τόση κοροϊδία, και υποκρισία εμείς οι φτωχοί ποτε τελικά θα πληρωθούμε !!!!!!

Απάντηση

12-02-2021 20:13Φωτεινη Μαρια Καπετανοπουλου

Είστε απαράδεκτοι παίζεται με τον κόπο μας εσεις ολα τα λαμογια μονο η εστίαση θελει στήριξη εμεις οι αγρότες να πεθάνουμε στην ψάθα θελετε δωστε τα λεφτά μας αρκετες αναβολές ολο κατι βρίσκεται και δεν προχωρατε το θεμα τον αγροτων υποτίθεται οτι ειμαστε ο πρωτογενείς τομεας και ότι μας στηρίζεται δυστυχως μας φτάσατε εξαθλίωση λυπαμαι πολυ στηρίξει δωστς στους μετανάστες ξερετε εσεις.

Απάντηση

12-02-2021 18:52Δημήτρης

Εμείς πού έχουμε ολοκληρώσει τα μαθήματα καί έχουμε βάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούμε??

Απάντηση

12-02-2021 17:12Νέος αγρότης 2014

Εμείς οι νέοι αγρότες του προγράμματος του 2014? Απλήρωτοι είμαστε ακόμη μετά από 7 χρόνια!! Τι θα γίνει μ εμάς? Δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν οι του προγράμματος 2016 κι εμείς να μείνουμε στην απέξω!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα