BACK TO
TOP
Πληρωμές

Έρχονται πληρωμές συνδεδεμένων, πάνε πίσω τα υπόλοιπα τσεκ

Τις πρώτες συνδεδεµένες ενισχύσεις µέσα στο επόµενο δεκαπενθήµερο και πιθανότατα πριν την Καθαρά ∆ευτέρα φέρνει η παραίτηση του προέδρου του Οργανισµού Πληρωµών και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει βρεθεί πιστοποιηµένη λύση για την περαιτέρω τεχνική κάλυψη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

6_pin_35

Ελένη Δούσκα

166
14

Και µπορεί ο Φεβρουάριος να βγήκε χωρίς τις αναµενόµενες, κατά το σύνηθες, πληρωµές του πρώτου πακέτου των συνδεδεµένων ενισχύσεων και µιας διορθωτικής επί της ενιαίας ενίσχυσης και των προγραµµάτων της περσινής χρονιάς, προς απογοήτευση του αγροτικού κόσµου, ωστόσο το σκηνικό δείχνει να αλλάζει. Σηµειωτέον ότι σε αυτή τη δύσκολη  συγκυρία µέσα στο χειµώνα και µετά από το πέρασµα και της πρόσφατης κακοκαιρίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι περιµένουν από τη µία είτε παλιές αποζηµιώσεις είτε τους εκτιµητές για τις νέες ζηµιές και από την άλλη τα χρήµατα που δικαιούνται για τις συνδεδεµένες ενισχύσεις του έτους 2020, καθώς και όποια υπόλοιπα αναµένουν από την περσινή χρονιά.

Όσον αφορά τις συνδεδεµένες, στις οποίες θα περιλαµβάνονται σκληρό σίτο, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και σανοδοτικά ψυχανθή, καρπούς µε κέλυφος, µήλα, όσπρια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και ζαχαρότευτλα, οι τελευταίες πληροφορίες δεν αποκλείουν η πληρωµή να γίνει πριν τις 15 Μαρτίου, προκειµένου να ακολουθήσει λίγες ηµέρες µετά και η πίστωση για την ειδική ενίσχυση βάµβακος, η οποία υπολογίζεται περί τα 67 ευρώ το στρέµµα από τα 64,249 ευρώ το 2019. Υπενθυµίζεται ότι αναµένεται µειωµένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, λόγω της αύξησης των καλλιεργούµενων εκτάσεων, που δεν αποκλείεται να είναι και κάτω από 6,5 ευρώ το στρέµµα.

Εν τω µεταξύ, η νέα εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, µε υπογραφή Φάνη Παπά (πριν την παραίτησή του) δείχνει να πηγαίνει τα πράγµατα λίγο πίσω όσον αφορά τη διορθωτική πληρωµή επί της περσινής ενιαίας ενίσχυσης, δεδοµένου ότι δίνει άλλον έναν µήνα περιθώριο στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά µε την προθεσµία επανελέγχου των αιτηµάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιµότητας και ένταξης σε περιφέρεια των αιτήσεων του έτους 2020, στα οποία προχώρησαν οι παραγωγοί. Κάτι που σηµαίνει ότι οι σχετικές διορθώσεις θα βγάλουν καρτέλα πληρωµής στους δικαιούχους παραγωγούς το νωρίτερα αρχές Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι η ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων για το Εθνικό Απόθεµα αποτελεί προϋπόθεση για µια µαζική πληρωµή, αν και οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών ξεκαθαρίζουν ότι όποιες διορθώσεις ολοκληρώνονται θα πληρώνονται.

Ειδικότερα, η 49825/07-08-2020 Εγκύκλιος διαδικασιών υποβολής και ελέγχου αιτηµάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιµότητας, ένταξης σε περιφέρεια αιτήσεων 2020, τροποποιείται ως εξής:

  1. Η δ’ και ε’ παράγραφος του σηµείου «Ι. Αιτήµατα Επιλεξιµότητας» τροποποιείται ως εξής:

«Τα αιτήµατα υποβάλλονται έως 31/10/2020, ενώ ο έλεγχος από τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2021. Οι αρµόδιες Π∆ και ΠΜ εφόσον εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία δύναται να αλλάξουν το αποτέλεσµα επανελέγχου της επιλεξιµότητας έως τις 31/03/2021».

  1. Η β’ παράγραφος του σηµείου «ΙΙ. Αιτήµατα Άρσης Επικάλυψης» τροποποιείται ως εξής:

«Τα αιτήµατα Άρσης Επικάλυψης υποβάλλονται έως 30/11/2020, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2021».

  1. Η β’ παράγραφος του σηµείου «ΙΙΙ. Αιτήµατα ένταξης σε περιφέρεια», τροποποιείται ως εξής:

«Τα αιτήµατα Ένταξης σε Περιφέρεια υποβάλλονται έως 31/10/2020, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2021».

 

 

Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου

03-03-2021 22:09Αελαρας

Αν δεν οργανωθούμε μόνο οι επαγγελματίες αγρότες,και δεν ξεβρομυσουνε όλα τα άλλα ντεμη κοπρόσκυλα ,που μπαίνουν στην αγροτιά,για να καρπ οθουνε επιδοτήσεις και ότι άλλο,σε διάφορα γραφεία , με ανοχή κάθε κόμματος,και εμείς τους κοιτάμε με δεμένα χέρια ,μόνο αν είμαστε μια οργάνωση χωρίς ,(επαγγελματίες συνδικαλιστές). Θα πάμε μπροστά,!!

Απάντηση

01-03-2021 21:55Δημήτριος Γεωργιάδης

Επιτέλους θα ξεκινήσουν οι κορονοπληρωμες?φθινοπωρινή πατάτα καρπουζι.δεν έχουμε λεφτά να ξανασπειρουμε

Απάντηση

28-02-2021 17:54angelosroum

Ρε κακόμοιρε η προηγούμενη κυβέρνηση κοιτούσε να λύσει τα προβλήματα των πολλών κ δεν έβλεπε πρώτα τις τσέπες των λίγων όπως η σημερινή...!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

28-02-2021 16:44Κοζανη

Θα μας παιθανουνν απ τα 30 μας γερασατε ρε αλητες!

Απάντηση

28-02-2021 10:27Γιώργος

Ενώ η προηγούμενη ήταν καλύτερη που μας ξεκολοναν της εισφορές και τους φόρους τα ξεχάσαμε αυτά...

Απάντηση

28-02-2021 01:59G megistanas

Τους έπιασε κορονοιος παιδιά Στο γ@μημενο κεφάλι τους ... Πάμε για επαναπατρισμό Δολοφόνοι βιαστές μασόνοι παιδεραστές Κυβερνούν αυτό τον πλανήτη...

Απάντηση

27-02-2021 23:49Αναρχικός- πατριωτης

Όλη είναι πουλημένα ΤΟΜΆΡΙΑ, Εμείς φταίμε κανένας άλλος.

Απάντηση

27-02-2021 20:54Γιδοβοσκος

Τέτοια απαξίωση για τον κτηνοτροφικο κόσμο και για τους γεωργούς δεν υπάρχει μας δουλεύουν όλοι ψηλό γαζη αν δεν οργανωθούμε αυτά θα παθαίνουμε....αλλιως πιάσε το αυγό και κουρεψτο

Απάντηση

27-02-2021 19:26Αγανακτισμενος

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα,λογω του οτι μας δουλευουν απο τον δεκεμβρη,θα θα θα.....να απευθυνθω σε ιερεα να κανει αφορισμο σε ολους αυτους που παιζουν με τις τσεπες μας και την ψυχολογια μας.θα διαβαστει αφορισμος και ο,τι προκυψει μετα,στις οικογενειες τους,η ευθυνη δικη τους.αντε πια!!!!!!!!εξοργισατε τον κοσμο.με την παραμικρη αφορμη,τσουπ,αναβολη 1 μηνα.στραβοκοιμηθηκε ο προεδρος;;;;;;αλλο ενα μηνα.καιει λαδια το αυτοκινητο του υποργου;;;;αλλο 1 μηνα.φυσαει βοριας απ'το σπασμενο μου το τζαμι;;;;;αλλο ενα μηνα.αντε χαθειτε ελεηνοι.αφορισμο εδω και τωρα!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

27-02-2021 09:42Ο κανένας

Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια....βαρεθηκαμε να τα διαβάζουμε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα