Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Απόγευμα Μ. Τετάρτης 25 εκατ. πληρωμές για 8 συνδεδεμένες φυτικής

Μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης συνολικού ποσού 25 εκατ. ευρώ των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε 8 προϊόντα φυτικής παραγωγής, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

atm-syntaxi

23668
26

Πρακτικά η διαδικασία ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, ωστόσο τα χρήματα των οχτών συνδεδεμένων αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.
Αυτές αφορούν βιομηχανική ντομάτα (62,8 ευρώ/στρέμμα), πορτοκάλια προς χυμοποίηση (58 ευρώ/στρέμμα), συμπύρηνα ροδάκινα προς χυμοποίηση (32,4 ευρώ/στρέμμα), κορινθιακή σταφίδα (52,2 ευρώ/στρέμμα), σπαράγγια (60,96 ευρώ το στρέμμα), σπόρους σποράς (29,38 ευρώ το στρέμμα), ρύζι (27,2 ευρώ το στρέμμα) και τεύτλα (175 ευρώ το στρέμμα) που έχουν ξεχαστεί από την πληρωμή του πρώτου πακέτου των συνδεδεμένων του Μαρτίου.

Κι ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν φαίνεται να λαµβάνουν τη σηµαντική ανάσα για τον κλάδο της τάξης των 55 εκατ. ευρώ περίπου για τους αιγοπρβατοτρόφους και 35 εκατ. ευρώ για τους βοοτρόφους, στην ίδια πίστωση αναµένεται και µια συµπληρωµατική υπολοίπων από ελέγχους και ενστάσεις για τις συνδεδεµένες που πληρώθηκαν στις 23 Μαρτίου και την ενιαία ενίσχυση της περσινής χρονιάς.

 
H σχετική ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 28.04.2021, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπολογισμού πληρωμής άμεσων ενισχύσεων για το έτος αιτήσεων 2020, συνολικού ποσού 25.047.048,50 ευρώ και σταδιακά θα ξεκινήσουν να πιστώνονται τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, ήτοι 23.388.030,90 ευρώ αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις με παραδόσεις και ενισχύσεις για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, οι οποίες καταβάλλονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των πληρωμών για τις αιτήσεις 2020.

Το ποσό αυτό αναλύεται σε:


7.042.321,29 ευρώ σε 4.184 δικαιούχους στην καλλιέργεια ρυζιού
4.125.434,88 ευρώ σε 4.828 δικαιούχους στην καλλιέργεια πορτοκαλιών προς χυμοποίηση
3.935.301,78 ευρώ σε 5.369 δικαιούχους στην καλλιέργεια κορινθιακής σταφίδας
2.578.297,74 ευρώ σε 882 δικαιούχους στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας
2.547.240,38 ευρώ σε 1.701 δικαιούχους στην καλλιέργεια σπόρων προς σπορά
1.891.179,98 ευρώ σε 312 δικαιούχους στην καλλιέργεια ζαχαρότευτλων
805.836,20 ευρώ σε 664 δικαιούχους στην καλλιέργεια σπαραγγιών
448.797,05 ευρώ σε 761 δικαιούχους στην καλλιέργεια ροδάκινων προς χυμοποίηση
13.621,60 ευρώ σε 59 δικαιούχους για δαμάσκηνα Σκοπέλου των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους

Το πόσο των 1.659.017,60 ευρώ αφορά σε συμπληρωματικές πληρωμές για: βασική ενίσχυση, πράσινη ενίσχυση, γεωργούς νεαρής ηλικίας, ειδική ενίσχυση βάμβακος, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή, βρώσιμα όσπρια, σκληρό σίτο, καρπούς με κέλυφος, μήλα, διατήρηση των παραδοσιακών ελαιώνων στα ΜΝΑ, φασολιού, βρώσιμου λαθουριού και φάβας Σαντορίνης, κριθαριού Λήμνου, και αγκινάρας Τήνου.
Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Υποδοχής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (210.880.2000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (1540), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 09:00 και 17:00. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων με τους εξής τρόπους:

Α. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login).

Β. Μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr/) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Δημήτριος Μελάς

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

 Πιστώνονται συνδεδεμένες  ενισχύσεις 30 εκατ. ευρώ  μόνο για φυτική παραγωγή

Κατόπιν και αυτού, με εξαίρεση τα ζωικά, οι εναπομείνασες πιστώσεις μέχρι το όριο της 30ης Ιουνίου βάσει του κοινοτικού κανονισμού, προς αποφυγήν καταλογισμών στη χώρα μας, αφορούν κλεισίματα έτους τόσο από προγράμματα όσο και για τα περιβόητα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης του 2020, που αφορούν το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του πρασινίσματος και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας, για τα οποία ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς έχει αναφέρει ότι «θα διεκπεραιωθούν μέχρι και τον Μάιο». Πάντως, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός σε πρόσφατη δήλωσή του ανέφερε ότι «μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνουν πληρωμές ακόμα 352 εκατ. ευρώ».
Από την Μεγάλη Τρίτη ξεκινά η διαδικασία πίστωσης των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε βιομηχανική ντομάτα (62,8 ευρώ/στρέμμα), πορτοκάλια προς χυμοποίηση (58 ευρώ/στρέμμα), συμπυρηνων ροδάκινων (32,4 ευρώ/στρέμμα),  κορινθιακής σταφίδας (52,2 ευρώ/στρέμμα) και άλλων φυτικής παραγωγής καλλιεργειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

Οι πιστώσεις της Μεγάλης Εβδοµάδας θα αφορούν συνδεδεµένες σε ρύζι, τεύτλα, βιοµηχανική ντοµάτα, σπόρους σποράς, σπαράγγια, πορτοκάλια και ροδάκινα χυµοποίησης και κορινθιακή σταφίδα, ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν φαίνεται να λαµβάνουν τη σηµαντική ανάσα για τον κλάδο της τάξης των 55 εκατ. ευρώ περίπου για τους αιγοπρβατοτρόφους και 35 εκατ. ευρώ για τους βοοτρόφους. Επίσης, αναµένεται και µια συµπληρωµατική πληρωµή υπολοίπων από ελέγχους και ενστάσεις για τις συνδεδεµένες που πληρώθηκαν στις 23 Μαρτίου και την ενιαία ενίσχυση της περσινής χρονιάς.

Να σηµειωθεί ότι για το 2020, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνδεδεµένη στο αιγοπρόβειο θα κινηθεί λίγο κάτω από τα περσινά επίπεδα, στα 10,3 ευρώ το ζώο και η αντίστοιχη ενίσχυση για τα βοοειδή στα 155 ευρώ το κεφάλι.

Τα ποσά ανά στρέμμα (φυτική παραγωγή)

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα βιομηχανικής τομάτας, για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίζεται στο ποσό των 62,8 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας, για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίζεται στο ποσό των 52,2 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση, για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίζεται στο ποσό των 58 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των συμπυρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποιηση για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίζεται στο ποσό των 32,4 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια των σπαραγγιών για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίσθηκε στα 60,96 ευρώ/στρέμμα.
 
Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα του ρυζιού για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίζεται στα 27,2 ευρώ/στρέμμα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα σπόρων σποράς για το έτος ενίσχυσης 2020, καθορίζεται στα 29,38 ευρώ/στρέμμα.

Σε επανέλεγχο αγροτεµάχια που δεν πήραν συνδεδεµένη τον Μάρτιο

Μέσα σε ελάχιστες µέρες και ενόψει της πίστωσης της Μεγάλης Εβδοµάδας, ο Οργανισµός Πληρωµών ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επανελέγχους όλων των αγροτεµαχίων µε αίτηµα συνδεδεµένης ενίσχυσης, που είχαν εύρηµα (µείωση ή µηδενισµό της έκτασης φυτικού κεφαλαίου) από τον έλεγχο µέσω τηλεπισκόπησης, χωρίς την υποβολή σχετικής ένστασης από τους παραγωγούς.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι σταδιακά θα αναρτηθούν στην «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εµπίπτουν σε δείγµα ελέγχου, τα αποτελέσµατα του α’ ελέγχου µέσω τηλεπισκόπησης καθώς και τα αποτελέσµατα του επανελέγχου που θα πραγµατοποιηθεί, στα πλαίσια µιας σειράς συνδεδεµένων και ειδικών ενισχύσεων για τα µικρά νησιά του Αιγαίου.

 

Σχόλια (26)
Προσθήκη σχολίου

04-05-2021 23:56Susan Benson

Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Απάντηση

30-04-2021 20:44Αγρότης

Δεν υπάρχει σάλιο για εμάς κύριε υπουργέ τους ερμους κτηνοτροφους τούς θαψατε φέτος ούτε Πάσχα δεν έχουμε να κάνουμε

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία