BACK TO
TOP
Πληρωμές

Κάτω 30% το πλαφόν αποδόσεων για τους κομμένους της ειδικής βάμβακος

Ρύθμιση που κατεβάζει στο 30% το πλαφόν αποδόσεων βάμβακος για τη λήψη της ειδικής ενίσχυσης φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εντάξει σε νέο κύκλο πληρωμών όσους παραγωγούς δεν έπιασαν τα 260 κιλά ανά στρέμμα που ορίζει ο κανονισμός.

cottoni_2

270
3

Η ευελιξία αυτή αφορά κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Ιανό το περσμένο φθινόπωρο και λόγω των χαμηλών ή και μηδενικών αποδόσεων δεν πιστώθηκαν την ειδική ενίσχυση βάμβακος του 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση μειώνει από 20% που ίσχυε κατά 30% το όριο των αποδόσεων που προκύπτει από τον μέσο όρο πενταετίας ανά περιφερειακή ενότητα.

Πλέον, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και σταλούν τα πορίσµατα στον Οργανισµό Πληρωµών αναμένεται ότι θα τρέξει µια συµπληρωµατική πληρωµή, ενδεχομένως μέσα στον Ιούνιο για την ειδική ενίσχυση στους βαµβακοπαραγωγούς, που επλήγησαν από τον Ιανό και δεν έπιασαν το πλαφόν των απαραίτητων κιλών.

Μάλιστα, σε συνάντησή του με τη βουλευτή Λάρισας Ν∆ Στ. Μπίζιου, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος τη διαβεβαίωσε προ ολίγων ημερών ότι «οι βαµβακοπαραγωγοί που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανό δεν θα χάσουν την συνδεδεµένη ενίσχυση ακόµη και αν δεν πέτυχαν το πλαφόν των 260 κιλών ανά στρέµµα». Ο κ. Λυκουρέντζος δεσµεύτηκε, επιπλέον, ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καµία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για το 2021», ενώ όσον αφορά τις πρόσφατες καταστροφές στα επιτραπέζια και βιοµηχανικά αχλάδια στον Τύρναβο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «µόλις ο ΕΛΓΑ λάβει το πόρισµα της αυτοψίας, θα ξεκινήσει άµεσα τη διαδικασία»

H σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: 

Λιβανός: Έμπρακτη στήριξη των Ελλήνων Βαμβακοπαραγωγών

 

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, μειώνεται η ελάχιστη στρεμματική απόδοση για τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης για την καλλιεργητική περίοδο 2020 στο βαμβάκι, κατά 30%. 

 

Η μείωση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» αλλά και η υγειονομική κρίση του Covid-19. Εμπράκτως το ΥΠΑΑΤ στέκεται για ακόμα μια φορά στο πλευρό των Ελλήνων Βαμβακοπαραγωγών.

                             

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

13-06-2021 13:40ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΥΜΠΑΣ

Καμιά πενηνταρια κιλα πρεπει να βαλουν μην αγχωνονται οι ανθρωποι! Δεν παμε καθολου καλα. Ποτε θα πριμοδωτησουν επιτελους την παραγωγη; Οταν γινονταν τα ''κολπα'' στο βαμβακι ολοι εκαναν ενσταση γιατι δεν χωρουσαν οι δηλωσεις. 450 κιλα συν ηθελαν ολοι. Τωρα την ελαχιστη ΕΛΕΟΣ

Απάντηση

11-06-2021 23:54τακης

θα πληρώσει και αυτούς που δεν έκαναν ενστάσεις;;;

Απάντηση

11-06-2021 23:51τακης

θα πληρωθούν και όσοι δεν έχουν κάνει ενστάσεις;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα