BACK TO
TOP
Πληρωμές

Συμπλήρωμα αποζημίωσης παγετού διεκδικούν όσοι πλήρωσαν +20% στον ΕΛΓΑ

Κατά παρότρυνση του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, πλήρωσαν έξτρα ασφάλιστρο 20% στον οργανισμό την περασμένη άνοιξη παραγωγοί από το Αμύνταιο, οι οποίοι διεκδικούν τώρα να υπολογιστεί η ασφαλιστική κλάση στις αποζημιώσεις τους.

1f1aacb8f5dc64a4d3f88451a1a122ba

15187
14

Συμπλήρωμα αποζημίωσης παγετού διεκδικούν όσοι πλήρωσαν +20% στον ΕΛΓΑ

Αυτό αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, όπου οι παραγωγοί ζητούν να μάθουν επιτέλους τι θα γίνει και με τις αποζημιώσεις σε πρωιμανθή μήλα και κεράσια.

Σημειώνεται ότι ο ΕΛΓΑ προγραμματίζει μια μεγάλη πληρωμή για το τέλος του μήνα, με την οποία θα τακτοποιηθούν και εκκρεμότητες από τον παγετό της άνοιξης του 2021. Υπενθυμίζεται ότι όσοι παραγωγοί επέλεξαν την περασμένη άνοιξη να πληρώσουν μεγαλύτερο ασφάλιστρο στον οργανισμό ασφαλίσεων, τελικά δεν έλαβαν το «πριμ» που συνεπάγεται η ακριβότερη ασφαλιστική κατηγορία. Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής, τον περασμένο Νοέμβριο, τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατέστησε δυνατή την αποζημίωση στο 100% της ασφαλιστικής αξίας για όλους τους πληγέντες. Η απόφαση όμως δεν επεκτείνεται και σε όσους πλήρωσαν μεγαλύτερο ασφάλιστρο.

Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου:

Προς :

Πρόεδρο ΕΛΓΑ, κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κοιν.:

Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κο. Γεώργιο Κασαπίδη

Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο. Λάμπρο Χατζηζήση

Βουλευτή Φλώρινας, κο. Ιωάννη Αντωνιάδη

Βουλευτή Φλώρινας, κα. Θεοπίστη Πέρκα

Κύριε Πρόεδρε,

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας τον Μάιο του 2021, με παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλων των αγροτικών φορέων της περιοχής μας, με θέμα: «Η καταστροφή από τους ανοιξιάτικους παγετούς, σε όλα τα οπωροφόρα δέντρα της περιοχής μας», μας προτρέψατε να δηλώσουμε +20%  στις δηλώσεις που θα κάναμε, για να υπάρχει και ανάλογη αποζημίωση, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Επίσης, μας υποσχεθήκατε, ότι θα αποζημιωθούν και τα πρωιμανθη, μήλα και κεράσια. Για το θέμα αυτό μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση, για το πώς, και αν θα αποζημιωθούμε. Για το πρώτο θέμα, θα πρέπει άμεσα, όπως οφείλει ο οργανισμός, να υπολογιστεί το ποσό των 20%, και να καταβληθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών, οι οποίοι έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα τους επί αυτού του ποσού.

Κύριε πρόεδρε, όπως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τον οργανισμό, έτσι και ο ασφαλιστικός μας φορέας, θα πρέπει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του προς τα εμάς, και όχι να μας αδικεί.

Ευχαριστούμε εκ των πρότερων,

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

Πληρωμή ΕΛΓΑ τέλη Ιανουαρίου με αποζημιώσεις παγετού που δεν έχουν εξοφληθεί

Μια μεγάλη πληρωμή για το τέλος του Ιανουαρίου προγραμματίζει ο ΕΛΓΑ, στην οποία αναμένεται ότι θα συμπεριληφθούν και αποζημιώσεις που ακόμα αναμένουν παραγωγοί από τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός της Άνοιξης του 2021.

Διαβεβαιώσεις ότι τα πορίσματα που θα κατατεθούν στην κεντρική Υπηρεσία μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω πληρωμή που προγραμματίζεται περί το τέλος Ιανουαρίου, έλαβε ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας από τον επικεφαλής του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο προ ολίγων ημερών.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Διομήδης, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κέλλας ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία αποζημίωσης των βιομηχανικών αχλαδιών κι άλλων προϊόντων που «κάηκαν» από τον παγετό της περασμένης Άνοιξης και βρίσκονταν στο προανθικό στάδιο. Όπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος «αναμένεται η έγκριση της Ε.Ε, ώστε να προχωρήσει η αποζημίωση των παραγωγών».

Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2022 14:15Κουλα

Οι καρυδιές πότε θαπληρωθουν

Απάντηση

10-02-2022 10:47ΑΝΕΣΤΗΣ

Καλημέρα σας εγώ που δεν πυρά την δεύτερη δόση του παγετου γειά τα ροδακινα ποτέ θα πληρωθο η τα χάνω

Απάντηση

28-01-2022 10:33Αγροτης

Καλημερα.καποια ενημερωση για πληρωμη απο ελγα γνωριζει κανεις?ειχαν πει για τελος του μηνα αλλα δεν ακκυστηκε κανεις τους ακομη.βεβαια Δευτερα βγαινει ο μηνας αλλα σιωπη

Απάντηση

27-01-2022 01:03Νίκος

Γεια σας εγώ που τρακαρα λόγο παγετου πως θ αποζημιωθω

Απάντηση

24-01-2022 22:23ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ 200 ΕΥΡΩ ΣΤ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ ΗΤΑΝΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΙΝΕΤΕ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΑΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΔΩ.

Απάντηση

21-01-2022 14:42Κώστας

Ρεπορτάζ για τα όψιμα κεράσια της Πτολεμαΐδας δεν βλέπω δεν σας ενδιαφέρει αν αυτοί οι αγρότες έχουν καταστραφεί μόνο για τους φίλους σας ενδιαφέρεστε.

Απάντηση

21-01-2022 00:38Ε μ

Εγώ που πλήρωνα τα προηγούμενα χρόνια +20 δεν πληρώθηκαν ποτέ την αύξηση γιατί δεν αποζημιώνει ο ελγα την αύξηση σε παγετό μόνο σε άλλα ζημιογόνα αίτια έτσι με ενημρωσαν από τα κεντρικά του ελγα

Απάντηση

20-01-2022 17:39Χρήστος

Βέβαια ακόμα περιμένουμε την ΈΚΠΛΗΞΗ του προέδρου

Απάντηση

20-01-2022 17:37Χρήστος

Είναι ΜΕΓΆΛΟ ΨΈΜΑ ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είπε δηλώσετε +20. Ήμουν παρών στην συνάντηση και αυτό που είπε είναι το εξής Με τις αποζημιώσεις θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα αλλά να κάνουμε μια αντρίκια συμφωνία, μην πάτε τώρα γνωρίζοντας ότι θα αποζημιωθείτε πάτε και δηλώσετε όλοι +20.

Απάντηση

20-01-2022 16:49Γιώργος

Οι βουλευτές κανόνισαν και ο ΕΛΓΑ πάλι τους κολλητούς πλήρωσε, ΛΑΡΙΣΑ , ΗΜΑΘΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΛΑ, για τους άλλους υπάρχει και η Γερμανία.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα