Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Με εγγραφή στο ΜΑΑΕ ως 30 Ιουνίου η ενίσχυση 2% απλήρωτων κτηνοτρόφων

Με δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022, και όχι στις 31 Δεκεμβρίου 2021 που προέβλεπε η αρχική απόφαση, θα μπορέσουν να εισπράξουν τη συμπληρωματική ενίσχυση 2% επί του τζίρου για αγορά ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι που έμειναν απλήρωτοι τον Απρίλιο.

georgantas-giorgos

10904
6

Εκδόθηκε η απόφαση για συμπληρωματική ενίσχυση κτηνοτρόφων 2%, εγγραφή στο ΜAE έως 30 Ιουνίου

Επίσης τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης ως προς τους νεοεισερχόμενους αγρότες, δηλαδή, όσους έκαναν έναρξη μέσα στο έτος 2021, προκειμένου το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι των εσόδων τους που όριζε η αρχική απόφαση που τροποποιείται.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει στο τελευταίο φύλλο η εφημερίδα Agrenda, στους κτηνοτρόφους πρόκειται να κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ανακατανομής πόρων από κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρονται τα εξής:

Νέες αποφάσεις για τη στήριξη των κτηνοτρόφων

  • Με τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης διευρύνεται ο αριθμός των κτηνοτρόφων που θα λάβουν το 2% για αγορά ζωοτροφών

Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, αναπληρωτή Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες, που θα εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022 και όχι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 που προέβλεπε η αρχική απόφαση, να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση 2%,  εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Επίσης τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης ως προς τους νεοεισερχόμενους αγρότες, δηλαδή, όσους έκαναν έναρξη μέσα στο έτος 2021, προκειμένου το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι των εσόδων τους που όριζε η αρχική απόφαση που τροποποιείται.

Το ΥπΑΑΤ συνεχίζει τη στήριξη σε κτηνοτρόφους και γεωργούς. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και νέο πλαίσιο στήριξης, με στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα προέρχεται από ενωσιακούς πόρους, καθώς όλα τα προηγούμενα μέτρα στήριξης προήρχοντο από εθνικούς πόρους.

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

26-07-2022 13:12Τάσος

26 Ιουλίου και το 2% χάθηκε στο δρόμο ξέρει κανείς τι γίνεται

Απάντηση

28-06-2022 00:10Μπάτζιου Ευαγγελία

Έχει καταντήσει αηδία!

Απάντηση

28-06-2022 00:09Μπάτζιου Ευαγγελία

Έχει καταντήσει αηδία!

Απάντηση

28-06-2022 00:08Μπάτζιου Ευαγγελία

Έχει καταντήσει αηδία

Απάντηση

26-06-2022 17:52Μια κτηνοτρόφος.

Ανοίξτε , καινούργιους λογαριασμούς , γιατί τα χρήματα , που θα παρεται συνάδελφοι ,θα είναι πάρα πολλά και δεν θα χωρούν στον υπάρχουν που έχεται .σας το λέει μια κτηνοτρόφος πληρωμένη τον Απρίλιο .

Απάντηση

26-06-2022 13:16Γιαννης τσιτσιλιδης

Για να δούμε αν θα δούμε αυτά που πρέπει να δούμε!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία