Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Ξεκινούν οι εργασίες προκαταβολής του τσεκ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παύση υποδοχής διορθώσεων

Κλειστό παραμένει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποδοχή διορθωτικών πράξεων από τις 8 Οκτωβρίου, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, είναι αναγκαία μια προσωρινή εισαγωγή νέων στοιχείων για τις προγραμματισμένες εργασίες της προκαταβολής.

6_pin_98_2

5176
0

Παράλληλα, με μηνύματα προς τους παραγωγούς, ενημερώνει για τυχόν τροποποιήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 19 Οκτωβρίου έναρξης της διαδικασίας πιστώσεων. 
Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρεται ότι στην προγραμματισμένη προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης θα συμπεριληφθούν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο με τεχνικές παρακολούθησης και μετά από τις πιθανές διορθώσεις, έχουν προσδιοριστεί ως «πράσινα», δηλαδή επιβεβαιώνεται η δηλούμενη καλλιέργεια σε αυτά, σύμφωνα με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τα υπόλοιπα αγροτεμάχια, για τα οποία δεν υπάρχει επιβεβαίωση των απαιτούμενων κριτηρίων επιλεξιμότητας ανά καθεστώς ενίσχυσης, θα δεσμευτούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή, χωρίς να προκαλέσουν μειώσεις / κυρώσεις και θα υπάρξει εκ νέου έλεγχος και, αν καταστεί αναγκαίο, σχετική ειδοποίηση για πιθανές διορθώσεις.

Όσον αφορά στις διορθώσεις που πραγματοποιούνται, το Σύστημα θα κλείσει προσωρινά για διορθώσεις στις 08/10 λόγω της αναγκαιότητας διακοπής εισαγωγής νέων στοιχείων για τις προγραμματισμένες εργασίες της προκαταβολής. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ληφθούν υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερες διορθώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά στους ελέγχους που πραγματοποιούνται με τη μέθοδο του monitoring στο πλαίσιο της υποβολής της ΕΑΕ 2022, καθώς και τις πιθανές διορθωτικές ενέργειες για τις οποίες έχουν σταλεί ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ο έλεγχος με τη μέθοδο του monitoring έχει ως σκοπό την διεπαφή με τον γεωργό με σκοπό την διόρθωση από μέρους του πιθανών σφαλμάτων και άρα των λιγότερων δυνατών κυρώσεων. Για το λόγο αυτό στάλθηκαν και συνεχίζουν να στέλνονται οι ειδοποιήσεις πιθανών σφαλμάτων.

Βάσει των Κοινοτικών Κανονισμών, δεν δύναται να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις ανά αγροτεμάχιο μετά την πρώτη πληρωμή του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία