BACK TO
TOP
Πληρωμές

Για 30 με 31 Ιανουαρίου μεταθέτει ο Γεωργαντάς την πληρωμή ζωοτροφών

Για την προσεχή Δευτέρα 30 Ιανουαρίου με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 31 του μήνα μεταθέτει τελικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την πληρωμή των 89 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών. Εντωμεταξύ, δρομολογείται λύση για το ζήτημα των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων οι οποίοι δεν εμφανίζουν τζίρο από την περίοδο 2020-2021, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός ενίσχυσης.

ipourgoimalevizi-2-740x420

Πέτρος Γκόγκος

15842
51

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με την πρώτη ενίσχυση προς τους κτηνοτρόφους που πληρώθηκε την άνοιξη του 2022, αφήνοντας και τότε εκτός τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι πληρώθηκαν τελικά τα ποσά που τους αντιστοιχούσαν τον περασμένο Οκτώβριο. 
Ο αρχικός στόχος ήθελε την όλη διαδικασία να ξεκινά προς τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, έπειτα και από την ανακοίνωση των πινάκων με τα προσωρινά αποτελέσματα την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο φαίνεται πως μια επίσπευση της πληρωμής δεν κατέστη εφικτή. Το ζητούμενο ήταν οι γραφειοκρατικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η πίστωση των ποσών να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ωστόσο η βιβλιοθήκη του ΦΕΚ δεν έχει συμπεριλάβει μέχρι και το απόγευμα της ημέρας αυτής την εν λόγω απόφαση.

Για την προοπτική πληρωμής της ενίσχυσης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενημέρωσε στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραγωγούς στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.  

«Λύνεται το ζήτημα με τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους οι οποίοι έμειναν εκτός ενίσχυσης ζωοτροφών»

Συναντήσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο

«Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο πραγματοποίησε συναντήσεις ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Αρχικά ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής συναντήθηκε με τον κ. Σημανδράκο όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της ενίσχυσης ζωοτροφών για τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους και τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει σχετικά με τους ελέγχους διασταύρωσης των στοιχείων οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring) στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός ανέφερε στον κ. Σημανδράκο ότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι που θα πάρουν την ενίσχυση να έχουν στη νόμιμη κατοχή τους κτηνοτροφική εκμετάλλευση των τομέων αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, όπως αυτό προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021. Με τον τρόπο αυτό μένουν εκτός όλοι οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελος Σημανδράκος αναγνώρισε τα όσα του παρουσίασε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε στον κ. Κωτσό ότι είναι θετικός να εξετάσουν το ζήτημα έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός έθεσε εκ νέου στον κ. Σημανδράκο τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από τη μέθοδο τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring) τονίζοντας στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση. Ο κ. Σημανδράκος πληροφόρησε τον κ. Κωτσό ότι όσον αφορά τη μέθοδο monitoring θα εξεταστούν με προσοχή οι ενστάσεις και θα πραγματοποιηθεί διασταύρωση στοιχείων μεταξύ ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να μην αδικηθεί κανένας αγρότης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Κωτσός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κωτσός έθεσε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ζήτημα των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων οι οποίοι έμειναν εκτός ενίσχυσης ζωοτροφών.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι το Υπουργείο γνωρίζει το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει και ότι θα δοθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να λάβουν και οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι την ενίσχυση ζωοτροφών».



Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Εν αναμονή έκδοσης ΦΕΚ  για πληρωμή ζωοτροφών ως το τέλος της εβδομάδας


Απόφαση η οποία θα μεταφέρει τη δικαιοδοσία διαχείρισης και πληρωμής της ειδικής ενίσχυσης ζωοτροφών από τις περιφέρειες στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου αναμένεται προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πίστωσης των 89 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Πάντως, ήδη διατυπώνονται ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πρόβλεψης από τη σχετική ΚΥΑ για ακατάσχετο. 
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την απόφαση να βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Γιώργου Στύλιου, ο οποίος επρόκειτο να την υπογράψει τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Αν η απόφαση δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης μέσα στην ημέρα (Τρίτη 23 Ιανουαρίου), τότε κατά πάσα πιθανότητα η πληρωμή θα γίνει μέχρι την Παρασκευή 27 του μήνα, αν όχι νωρίτερα, δηλαδή την Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική βούληση και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πληρωμή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τουλάχιστον για όσους δικαιούχους κατάφεραν να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα για το Μέτρο 22.

Διαφορετικά, αν οι τελευταίες γραφειοκρατικές πινελιές κολλήσουν την όλη διαδικασία, τότε φαίνεται πως η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως, όσοι παραγωγοί δεν κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους ή όσοι υπέβαλλαν ένσταση επί των αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη 19 του μήνα, δεν έχουν να αναμένουν πολλά για αυτήν την εβδομάδα, αφού η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κλείνει στις 26 του μήνα, ενώ εκκρεμεί ακόμα η απόφαση ρύθμισης για όσους το σύστημα τους πέταξε εκτός.

Η πίστωση των 89 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών ανοίγει τον κύκλο των πληρωμών του νέου έτους. Πέρα από αυτή, εκκρεμότητες υπάρχουν από τα προγράμματα που πιστώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι διοικητικοί έλεγχοι επί των προγραµµάτων και της ενιαίας της περσινής χρονιάς, προκειµένου να πληρωθούν το αµέσως επόµενο διάστηµα όσοι έµειναν εκτός της εξόφλησης του ∆εκεµβρίου. Στις εκκρεµότητες προς τους αγρότες οι Σπάνιες Φυλές, µε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η πληρωµή τους να γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς και το Κοµφούζιο, η πίστωση του οποίου δροµολογείται για µέχρι τα µέσα Φεβρουαρίου, µαζί µε τη διορθωτική για την ενιαία. Κατά τα γνωστά, σειρά θα πάρουν οι συνδεδεµένες ενισχύσεις, µε στόχο των αρµοδίων να ξεκινήσουν από τα µέσα του επόµενου µήνα.

Προβληματίζει η απουσία πρόβλεψης ακατάσχετου 

Μαζί πάντως με εκείνους τους οποίους η αξιολόγηση των αιτήσεων άφησε έξω από τους πίνακες κατάταξης, αντιδράσεις προκαλεί και η απουσία πρόβλεψης για μη ακατάσχετο της εν λόγω ενίσχυσης. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, ο οποίος μιλά γενικότερα για σκοπιμότητες. «Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτή η ενίσχυση, δεν προβλέφθηκε να είναι ακατάσχετη, με αποτέλεσμα, όσοι έχουν διάφορες οφειλές, να μην λάβουν, ούτε ένα ευρώ από τη συγκεκριμένη ενίσχυση, την οποία ο κτηνοτροφικός κόσμος την αναμένει εναγωνίως», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου αναφέρει:

Εκτός ενίσχυσης ζωοτροφών θα μείνουν-εκ νέου- χιλιάδες κτηνοτρόφοι

  • Το ΥΠΑΑΤ δεν προνόησε να είναι ακατάσχετη

Στην τελευταία μας ανακοίνωση προς το ΥΠΑΑΤ, αναφέραμε ότι «Με την πάροδο του χρόνου όμως-δυστυχώς- διαπιστώσαμε πέραν της απειρίας, ότι υπάρχει παντελής ανικανότητα και κατόπιν, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, ούτε η απειρία φταίει, ούτε η ανικανότητα φταίει, διότι-ως φαίνεται-υπάρχει σκοπιμότητα. Σκοπιμότητα ενάντια στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, σκοπιμότητα, ενάντια στον αγροτικό κόσμο της χώρας γενικότερα».

Δυστυχώς για τον κτηνοτροφικό κόσμο, επιβεβαιωνόμαστε για πολλοστή φορά αφού το τελευταίο ευτράπελο έχει να κάνει με την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, μέσω του Μέτρου 22, για τις ζωοτροφές,  όπου τα 89 εκατ. ευρώ, προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), κάτι για το οποίο είχαμε διαφωνήσει ευθύς εξ αρχής, διότι αυτά τα χρήματα, ήταν ούτως ή άλλως χρήματα που προορίζονταν για τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους), ενώ κατά την άποψή μας, θα έπρεπε αυτή η ενίσχυση να είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα έπρεπε να είχε ήδη χορηγηθεί, όχι μόνο με 89 εκατ. αλλά με διπλάσιο ποσό, που να προσεγγίζει τα 150 εκ. ευρώ.

Καταρχάς, η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη των κτηνοτρόφων, ήρθε στις 19 Ιανουαρίου 2023, μόλις  αναρτήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα προσωρινά αποτελέσματα των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, όπου διαπιστώσαμε ότι σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι μένουν εκτός ενίσχυσης, διότι, πάλι -όπως και στην προηγούμενη ενίσχυση-υπήρχαν προβλήματα με τους ΚΑΔ και επιπροσθέτως, τώρα μένουν εκτός ενίσχυσης και κτηνοτρόφοι, που, παρότι πληρούν την προϋπόθεση των 2.000 ευρώ, ελάχιστο κύκλο εργασιών, διότι-όλως παραδόξως, εμφανίζονται να μην πληρούν αυτό το κριτήριο.

Τα τραγελαφικά όμως δεν σταματούν εδώ, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ΥΠΑΑΤ ζητάει από τους νέους κτηνοτρόφους να εμφανίσουν ελάχιστο τζίρο για το έτος 2020, όταν οι νέοι κτηνοτρόφοι που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα, η πρώτη τους εγκατάσταση έγινε το έτος 2021. 

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτή η ενίσχυση, δεν προβλέφθηκε να είναι ακατάσχετη, με αποτέλεσμα, όσοι έχουν διάφορες οφειλές, να μην λάβουν, ούτε ένα ευρώ από τη συγκεκριμένη ενίσχυση, την οποία ο κτηνοτροφικός κόσμος την αναμένει εναγωνίως.

Κύριε Γεωργαντά και κάθε αρμόδιος του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί δεν προνοήσατε για το ακατάσχετο της συγκεκριμένης ενίσχυσης;

Έχετε επίγνωση ότι με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, που αφήσατε να συμβεί, φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη, ζωοτροφές, ρεύμα και πετρέλαιο, ένας μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων, σε κάθε κλάδο, χρωστά και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει;

Αλήθεια, τι έχετε να πείτε σε όλους αυτούς που θα μείνουν και πάλι εκτός ενίσχυσης, είτε λόγω ασυνεννοησίας ΥΠΑΑΤ-ΟΠΕΚΕΠΕ-υπ. Οικονομικών, με τους ΚΑΔ, είτε με τον λανθασμένο κύκλο εργασιών, είτε λόγω μη ακατάσχετου της ενίσχυσης;

Πραγματικά αναμένουμε τις απαντήσεις σας, τις οποίες θα κρίνει όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος και αναλόγως θα πράξει!!!

Σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Μετά την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων του Μέτρου 22 για την έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων εμφανίζεται απορριπτόμενος από το σύστημα, ανάμεσά τους και νέοι αγρότες – κτηνοτρόφοι καθώς και κτηνοτρόφοι που έκαναν μεταβιβάσεις. Στις βασικές αιτίες απόρριψης, όπως καταγράφηκαν από τα μέλη του ΣΕΚ σε όλη την Ελλάδα είναι:

- Μεγάλος αριθμός δικαιούχων κατά την κατάθεση της αίτησης, παρότι διέθετε το απαιτούμενο εισόδημα, το σύστημα τους απέρριπτε και τους εμφάνιζε ότι δεν έχουν εισόδημα.

- Κτηνοτρόφοι που έχουν δηλωμένο (βασικό) ΚΑΔ γεωργικό (π.χ. αγρότης με τριφύλλια ή καλαμπόκια), παρουσιάζονται ως απορριπτόμενοι, παρότι πληρούν τα κριτήρια που προβλέπει το σχετικό πλαίσιο για το Μέτρο 22. Το φαινόμενο αυτό είχε παρουσιαστεί και κατά την πληρωμή της πρώτης ενίσχυσης των ζωοτροφών.

- Παράλληλα, πολλοί κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, ανέφεραν ότι στις αιτήσεις εμφανίζεται η ένδειξη «ΕΛΛΙΠΗΣ» χωρίς να γνωρίζουν την αιτία. Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να πάρει θέση η Κυβέρνηση είναι αν η συγκεκριμένη ενίσχυση είναι ακατάσχετη, δηλαδή αν οι τράπεζες μπορούν να κατάσχουν τα ποσά, λόγω οφειλών των κτηνοτρόφων.

Ζητάμε:

1. Να προχωρήσουν άμεσα και να διευθετηθούν όλες οι ενστάσεις των κτηνοτρόφων, δεδομένου ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και οι διαδικασίες ήδη έχουν αργήσει.

2. Να ληφθεί άμεσα μέριμνα από την Κυβέρνηση για το ακατάσχετο και αφορολόγητο της ενίσχυσης, τα ποσά αυτά προορίζονται για την αγορά ζωοτροφών.

3. Να δοθεί η δυνατότητα στους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης χωρίς να απαιτείται το κριτήριο του εισοδήματος.

4. Να μην χάνεται η ενίσχυση για τα ζώα που μεταβιβάστηκαν. 5. Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τους ΚΑΔ και ανεξάρτητα αν είναι κύριος ή όχι ΚΑΔ να αποδίδεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, αφού πληρούνται τα κριτήρια της απόφασης.

6. Στις περιπτώσεις που απορρίπτονται οι κτηνοτρόφοι λόγω μη εμφάνισης εισοδήματος στο σύστημα από την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων, να λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του ΑΡΤΕΜΙΣ και των κατά τόπους Κτηνιατρικών Διευθύνσεων, ιδιαίτερα για την πώληση ζώντων ζώων».

 

 

 

 

 

Σχόλια (51)
Προσθήκη σχολίου

27-01-2023 20:52Xristos

Γιατί δεν λένε ότι οι επιδότηση ζωοτροφών δεν είναι ακατάσχετη.Γιατι δεν λένε ότι σας δίνουμε ψίχουλα αλλά θα σας τα κρατήσουμε για να τα δώσουμε στις τράπεζες η στις εφορίες.Αρα για ποια επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών μιλάμε.Απλος τα νούμερα λένε ότι δίνουν.Να βγει ο υπουργός και να πει τη αλήθεια ότι σας γίνουμε ελεημοσύνη αλλά αν χρωστάς θα πάρεις αρχιδια.

Απάντηση

26-01-2023 19:46αγροτισσα

Εσύ που υπογραφεις ως νεοδημοκρατ είδε άφραγκος πληρωμένο τρολ ξεφτίλας

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

26-01-2023 17:43Νεοδημοκράτης

Σε προγραμματισμένη συνάντηση που έχουμε προσεχώς κ.Γεωργαντά ως φορείς του χώρου θα τεθούν όλα τα προβλήματα του χώρου. Βασικό αίτημα είναι οι ενίσχυσης στους κτηνοτρόφος να δίνονται μόνο μέσω τιμολογίων ώστε οι ενίσχυσης να πηγαίνουν για ζωοτροφές και να μην τα τρώνε οι χαραμοφάηδες και τα ζώα τους είναι νηστικά. Επόμενο σοβαρό θέμα είναι όλα τα υπόλοιπα που είπα σε άλλα μου σχόλια. Το 60% των κτηνοτρόφων είναι βασανιστές και δολοφόνοι ζώων. Δεν έχουν ούτε εγκατάσταση για τα ζώα αλλά αυτοσχέδια μαντριά με ξύλα και λαμαρίνες δεν έχουν ούτε χώρο για τις ζωοτροφές και βλέπεις ζωοτροφές μέσα στα σκατά και τις κοπριές. Οι περισσότεροι πετάνε τα νεογέννητα στους λάκους να ψοφήσουν για να παίρνούν το γάλα από τις μάνες. Ακόμα και τα σκυλιά τους είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτά θα τεθούν με στοιχεία και φωτογραφίες υπόψην του υπουργού προσεχώς και αν δεν υπάρξει αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου θα στείλω φάκελο στην ευρωπαϊκή ένωση με όλα αυτά τα στοιχεία. Το έγκλημα αυτό εις βάρος των ζώων δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (8)

26-01-2023 17:32Νεοδημοκράτης

Κανονικά θα πρέπει να επιδοτηθούν μόνο μέσω τιμολογίων οι κτηνοτρόφοι διαφορετικά θα φάνε τα λεφτά και τα ζώα τους θα είναι νηστικά. Κάτι που θα θέσουμε στα υπόψην του υπουργού σε προγραμματισμένη συνάντηση που έχουμε προσεχώς ως φορείς του χώρου. Τους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα τους γνωρίζω όπως την κολπική δεκάρα λίγοι είναι οι νοικοκύρηδες που έχουν εγκαταστάσεις και ταΐζουν τα ζώα τους σωστά. Οι περισσότεροι έχουν τα μαντριά με λαμαρίνες όπως τα βρήκαν από τους πατεράδες τους. Τα ζώα υποφέρουν ειδικά στα ορεινά είναι άρρωστα και ούτε σε κτηνίατρους δεν πάνε για να μην πληρώσουν φάρμακα και κτηνίατρο. Το 60% των κτηνοτρόφων είναι εγκληματίες που βασανίζουν τα ζώα τους. Οι περισσότεροι πετάνε ζωντανά αρνάκια και κατσίκια στο λάκκο να ψοφήσουν για να πουλάνε το γάλα και να βγάλουν χρήματα. Οι τύποι είναι κοινοί δολοφόνοι. Ακόμα και τα σκυλιά τους είναι σε άθλια κατάσταση νηστικά και με πληγές. Δεν έχουν ούτε υποδομές για τα ζώα ούτε αποθήκες για ζωοτροφές. Τα ζώα τα έχουν σε μαντριά με λαμαρίνες και οι ζωοτροφές μέσα στις κοπριές. Εγκληματίες. Χαραμοφάηδες που τρώνε τα λεφτά και δεν επενδύουν στη δουλειά τους. Αυτά θα τεθούν υπόψην προσεχώς στο υπουργείο σε προγραμματισμένη συνάντηση που έχουμε ως φορείς του χώρου. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο θα στείλω επιστολή στην Ευρώπη. Αυτό το έγκλημα των κτηνοτρόφων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάθε φορά που πηγαίνω ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους χάνω τον ύπνο μου με αυτά που βλέπω. Δεν έχουν συνείδηση βασανίζουν τα ζώα είναι κοινοί δολοφόνοι. Θα μπορούσα να μην μιλήσω γιατί κερδίζω από τους κτηνοτρόφους αλλά η συνείδηση μου δεν μου το επιτρέπει. Σέβομαι τους νοικοκύρηδες κτηνοτρόφους αλλά όχι τους δολοφόνους.

Απάντηση

26-01-2023 17:16Νεοδημοκράτης

Φέτος θα πέσει καλή κονόμα με τις ζωοτροφές. Τα περισσότερα τα πούλησα από το καλοκαίρι ακόμα από το χωράφι. Μου έμειναν 15 χιλιάδες μπάλες τετράγωνες μικρές τρυφίλι και 12 χιλιάδες μπάλες άχυρο. Αυτά θα πουληθούν όταν θα πέσουν τα πολλά χιόνια τότε που θα παρακαλάνε οι κτηνοτρόφοι όσο όσο. Με αυτά θα βγάλω όλα μου τα έξοδα και όσα πούλησα το καλοκαίρι που είναι πολύ περισσότερα θα είναι καθαρό κέρδος. Από τώρα και στο εξής το μόνο που θα σας μείνει από τα ζώα θα είναι η κοπριά και η γκαγκαράτσα. Όσες βοήθειες και αν σας δώσει η κυβέρνηση δεν φτάνει η γεωργία δεν είναι για όλους πάρτε το χαμπάρι. Η γεωργία είναι επιχείρηση και χρειάζεται μυαλό, κεφάλαιο και υποδομές κάτι που οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε. Το καλοκαίρι πούλησα ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους πήγα στα μαντρί τους και έβλεπα μαντριά με ξύλα και λαμαρίνες όπως ακριβώς τα βρήκαν από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους ούτε μια λαμαρίνα καινούργια δεν έβαλαν τα ζώα τους σε άθλια κατάσταση που αν υπήρχαν έλεγχοι κανονικοί θα τους απαγόρευαν να έχουν ζώα. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι είναι βασανιστές ζώον με τέτοιες άθλιες εγκατάστασης ενώ και τα περισσότερα ζώα είναι νηστικά. Παίρνουν επιδοτήσεις και τα ζώα είναι νηστικά. Πήγα το καλοκαίρι σε ενός κτηνοτρόφου το μαντρί να ξεφορτώσω μπάλες τρυφίλια και δεν είχε ούτε ένα υπόστεγο να τα ξεφορτώσω τελικά τα αφήσαμε μες στις κοπριές αυτά τα ζώα δεν πρόκειται να τα φάγανε εκτός και αν πεινούσαν πολύ. Αυτοί είναι οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα σβαρνιάρηδες με μηδέν υποδομές με νηστικά ζώα και περιμένουν να βγάλουν χρήματα. Δυστυχώς το κράτος πρέπει να κάνει αυστηρούς ελέγχους και όλους αυτούς τους βασανιστές ζώων που παριστάνουν τους κτηνοτρόφους να τους διώξουν από το χώρο να τους κόψουν τις επιδοτήσεις και να πληρώσουν βαρβάτα πρόστιμα. Στην επόμενη συνέλευση που θα κάνουμε στο υπουργείο ως φορείς του χώρου θα τα θέσουμε υπόψην του υπουργού όλα αυτά τα εγκλήματα των κτηνοτρόφων.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (6)

26-01-2023 16:24Κτηνοτρόφος απελπισμένος

Μπήκαμε στο χειμώνα έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά τι θα ταίσουμε τα ζώα μας ποπ κορν; Οι ζωοτροφές έχουν διπλασιαστεί τριπλασιαστεί, το ρεύμα τα καύσιμα τα φάρμακα όλα. Και εμείς περιμένουμε και περιμένουμε σαν τους επαίτες. Τα ζώα μας θα πεθάνουν δεν μπορούμε να τα ταίσουμε. Ή τα ζώα η τα παιδιά μας πρέπει να αφήσουμε νηστικά αλλιώς δεν φτάνουν. Μητσοτάκη σε ψήφισα γιατί έφαγα και εγώ το παραμύθι σου για χαμηλή φορολογία και στήριξη αλλά μας έκλεψες από παντού. Ας σκούζουν όσο θέλουν τα κομματόσκυλα του Κούλη. Στις εκλογές θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί πονάτε λαμόγια της ΝΔ. Με το ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα είμασταν ναι μεν πληρώναμε υψηλότερη φορολογία αλλά είχαν το ελαφρυντικό πως είχαμε μνημόνιο και στην ώρα μας πληρωνόμασταν και προβλήματα δεν είχαμε. Τώρα χωρίς μνημόνιο και υποτίθεται σε συνθήκες κανονικότητας μας κλέβετε από εκατό μεριές και στις υποχρεώσεις σας κάνετε το χαζό. Μητσοτάκη γ@μιέσαι ρε π@λιοπούστη. Θα τα πούμε στις εκλογές.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

26-01-2023 15:18Tserniegko

Πουτανες του agronews δεν μιλάτε τώρα μουγκα πουτανακια εεεε παλυ έξω πέσατε άντε στο διαολο

Απάντηση

26-01-2023 12:13Αγανακτησμενος

Εσείς δεν λέγατε ρε παρτάλια ότι κλείδωσε για Πέμπτη 26 του μήνα;Πάλι πέσατε έξω σε ημερομηνία;Και ποιος είναι ο Γεωργαντάς που έχει δικαίωμα να μεταθέτει με το έτσι θέλω ημερομηνίες;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

26-01-2023 10:44Dim1234

Ρε καθαρματα δοσιλογοι προδοτες μονο για φωτογραφιες για το φαινεστε και για την τσεπη σας νοιάζεστε. 89 εκατομμύρια λετε για στήριξη στους αγροτες ειναι δυνατόν να πετάτε ξεροκοματα και να είστε και περιφανοι στις ομιλίες σας. Θυμάται κανείς το 7χιλιαρο στον κορονοιο που μας ειχατε πρήξει τα αρχιδια; ακόμη αγνοφενετε και αυτο. Ρε ο αγροτικος κοσμος της χώρας βαραει φαλιμεντο και σκαστε πια με την προπαγάνδα για την Ουκρανία. Ο αλλος ο καραγκιοζης πάει να μας αγοράσει αεροπλανα τωρα. Πείτε μας στα ισα να σηκωθούμε να φύγουμε αν και το χουμε καταλάβει αλλα ουτε γι αυτό είστε ικανοί. Και τέλος αυτό το σλογκαν που έχετε λέγοντας ότι ο πρωτογενεις τομέας ειναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας φτάνει. Δεν έχετε αφήσει κόκαλο. Κοτζαμπασιδες

Απάντηση

26-01-2023 09:48Σακης

Ύπαιθρος, τα υπόλοιπα είναι λογια

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα