BACK TO
TOP
Πληρωμές

Άρχισε η επεξεργασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, όσο γίνεται νωρίτερα τσεκ

Με αίτημα να πληρωθεί ακόμα και νωρίτερα από τις 16 Οκτωβρίου και αν γίνεται να είναι και μεγαλύτερη από το 70% της βασικής ενίσχυσης, εξετάζει για τη φετινή προκαταβολή του τσεκ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

osde_site

17
22

Άρχισε η επεξεργασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, όσο γίνεται νωρίτερα προκαταβολή του τσεκ εξετάζει ο Αυγενάκης

Οι πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν εξετάσει ενδελεχώς αυτή την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να αντιμετωπίζουν θετικά την επίσπευση της πρώτης δόσης των πληρωμών άμεσων ενισχύσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν ταμειακά οι αγρότες που επλήγησαν από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και να απαλλάξει την αρμόδια αρχή πληρωμών από το άγχος μιας βαθύτερης επεξεργασίας των αυτών των δηλώσεων.Άλλωστε, προετοιμάζοντας σχετικά το έδαφος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο κ. Αυγενάκης θέτει ως πρώτο θέμα των συζητήσεων που θα γίνουν την «αυξημένη προκαταβολή στήριξης της ΚΓΠ (CAP) όσον αφορά τις προκαταβολές των άμεσων πληρωμών, καθώς και τις προκαταβολές ενίσχυσης που χορηγούνται στο πλαίσιο αγροτικής ανάπτυξης της ΚΓΠ (CAP)».


Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2023 αναφέροντας σχετικά ότι:

Κατατέθηκαν εμπρόθεσμα  από τους δικαιούχους 640.416 οριστικές  ΕΑΕ 2023  στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, όπως και το 2022.

Συνεχίζεται η κατάθεση ΕΑΕ 2023 από ορισμένους δικαιούχους για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕ Φθιώτιδας και την ΠΕ Έβρου, όπου για λόγους ανωτέρας βίας, που προκύπτουν από την ένταση των πλημμυρικών φαινομένων, γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ΟΣΔΕ έως την 6η Οκτωβρίου, χωρίς να επιβάλλεται ποινή εκπρόθεσμης δήλωσης.

Ήδη ξεκίνησε ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και ακολουθεί η  αποσφαλμάτωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2023 προκειμένου ο Οργανισμός να προχωρήσει έγκαιρα στις διαδικασίες πληρωμής της προκαταβολής, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σχόλια (22)
Προσθήκη σχολίου

19-09-2023 11:41Δεν κλαίτε μαυρα δέντρα κ σεις μαυρα κλαρια

Χρωστάνε περυσινα κ ταφεινουν τελευταία στιγμή ίσα ίσα να μην βγουν εκτός προθεσμιας. Ό υπουργός τι κάνει δεν ξέρει να τους τραβήξει τα χαλιναρια που κάνουν ότι θέλουν λες κ οι αγρότες είναι πιονια.... Δεν παει αλλο Αυγενάκη αν κάνουν α ίδια με περυσι είστε για φτυσιμο να μην πω άλλη βαρεια κουβέντα.. Εσείς είστε υπευθυνος για ότι τραγελαφικο θα συμβεί.

Απάντηση

19-09-2023 10:56Γιώργος

Ρε λέγατε κάποι το Γιωργάκη αμερικανακη τώρα θα έχετε συριζα αμερικανακη χαχα εμπενε Μητσοτάκη κοπτα όλα που βάζω 15000 ελεωλαδο και δεν παίρνω 1000 ευρώ επιδότηση κύριοι του καναπέ μάθετε να ζητείται με επιδοτήσεις και μόνο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

19-09-2023 10:43Νέος Κτηνοτρόφος

Εγώ περιμένω ακόμα τα περσινά και τα προπέρσινα......

Απάντηση

19-09-2023 10:14sano sferato nefos

Το ξεχαρβάλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται . Ο Πανάγος μέσω του agronews πιέζει η gognitera να παίρνει δουλίτσες άρα και προμήθεια κλπ. Επίσης ξαναμπήκε στο παιχνίδι και ο μεγάλος παίχτης GAIA αλλά το πράγμα δεν ισιώνει με τίποτα. Θα πέσει πολύ κλάμα λέμε. ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Απάντηση

19-09-2023 09:27Αποστολος

Να πληρωθούν οι επιδοτήσεις σύμφωνα με το 2022🐮

Απάντηση

19-09-2023 08:36Ζωης Κούρτης

Εντελώς γελοίοι.

Απάντηση

19-09-2023 03:31Farm3r

Μόνο για τους αγρότες στις πληγέντες περιοχές ισχύει η απόφαση;

Απάντηση

19-09-2023 00:29Agrotis

Ποια ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ μιλάνε... Από ενδοχώρα του Ηρακλείου, υποβάλλω αίτηση ανελλιπώς τα τελευταία 20χρονια στη Ένωση Ηρακλείου. Με ενημέρωσε προχθές ότι στην αίτηση δεν έχει καταχωρηθεί κάποια οικολογική δράση ( το πήρα χαμπάρι μετά από έλεγχο που έκανα on line) και όταν ρώτησα γιατί,είπαν ότι η GAIA θα το περάσει σε όλους τους παραγωγούς αυτόματα, με ένα κόστος των 36 ευρώ. Υπάρχει λένε επίσημο έγγραφο από την GAIA προς όλες τις πύλες. Πότε θα γίνει αυτό κύριοι?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

19-09-2023 00:08🤔🤔🤔🤔

Για να δούμε τη θα δούμε φέτος και με αυτές της πληρωμές . Θα είναι μεταμεσονύχτιες? Θα είναι για τα πανηγύρια? Θα είναι σε ευθεία γραμμή ? Θα κολλάει η δισκέτα ? Θα βγουν πάλι τσακάλια Κοκκινοσκουφίτσες , παραμύθια . Αλλά ξέχασα θα έρθει πάλι ο μέγας Αλέξανδρος σαν πέρσι να σώσει την κατάσταση 😂Ειδομέν

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-09-2023 22:22Γιωργος

εχει φακα το τυρι.μιλανε για πληρωμη νωριτερα,αλλα κανεις τους δεν λεει οτι θα ειναι κομμενη-μειωμενη η ενιαια ενισχυση κατα ευρωπαικες εντολες.ψηφιστε μενουμε ευρωπη ζα!!!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα