BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μπλόκo ΑΑΔΕ σε εγκριτικές για πριμ Νέων Αγροτών πριν ολοκληρωθούν διορθώσεις

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων του προγράμματος Νέων Αγροτών με βάση την εξατομίκευση της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2025, φέρεται να ζητά η ΑΑΔΕ από τις διαχειριστικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η όλη διαδικασία πληρωμών.

forterra_se

Γιώργος Κοντονής

499
0

Οι πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι οι περιφερειακές αρχές έχουν ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις εδώ και κάτι μήνες, με βάση όμως τα στοιχεία της ΕΑΕ 2025 όπως αυτά δηλώθηκαν από τους παραγωγούς, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τα αποτελέσματα του monitoring που επηρεάζουν την επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων και την τελική εξατομίκευση.

Σημειώνεται, ότι η επιλεξιμότητα επηρεάζει την Τυπική Απόδοση, η οποία είναι ένας κρίσιμος δείκτης που καθορίζει την μοριοδότηση και άλλα κριτήρια επιλογής δικαιούχου.

Ως εκ τούτου, παρά το αίτημα των διαχειριστικών αρχών να προχωρήσουν κανονικά οι εντάξεις και να μην χρειάζεται να περιμένουν τα αποτελέσματα των διορθώσεων, η ΑΑΔΕ φέρεται να διατηρεί αρνητική στάση. Αν δεν αλλάξει κάτι και δεν υπάρξει το «πράσινο φως», οι τελικές εντάξεις θα γίνουν μετά τα αποτελέσματα των διορθώσεων ΟΣΔΕ, δηλαδή θα χρειαστούν ακόμη μήνες.

Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την εβδομαδιαία Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα