Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Mέχρι 27 Ιουλίου 8,5 εκατ. για ζημιές 2017 σε ροδάκινα

Με τις καθυστερημένες αποζημιώσεις της ζημιάς που έγινε την περασμένη χρονιά, δηλαδή το 2017 στα ροδάκινα, επιχειρεί να κατευνάσει η κυβέρνησης τις αντιδράσεις για το χειρισμό του ΕΛΓΑ στα φετινά αιτήματα.

Mέχρι 27 Ιουλίου 8,5 εκατ. για ζημιές 2017 σε ροδάκινα

2
1

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθε η ώρα να καταβληθούν στους  ροδακινοπαραγωγούς περί τα 8,5 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους (όχι από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ), διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (27 Ιουλίου).   

Δείτε εδώ την απόφαση για έγκριση δέσμευσης πίστωσης για de minimis στα ροδάκινα που υπέστησαν ζημιές το 2017.pdf

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, ωστόσο, για τις κυβερνητικές προθέσεις προϊδέασε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη 17 Ιουλίου με εκπροσώπους του ΣΑΣΟΕΕ. Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Ημαθίας και της Πέλλας, όπως ο Γιάννης Σηφάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη, σπεύδουν να δώσουν εικόνα των κυβερνητικών προθέσεων, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη φορά έχει εξασφαλισθεί η συγκατάθεση και του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα περίπου και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια τόνισε ότι, αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η σοδειά υπέστη πλήγμα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017.

Επιβεβαιώνει και η Τζάκρη

Αναφορά στις εξελίξεις έκανε αργότερα την Τρίτη, με σχετική της ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, κ. Θεοδώρα Τζάκρη τονίζοντας τα ακόλουθα:

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017 στα ροδάκινα & νεκταρίνια (επιτραπέζια και πρώιμες ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου) θα πληρωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργείου. Συγκεκριμένα θα καταβληθούν περί τα 8,5 εκ. ευρώ με τη διαδικασία de minimis.

Γιώργος Καρασμάνης: Εφαρμόστε έστω και τώρα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ για δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις

 Δήλωση σχετικά με τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα για τις ζημιές του 2017 έκανε ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Καρασμάνης τονίζοντας ότι «ο τρόπος που διάλεξε, ο υπουργός να αποζημιώσει τους αγρότες από τις βροχοπτώσεις του 17 θα δημιουργήσει πολλές αδικίες σε βάρος τους και επιπλέον​ η όποια ενίσχυση θα είναι ένα φιλοδώρημα».

Επίσης πρόσθεσε: «τον καλώ για μια ακόμη φορά να εφαρμόσει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ για δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις. Δεν τους «χαρίζει» τίποτα! Το δικαιούνται, έστω και καθυστερημένα!!! Ας δώσει επιτέλους ένα τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου».


 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-07-2018 18:55θωμας

ανα στρεμα ειναι ψιχουλα αυτα που θα δωθουν... κοροιδια...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία