Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αποζημιώσεις για τα πορτοκάλια ζητούν οι παραγωγοί της Αργολίδας  

Την ανάγκη άμεσης εκκίνησης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών και μανταρινιών που επλήγησαν από παγετό στην Αργολίδα, ανέδειξε με ερώτησή του στην Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός.

esperidoeidi

40
0

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Από τα Χριστούγεννα και έπειτα η Αργολίδα επλήγη επαναλαμβανόμενα από παγετό που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί και από τους σταθμούς της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Καθίσταται συνεπώς αναγκαίο να προχωρήσει  ο ΕΛΓΑ τις σχετικές διαδικασίες που είναι αναγκαίες για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν.

Μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγοί μανταρινιών από τη μονίλια που προσέβαλε την παραγωγή τους, τις εξαιρετικά  χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια, τις οφειλές  της  εξαγωγικής αγροτικής βιομηχανίας "GEFRA - ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ Γ. Ν. ΑΕ" σε εκατοντάδες παραγωγούς, ο παγετός αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών .

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις  θα διασφαλιστεί από τον ΕΛΓΑ  η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών που επλήγησαν από παγετό στην Αργολίδα και ποιο το χρονοδιάγραμμα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία