BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Άμεσες αποζημιώσεις αγροτών στην Εύβοια από το υπουργείο

Κλιμάκιο το ΕΛΓΑ βρίσκεται στην Εύβοια προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τις κατεστραμμένες από την πυρκαγιά περιοχές, ώστε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην περιοχή.

eyboia

20
1

Όπως έγινε γνωστό ήδη από την Τετάρτη άνθρωποι των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται στις περιοχές ώστε να συνδράμουν στον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών ενώ παραμένουν σε αναμονή  της πυροσβεστικής ώστε να μπουν στα καμένα, να οριοθετήσουν τις κατεστραμμένες αγροτικές περιοχές και να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα.

Ας σημειωθεί ότι έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αγρότες της περιοχής να μεταβούν στο δημαρχείο στα Ψαχνά προκειμένου να κάνουν τις δηλώσεις μέσα σε 15 μέρες οπότε και λήγει η προθεσμία.

Υπογραμμίζεται πως μέχρι στιγμής, οι καταστροφές φαίνεται να περιορίζονται σε ελαιόδενδρα και μελίσσια ενώ, όπως εξηγούν κύκλοι του υπουργείου, άμεσα θα ξεκινήσουν οι καταγραφές και θα προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων όχι μόνο από τον ΕΛΓΑ αλλά και από κονδύλια ΠΣΕΑ.

Ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή, τόνισε ότι θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταγραφής των ζημιών, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις καταστροφές.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-08-2019 17:00Δημ.γαλατ.

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ πραγματοποιούν ελέγχους στις καμένες εκτάσεις,όπως συνήθως συμβαίνει μετά από φυσικές καταστροφές. Μήπως ήταν εκεί κ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, που ετοιμάζονται να μπουν στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής??

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία