Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Από 25 Νοεμβρίου αιτήσεις για ενίσχυση 70 ευρώ σε Καλαμών

Ανοίγει το σύστημα υποδοχής δηλώσεων για ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελάς Καλαμών, εαρινής πατάτας, πρώιμου καρπουζιού και καλλιεργειών θερμοκηπίου στην Κρήτη, με τον κύκλο ενισχύσεων να αφορά 27.514 αγρότες, μεταξύ των οποίων και ετεροεπαγγελματίες.

elies-4

2285
0

Στον κύκλο ενισχύσεων αυτόν, θα κατανεμηθούν 37,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,6 εκατ. αφορούν στα 188.064 στρέμματα ελιάς Καλαμών που αντιστοιχούν σε 15.291 αγρότες. Οι ενισχύσεις στο καρπούζι χαμηλής κάλυψης αφορούν περίπου 9.912 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 497 αγρότες, που θα επιδοτηθούν με το ποσό των 300 ευρώ ανά στρέμμα. Το μέτρο για την ανοιξιάτικη πατάτα αφορά ενίσχυση για περίπου 55.732 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 6.207 αγρότες με το ποσό 245 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ η ενίσχυση σε καλλιέργειες θερμοκηπίου της Κρήτης για ντομάτες, αγγούρια και μελιντζάνες αφορά:

  • 012 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 2.750 αγρότες με το ποσό των 540 ευρώ ανά στρέμμα για παραγωγούς τομάτας
  • 624 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 2.160 αγρότες με το ποσό των 232 ευρώ ανά στρέμμα για τους παραγωγούς αγγουριών
  • 720 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 609 αγρότες με το ποσό των ευρώ 300 ανά στρέμμα για παραγωγούς μελιντζάνας

Σύμφωνα με πηγές, ο προγραμματισμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσβλέπει σε μια σύντομη περίοδο αιτήσεων, προκειμένου να τρέξουν άμεσα οι έλεγχοι και να ολοκληρωθεί η πληρωμή εντός του Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της ελιάς Καλαμών, με το πρόβλημα που προέκυψε το οποίο  αφήνει εκτός λίστας ενισχύσεων χιλιάδες παραγωγούς κυρίως από την Αιτωλοακαρνανία, οι προθέσεις των διοικούντων εστιάζουν στην προκήρυξη μιας συμπληρωματικής ενίσχυσης που θα καλύψει όσους δεν είχαν δηλώσει τον κωδικό της Καλαμών στο ΟΣΔΕ τους, παρά το γεγονός ότι καλλιεργούν την συγκεκριμένη ποικιλία.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία