BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τα επόμενα 24ωρα ξεκινούν την αποτίμηση ζημιών κακοκαιρίας κλιμάκια του ΕΛΓΑ

Μόλις καταστεί εφικτό από τις καιρικές συνθήκες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν σε άμεση αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην πρωτογενή παραγωγή, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

IMG_20210215_160639__Αντιγραφη_

29
5

Το υπουργείο φέρεται να παρακολουθεί στενά την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές της Ελλάδας που υπάρχουν εκμεταλλεύσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

«Όλες οι αρμόδιες κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκονται σε εγρήγορση για την συνδρομή και ενίσχυση των αγροτών, κτηνοτρόφων και ιχθυοκαλειεργητών από τις συνέπειες της κακοκαιρίας Μήδεια» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα της Ημαθίας, οι παραγωγοί περιμένουν τις επόμενες ημέρες για να δούνε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η χιονόπτωση και ο παγετός στις καλλιέργειές τους, ειδικά στις υπερ-πρώιμες ποικιλίες ροδακινιάς που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανθοφορίας. Αυτό που ζητούν από την πολιτεία είναι να αντιδράσει άμεσα ο ΕΛΓΑ για την έγκαιρη και δίκαιη αποτίμηση της ζημίας, καθώς λόγω της πρωϊμότητας τα περισσότερα έξοδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (κλαδέματα, λιπάσματα, φάρμακα).

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς  Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 (φωτογραφία veriotis.gr)

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

24-02-2021 21:00Παναγιωτης Σειρηνιωτης

Ωραία τα γράφεις πυρκα Τούλα όμως δεν τα βλέπει κανένας αρμόδιος. Πριν την ανθοφορία δεν αποζημιώνονται κανένα πυρηνοκαρπο δυστυχώς

Απάντηση

20-02-2021 18:29George

Η ζημια ειναι μεγαλη στα πυρηνοκαρπα.θελουμε το 100 τα 100 αποζημιοση και συμψηφιζμο.απο χρεοι στον ελγα

Απάντηση

18-02-2021 07:43Πυρκα τουλα

Εχουμε 40 στρεματα Μιρελ σε σταδιο διογκωσης των οφθαλμων χθες πηγαμε πηραμε κλαδια απο το χωραφι και δεν βρηκαμε ουτε ενα ματι ζωντανο εσεις στον ελγα αλλαξτε το λανο σας και δειτε την πραγματικοτητα ωστε να αποζημιωνετε και τη ζημια σε αυτο το σταδιο που απο 200 τονους ισως παρω το 20% γιατι θα πληρωσουμε φετος στον ελγα 5000 ευρω για ποιο λογο?ναπεριμενω μηπως πεσει χαλαζι για να αποζημιωθω?,ειμαστε σε απελπισια καντε κατι

Απάντηση

17-02-2021 20:40Αγροτης

Μην βιαζεστε πολυ αφηστε να φτιαξει λιγο ο καιρος μπας και γλυστρηστε και σπαστε κανα ποδι και με βασει τον κανονισμο του ΕΛΓΑ δεν προβλεπεται αποζημιωση......

Απάντηση

16-02-2021 14:28ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Δεν πρόκειται να δώσουν φράγκο τα ξέρουμε ήδη από πρίν.. τζάμπα κόπος..👎

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία