Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Έκτακτη ενίσχυση χοιροτρόφων με 253 ευρώ ανά χοιρομητέρα

Στην έγκριση ποσού 15,5 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των χοιροτρόφων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας έχει προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, με την ενίσχυση να αφορά σε ποσό 253 ευρώ ανά χοιρομητέρα.

Μαξιμος_-_Σκυλακακης

1033
1

 Από τους υπολογισμούς του υπουργείου φαίνεται ότι περίπου 61 χιλιάδες ζώα αναπαραγωγής προκρίνονται για την ενίσχυση, τα ποσά της οποίας αναμένουν την προώθηση κοινής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εκταμιευθούν.

Για τα παραπάνω ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τον Μάξιμο Χαρακόπουλο λέγοντάς του ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν διαπιστώθηκε ότι πράγματι προκύπτει μείωση του εισοδήματος των χοιροτρόφων. Το ζήτημα έθιξε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την ικανοποίηση του αιτήματος των χοιροτρόφων να τύχουν ενίσχυσης λόγω της μείωσης στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος, καθώς λόγω του COVID-19 υπήρξε για μακρύ διάστημα αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γιάννη Μπούρα, για τη περαιτέρω επιδείνωση της θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι χοιροτρόφοι, εξαιτίας και της διεθνούς ανόδου στις τιμές των ζωοτροφών, επανήλθε στο ζήτημα που είχε θέσει κατ’ επανάληψη στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο δια ζώσης, όσο και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Επιτραπέζια σταφύλια

Σε συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της ενίσχυσης των Λαρισαίων παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών Crimson, που υπέστησαν ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του “Ιανού”. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξε de mininis, ενίσχυση ήσσονος σημασίας, στους παραγωγούς Crimson της Πέλλας και Ημαθίας. Ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από το επισπεύδον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αν υπάρξει θα εξεταστεί, με βάση, όμως, τα πραγματικά δεδομένα του ΕΛΓΑ. Μόνο αν αυτά πιστοποιούν ζημιά που δεν καλύπτεται από τον υφιστάμενο κανονισμό θα εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-06-2021 21:51Βαμβακοπαραγωγος

Για το βαμβάκι ούτε λόγος για κορονοενισχηση Ε..? Μόνο λόγια παχιά είστε κύριε υπουργέ..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία