BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Χωρίς 40 °C δεν έχει αποζημιώσεις λέει ο ΕΛΓΑ στον Α.Σ Ζαγοράς που ετοιμάζει κινητοποιήσεις

Παρά τα μεγάλα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία και τις εκτεταμένες ζημιές σε μήλα και κάστανα που άφησε πίσω του το τελευταίο κύμα καύσωνα στην περιοχή του Πηλίου, δεν δικαιούνται αποζημιώσεις οι αγρότες σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

-

35
0

Δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές για αποζημιώσεις οι ζημιές και οι μεγάλες απώλειες στην απόδοση που φέρνουν σε οικονομικό αδιέξοδο τους αγρότες στην περιοχή του Πηλίου, λέει ο ΕΛΓΑ ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων, με τον Αγροτικό Σύλλογο Ζαγοράς να καλεί τους παραγωγούς σε συσπείρωση και κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μετά από επικοινωνία του Αγροτικού Συλλόγου με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ μας έκανε ξεκάθαρο ότι η περιοχή μας δεν έφτασε στους 40 °C το τελευταίο διάστημα και για αυτόν τον λόγο δεν προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ να γίνουν εκτιμήσεις  και άρα δεν μας αποζημιώνει.

Οι αγρότες της περιοχής έχουν απώλεια παραγωγής και ζημιά στην παραγωγή τους με αποτέλεσμα να έχουν μείωση εισοδήματος. Για αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα εδώ και χρόνια ζητάει την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Επίσης ζητάμε από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα μας και να προχωρήσει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες που επλήγησαν από τον καύσωνα.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για το επόμενο διάστημα, καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία