Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Πληρωμές παγετού από 14 Σεπτέμβρη, εξόφληση τέλος του έτους

Προκαταβολές αποζημιώσεων παγετού ύψους 10 εκατ. ευρώ προγραμματίζεται να δοθούν στις 14 Σεπτεμβρίου από τον ΕΛΓΑ, με τον προγραμματισμό του Οργανισμού Αποζημιώσεων να τοποθετεί την πίστωση του συνόλου των προκαταβολών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και την εξόφληση των δικαιούχων ως τις 31 Δεκεμβρίου.

08_pin__1__2_2

3295
8

Αυτό γνωστοποιεί μέσω ανάρτησης του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις συμπύρηνων ροδάκινων, στην β΄ ζώνη αποζημιώσεων εντάσσονται και οι περιοχές Μελική, Αγκάθια και Κυψέλη, για τις οποίες ο ΕΛΓΑ αποδέχθηκε ότι οι ζημιές υπερβαίνουν κατά μέσο όρο το 50%, όπως επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δική του ανάρτηση, συμπληρώνει πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα πληρωθούν τις προκαταβολές σε όλους τους δικαιούχους παγετού, με την εξόφληση να υπολογίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, σημειώνει πως στο ενδιάμεσο διάστημα ακολουθούν οι εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις του καύσωνα.

Αναλυτικά ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρει:

Ο ΕΛΓΑ είναι σε μια ισχυρή θέση σήμερα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

Μέχρι 31 Οκτωβρίου θα πληρώσουμε τις προκαταβολές σε όλους τους δικαιούχους από τον παγετό και ακολουθούν οι εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις του καύσωνα τους επόμενους μήνες. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν όσοι επλήγησαν από τον παγετό.

Ότι επιτυγχάνει σήμερα ο ΕΛΓΑ οφείλεται στην χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση. Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στηρίζοντας οικονομικά τον οργανισμό για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις

Έχουμε επιτύχει την συντόμευση του χρόνου των πληρωμών και το πιο σημαντικό είναι ότι προβαίνουμε και στην πληρωμή προκαταβολών κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Την δημοσίευση της είδησης ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο επιβεβαιώνει ότι στις 14 Σεπτεμβρίου καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. πληρωμές ύψους 9.370.876,14 ευρώ σε 7.910 δικαιούχους αγρότες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Πρόσθετες πληρωμές προκαταβολών για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» 9,3 εκατ. € - Λιβανός: Οι πληγέντες θα αποζημιωθούν στο ακέραιο

 Αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. πληρωμές προκαταβολών ύψους 9.370.876,14 ευρώ σε 7.910 δικαιούχους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι, με τις αυριανές εκταμιεύσεις,  από τις 12 Αυγούστου 2021, αθροιστικά έχουν εκταμιευθεί περισσότερα από 45.000.000 ευρώ ως προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης στις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, καθώς όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού διεκπεραιώνονται άμεσα, αφού είναι διασφαλισμένα τα αναγκαία κονδύλια και υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα.

Όπως έχει δεσμευθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός «δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς για την καταβολή της αποζημίωσής του. Όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί θα αποζημιωθούν στο ακέραιο».

 

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

17-09-2021 19:19Γιωργος

Εμείς που κάναμε ΟΣΔΕ το 21 προκαταβολες από παγετο δεν πηραμε ακόμα έχετε καμια ενημερώσει ποτέ θ πληρωθουμε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

16-09-2021 23:23γιωργος

Η Πτολεμαΐδα δυστυχώς δεν έχει βουλευτές και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία γιατί ο ΕΛΓΑ δεν λαμβάνει υπόψιν τους παγετούς αλλά μόνο την πονηριά των κάθε βουλευτών για να βολέψουν τους ψηφοφόρους τους . Με ζημιά 110% γιατί έχουν και έξοδα ,τα όψιμα κεράσια περιμένουν λένε την Ευρώπη να τους πει εάν οι όψιμοι παγετοί τα πάγωσαν ή όχι. Και πληρώνουν καλλιέργειες που οι αγρότες πήρανε και παραγωγή.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία