BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αναβάλει για 10 Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ την πληρωμή αποζημιώσεων παγετού

Κρατάει πίσω ο ΕΛΓΑ την πληρωμή αποζημιώσεων που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, με τον επικεφαλής του οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να επικαλείται την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας ως αιτία καθυστέρησης, όσο χιλιάδες παραγωγοί αναμένουν ακόμα συμπληρώματα από την αποζημίωση παγετού της άνοιξης του 2021.

5167519-HSC00001-7

11637
16

Οι πληροφορίες θέλουν την πληρωμή να τοποθετείται για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, μια καθυστέρηση δηλαδή 10 ημερών. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαίωνε ότι τα πορίσματα που θα κατατεθούν στην κεντρική Υπηρεσία μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω πληρωμή. «Στόχος μας να εξοφληθούν όλες οι ζημιές της περιόδου εκείνης» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα που προέκυψε με τα πορίσματα στη Θεσσαλία. Εκκρεμεί πάντως ακόμα το ζήτημα με όσους παραγωγούς πλήρωσαν +20% στον ΕΛΓΑ, οι οποίοι διεκδικούν να υπολογιστεί το premium που κατέβαλαν στα ασφάλιστρα στις αποζημιώσεις τους.

 

Επίσκεψη σε περιοχές της Πελοποννήσου που επλήγησαν από παγετό

 

Το διήμερο της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου και Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου ο κ. Λυκουρέντζος θα βρεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να έχει συνεργασία με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας, σχετικά με τις σοβαρές -όπως καταγράφονται- ζημιές στις καλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό.

 

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος επισήμανε ότι οι συνέπειες του παγετού ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στην Αργολίδα, ενώ ανησυχητικές είναι και οι πρώτες αναφορές από Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία επίσης.

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλο, σε μεγαλύτερη ένταση διαπιστώθηκαν ζημιές από τον παγετό στην Αργολίδα, σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, όπως και στις ανάλογες καλλιέργειες στη Λακωνία και την Κορινθία. Για τη Μεσσηνία ανέφερε ότι διαπιστώθηκαν ζημιές σε καλλιέργεια πρώιμης πατάτας καθώς και σε θερμοκήπια στην περιοχή της Τριφυλίας. Πρόσθεσε δε ότι ειδικά στην Κορινθία ζημιές παρατηρήθηκαν επίσης σε ελαιοκαλλιέργειες και κηπευτικά.

 

Ο Περιφερειάρχης, κ. Νίκας, επισκέφτηκε στις 27 Ιανουαρίου την Αργολίδα όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση αλλά και στις 28 Ιανουαρίου τη Λακωνία. Η ανησυχία όλου του αγροτικού κόσμου είναι έντονη και δικαιολογημένη αφού κινδυνεύει όχι μόνο το εισόδημα του αλλά ακόμα και το φυτικό κεφάλαιο.

 

Στη συνέχεια, κάλεσε επισήμως τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου στις 16:00 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ώστε να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη τι ενέργειες προτίθεται να λάβει ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης αυτής καταστροφής στον πρωτογενή τομέα.

 

Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον χωρικό και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας, τους Δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγών.

 

Ακολούθως, θα ακολουθήσει στην Αργολίδα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη, Πρόεδρο ΠΕΣΥΠ, Αντιπεριφερειάρχες, με τους Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Δημάρχους Αργολίδας, στελέχη ΔΑΟΚ, εκπροσώπους αγροτών, στελέχη ΕΛΓΑ.

Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

24-06-2022 23:24Κωστας

Ο ξεφτίλας ο Λυκουρέντζος όπου πάει τα ίδια φούμαρα λέει ,μόνο ψέματα στην δετική Μακεδονία θα πλήρωναν τον Μάιο ψεύτες και ξεφτίλες ούστ γουρούνια του κερατά

Απάντηση

16-02-2022 14:34Μαρία Μυριτζη

Παρακαλώ να αναφέρθει ότι συμψηφισαν αποζημίωσεις για χαλαζόπτωση με αποζημίωση που είχαν καταβάλλει στον Ιανό. Πήραν τα λεφτά από αυτά που μας είχαν καταβάλλει!!!

Απάντηση

11-02-2022 16:34Παναγιωτης Σειρηνιωτης

Ποτε θα μπουν τα λεφτά τελικά; Γιατί ο ΕΛΓΑ δεν λέει ότι θα μπουν του χρόνου και βγάζει συνέχεια ανακοινώσεις και δεν τις τηρεί ;

Απάντηση

08-02-2022 10:12Μπαμπης

Κοιτάξτε στο site του ελγα τις πληρωμής για πάγο ανα νομό από τον Αύγουστο και και θα καταλάβετε τι ακριβώς έχει γίνει κύριοι συνάδελφοι αγρότες. Που να περισσέψουν λεφτά να μας δώσουν όταν τα έδωσαν όλα σε 2 νομούς;

Απάντηση

07-02-2022 19:22Βασιλης

Αν δε δουμε χρηματα στους λογαριασμους δεν πιστευουμε τιποτα εχουμε χωρταση απο τα ψεματα του Λ υκουρετζου.ολο φουμαρα στις τηλεορασεις εναι

Απάντηση

01-02-2022 15:03ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΜΕ ΤΙΝ ΑΠΟΖΙΜΙΟΣΙ ΤΟΝ ΠΙΡΚΑΓΙΟ ΤΟΝ ΑΒΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2021 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΙΜΙΟΘΟΥ ΣΤΙΝ ΗΛΗΑ

Απάντηση

01-02-2022 11:21Αγροτης

Με μια κακοκαιρια δηλαδη εμειναν ολα πισω?αλβανοι σκοπιανοι τουρκοι ειχατε μια ευκαρια κ εσεις.αναμεινατε την επομενη κακοκαιρια!!αντε ρε παλιοτομαρα...παραιτηθειται ειναι πιο αντρικιο και πιο τιμιο

Απάντηση

01-02-2022 10:15Αντώνης

Με τα όψιμα κεράσια της Πτολεμαΐδας τι θα γίνει, έχουμε καταστραφεί.

Απάντηση

01-02-2022 09:38Τριαντάφυλλος

Πάνε οι κερασιες μου...δεν έχω δραχμή να κάνω ούτε χαλκό

Απάντηση

01-02-2022 09:03Σακης

Με τα όψιμα κεράσια της Πτολεμαΐδας που είχαν την μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα από τους παγετούς και οι αγρότες είναι σε απόγνωση θα ασχοληθεί κανένας , οι μήπως εμείς δεν ανήκουμε στον ΕΛΓΑ και στην Ελλάδα .

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία