BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Επιτραπέζιο σταφύλι, καπνός και φασόλια στη νέα δέσμη ενισχύσεων

Αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας αποφάσισε η αρμόδια ομάδα εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, με το σχετικό αίτημα να έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να γίνει ο προσδιορισμός των ποσών ενίσχυσης.

girl-selling-grapes-from-a-large-table-laden-with-fruit-and-vegetables-floris-van-schooten

3531
10

Επιτραπέζιο σταφύλι, καπνός και φασόλια στη νέα δέσμη κρατικών ενισχύσεων

Οι ενισχύσεις αυτές δεν είναι οριζόντιες και καλύπτουν μόνο συγκεκριμένους δήμους, όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κατανομή των ενισχύσεων αυτών θα γίνει μέσω της γνωστής διαδικασίας των deminimis, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.

Προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.

Συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

Σχόλια (10)
Προσθήκη σχολίου

23-02-2023 21:28Απο τον ολυμπο

Οποιος αγροτης ψηφησει Νδ να του κοπουν τα χερια και να σκαβει με την μυτη για να καλιεργησει

Απάντηση

27-01-2023 23:58Ροδάκινο παραγωγός

Πόσο ακόμα θα περιμένουν οι ροδάκινο παράγωγοι;;;Έτσι θα περιμένετε την ψήφο αλλά δεν θα έρχεται

Απάντηση

27-01-2023 23:31Αλέκος

Στο Κιλκίς 2 χρονιές σάπισαν πάνω στα ορεινά τα επιτραπέζια. Εμείς πάλι τίποτα ; Γεωργαντά πατριωτη ακούς;

Απάντηση

27-01-2023 19:13agrotisa

Πάντως η φωτογραφία, είναι όλα τα λευτα, όπως δείχνει η κυρία τα φρούτα . Έτσι και ο Γεωργαντάς με τους συμβούλους του , έχουν απλώσει στο οβάλ γραφείο του υπουργείου όλα τα φρούτα , και πέζουν Άμπε μπα μπλονγκ ποια θα αποζημιώσουν και ποια όχι , Άμπε μπα μπλονγκ μέσα τα ροδάκινα,έξω τα κεράσια , άντε πάλι από την αρχή μέσα τα κάστανα , έξω τα αμύγδαλα , και ούτε καθεξής , στο Άμπε μπα μπλονγκ όλες οι καλλιεργιες της Ελλάδας. Δεν εξηγητε αλλιώς .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)

27-01-2023 18:39Sakis

Με τα αμύγδαλα τι θα γίνει; Είναι απουλητα και χωρίς τιμή;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία