BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ενίσχυση σε θερμοκήπια Μαραθώνα, τεύτλα, κρόκο στις νέες εξαγγελίες

Νέα δέσμη κρατικών ενισχύσεων αποφάσισε η αρμόδια ομάδα εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τα ζαχαρότευτλα σε όλη την επικράτεια, τον κρόκο Κοζάνης, τα θερμοκήπια Μαραθώνα και τους αλιείς καραβίδας στα Σέρβια Κοζάνης να εντάσσονται στον προγραμματισμό των επικείμενων αποζημιώσεων.

teutlaevz__1__2

2252
4

Κρατική ενίσχυση σε τεύτλα, θερμοκήπια Μαραθώνα και κρόκο στις νέες εξαγγελίες

Η επιτροπή συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή είχε αποφασίσει για αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.

Οι ενισχύσεις αυτές δεν είναι οριζόντιες και καλύπτουν μόνο συγκεκριμένους δήμους, όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κατανομή των ενισχύσεων αυτών θα γίνει μέσω της γνωστής διαδικασίας των deminimis, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

 Σε συνέχεια της λειτουργίας της ομάδας εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή :

Του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάννας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου, προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο πλαίσιο του έργο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις καλλιέργειας ζαχαροτεύτλων στην επικράτεια, κρόκου Κοζάνης, θερμοκηπίων Μαραθώνα και αλιέων καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου Σερβίων Π.Ε. Κοζάνης.

Συνεχίζεται η διαδικασία αξιολόγησης και άλλων αιτημάτων αποζημιώσεων, για τις οποίες με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

05-02-2023 01:17ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΥΤΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Απάντηση

03-02-2023 21:18Marek Walter

Χρειάζεστε επείγουσα προσφορά δανείου ταχείας προσφοράς σταυρός της ευρωπαϊκής στείλτε μας email τώρα είναι εγγεγραμμένη εταιρεία δανείων στο Υπουργείο Οικονομικών, στείλτε μας email τώρα:marekwalter35@gmail.com

Απάντηση

02-02-2023 20:53ΓΙΑΝΝΗΣ

δεν είμαστε καλά μου φαίνεται, ως πότε θα συνεχίσετε να επιδοτείτε μια παραγωγή η οποία δεν υπάρχει τρόπος να επεξεργαστεί στην Ελλάδα;

Απάντηση

02-02-2023 20:34Farmer

Γιατί μας άφησαν τευτλα και δεν το ξερω; τα εργοστάσια ζάχαρης σαπίζουν...η δεν γνωριζουν;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία