BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Χρωστούμενα ζημιών έτους 2022 καταβάλλει εντός εβδομάδας ο ΕΛΓΑ

Ξεχασμένες αποζημιώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής έτους 2022 αναμένεται ότι καταβάλει ο ΕΛΓΑ εντός της εβδομάδας, με πιθανότερη ημέρα πληρωμής των 23 εκατ. να είναι η προσεχής Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.  

Screenshot_2023-11-21_at_16_49_11

3288
4

Χρωστούμενα 23 εκατ.ζημιών έτους 2022 καταβάλλει εντός της εβδομάδας ο ΕΛΓΑ

Η πληρωμή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αποζημιώσεις του έτους 2022, όπως για περιπτώσεις ενστάσεων ή οφειλές λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη. Ο ίδιος αναφέρει πως η ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνει και πληρωμές για κάθε είδους εκκρεμότητες του Οργανισμού προς τους παραγωγούς από το 2015.

Η τελευταία πληρωμή είχε γίνει στις αρχές Ιουνίου, με τις πληροφορίες να θέλουν τον οργανισμό γεωργικών αποζημιώσεων να έχει καθυστερήσει την επερχόμενη πληρωμή λόγω ταμειακού ελλείμματος. Στο μεταξύ προέκυψε και το θέμα της Θεσσαλίας.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της Agrenda αναφέρεται πως άλλα τόσα, αν όχι περισσότερα, απαιτούνται και για τις αποζημιώσεις της φετινής (2023) χρονιάς, προφανώς, χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι ζημιές από την πρωτόγνωρη καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο. 

Καλά ενημερωμένες πηγές, που παρακολουθούν από κοντά τις διεργασίες, εκτιμούν πως δύσκολα θα ξεκινήσει ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει ζημιές του 2023 πέραν της Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να μπει το νέο έτος πριν ξεκινήσει τις καταβολές.

 

Η ανάρτηση Σταμενίτη αναφέρει:

Πληρωμή ΕΛΓΑ.

Σε πληρωμή προχωράει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΕΛΓΑ, τακτοποιώντας όλες τις εκκρεμότητες των παρελθόντων ετών.

Ειδικότερα, η πληρωμή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αποζημιώσεις του έτους 2022, όπως για περιπτώσεις ενστάσεων ή οφειλές λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα, περιλαμβάνει και πληρωμές για κάθε είδους εκκρεμότητες του Οργανισμού προς τους παραγωγούς από το 2015.

Το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε περίπου 23 εκ. ευρώ συνολικά για όλη τη χώρα.  

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

22-11-2023 11:36Αντωνης

Δηλαδη θα πληρωσουν και αυτους που χρωστουσαν ο ελγα απο το 2015 που λεει ο υπουργος,εαν καποιος αγροτης ηταν να παρει αποζημιωσει το 2019 αλλα επειδη χρωστουσε ο αγροτης ασφαλ.εισφορες 18-19-20 και πληρωσε ο αγροτης το 2021 ολες τις εισφορες του αλλα απο τον ελγα δεν πληρωθηκε καθολου?Τετοιες δηλαδη πληρωμες θα γινουν?Ασ ρωτησει καποιος εργαζομενος εφημεριδας που ανελαβε το θεμα?

Απάντηση

21-11-2023 20:13Γιωργος

Γιατι ο ελγα δεν κανει συμψηφισμους με εισφορες και να πληρωνει το υπολοιπο ποσο στις αποζημιωσεις;;;;;αν ενας παραγωγος δεν εχει πληρωσει 1.000 ευρω ασφαλιστικες εισφορες και του χρωσταει ο ελγα 15.000 για αποζημιωση π.χ φυτικης παραγωγης λογω καυσωνα,γιατι δεν του κραταει τα 1.000 ευρω και να δωσει τα υπολοιπα 14.000;;;;;;;;;;;;;αλλα ποιος να αποδωσει δικαιοσυνη,οι υπαλληλοι του οργανισμου απο τα γραφεια με τα air condition ή οι βουλευτες και υπουργοι με την ασυδοτη ζωη και τις μιζες και τις διακοπες 11 μηνες τον χρονο;;;;;ποιος πραγματικα θα νοιαστει για τον αγροτη κτηνοτροφο περα απο την τσεπη του;;;;;;;;ολοι φαταουλες και εξαλλη ζωη!!!!!!!!!!χρημα,ασυδοσια,μπαρ,γυναικες,καλοπεραση, μπιζνες,κρεπαλη,φαγοποτια,μεθυσια, ανωμαλιες και ο,τι αλλο προκυψει.σε ολες τις βρωμιες και διαφθορες μεσα ειναι.

Απάντηση

21-11-2023 17:18Oti karei

Ρε αυτός λέει.....υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη. Ο ίδιος αναφέρει πως η ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνει και πληρωμές για κάθε είδους εκκρεμότητες του Οργανισμού προς τους παραγωγούς από το 2015. Αυτό δεν μπορεί να γίνει διοτι αν ένας παραγωγός δεν πληρωση τον ελγα για 2 έτη, χάνει την αποζημίωση, βέβαια οι οφειλές πάνε στον αφμ και στην εφορεια όμως το πόρισμα το χάνει.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία