
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες!
Τα αγωνίσματα του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης είναι τα εξής:
-Spartan Sprint: Η πιο δημοφιλής κούρσα μήκους 6+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει προετοιμασία.
-Spartan Super: Για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί η κούρσα 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια.
-Spartan Trifecta World Championship: Είναι η κούρσα, που μετράει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο.
-Spartan Kids Race: Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.
Οι μικροί «Spartans» θα χωριστούν σε κατηγορίες κατά ηλικία:
-Παιδιά 4 – 6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων.
-Παιδιά 7 – 10 ετών, σε διαδρομή 1.600 μέτρων.
-Παιδιά 11 – 13 ετών, σε διαδρομή 3.200 μέτρων.