BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Για 12η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης πλουσιότερη ομάδα παγκοσμίως

Ισπανικές και αγγλικές ομάδες κατακτούν τον τίτλο των «πλουσιότερων» στον κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte.

real_2_2

Βασίλης Σοφός

0
0

Στη πρώτη θέση του Football Money League επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας για 12η φορά τον τίτλο της πλουσιότερης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο, με έσοδα 750,9 δις ευρώ (σεζόν 2017/18). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία Deloitte, μέσα από τα στοιχεία της οποίας ισπανικές και αγγλικές ομάδες βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις του Football Money League.

Την Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί στη δεύτερη θέση η επίσης ισπανική Μπαρτσελόνα με έσοδα ύψους 690,4 δις ευρώ για την ίδια σεζόν. Η αγγλική ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με έσοδα 666 εκατ. ευρώ συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Συνολικά έξι αγγλικές ομάδες είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται, με την «χειρότερη» να εμφανίζει έσοδα 200 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα των 20 συνολικά πιο κερδοφόρων ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο έφτασαν τα 8,3 δις. ευρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 6% σε σχέση με τη περσινή σεζόν.

Τα υψηλά αυτά έσοδα προκύπτουν κυρίως από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων, τα έσοδα των αγώνων αλλά, για κάποιους πιο παλιούς συλλόγους, το ταμείο γεμίζει και από εμπορικά έσοδα.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία