BACK TO
TOP
Δρώμενα

Αγροτική εκπαίδευση στη συνεργασία Θεολογικής Χάλκης με το Γεωπονικών Επιστημών

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (Ι.Θ.Σ.) και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) υπεγράφη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στο νέο συνοδικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπως έγινε γνωστό.

aypografhsynergasiasxalkhige

33
0

Την Ι.Θ.Σ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Εφορείας της Σχολής, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος Δανιηλίδης, ενώ από το Ι.Γ.Ε. παρίστατο η Πρόεδρος κα. Άννα Μαρία Γιάντση. Στην υπογραφή του μνημονίου παραβρέθηκαν, επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, Διευθυντής της βιβλιοθήκης και ο κ. Νικόλαος Θυμάκης, Γεωπόνος, διαχειριστής των θεματικών κήπων της Ι.Θ.Σ.Χ.

Αντικείμενο του μνημονίου αποτελεί η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών σε θέματα που αφορούν τη δημιουργική συνεργασία και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που ανακύπτουν σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση του μνημονίου συνεργασίας.

Ως σκοπός της συνεργασίας ορίζεται εκ του μνημονίου «η διοργάνωση και η φιλοξενία συναντήσεων (συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων, ημερίδων και διημερίδων) με την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, η επιμόρφωση στελεχών σε θέματα περιβαλλοντικά, η λειτουργία σχολείων αγροτικής εκπαίδευσης, η οργάνωση σεμιναρίων, η προώθηση εφαρμοσμένης έρευνας και παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών, η συμμετοχή σε σεμινάρια δια βίου μάθησης, προγράμματα e-learning, επιστημονικές συναντήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες (διμερείς ή πολυμερείς) και υλοποίηση ψηφιακών νέων τεχνολογιών, για παράδειγμα για την ανάδειξη των βιβλιοθηκών τους.

Με τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και αφού η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κα Γιάντση του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μια ευεργετήρια πλακέτα εκ μέρους του Ινστιτούτου για την πολυδιάστατη δράση του αναφορικά με το περιβάλλον, αλλά και για τον λόγο ότι υπήρξε ο εμπνευστής της συγκεκριμένης συνεργασίας. Ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου.



Μετά την ολοκλήρωσή της η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον Σεβ. Μητροπολίτη Γέρων Δέρκων κ. Απόστολο και στον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο ως αναγνώριση για την ανάδειξη της ιστορικής κηποτεχνίας μέσα από τον παγκόσμια πρωτότυπο κήπο της Ι. Θ. Σχολής Χάλκης.



Ακολούθησε συμβολική φύτευση δέντρου στους θεματικούς κήπους της Σχολής από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γέρων Δέρκων κ. Απόστολο και την ερίτιμη Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κα Άννα-Μαρία Γιάντση, σε ένδειξη προσμονής να ανθίσει η ελπίδα για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.



Η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε κατόπιν πρόσκλησης συμμετείχε στην πανήγυρη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης. Την πρώτη μέρα της επίσκεψης (05/02/2019) ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, στις αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Χάλκης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία