Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Διπλή επέτειος για το «Κατώγι Αβέρωφ»

Με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάστηκε στο Μέτσοβο η διπλή επέτειος για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ και 60 ετών από την αναμπέλωση των άγονων πλαγιών της περιοχής και τη δημιουργία του γνωστού σήμερα κρασιού «Κατώγι Αβέρωφ».

katogi

132
0

Η έκθεση «Τόποι Δημιουργίας» εγκαινιάστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2019 από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τιμήθηκε με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχρημάνη και πλήθος κόσμου.

Πολλοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, εκφράζοντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει με το Μέτσοβο και αποκαλύπτοντας τους συσχετισμούς και τις ταυτίσεις που ορίζουν τους δικούς τους  «τόπους δημιουργίας».

Μια έκθεση αφιερωμένη στον τόπο, στην δημιουργία, στο όραμα και στη συνέχεια δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιαστεί από ένα αυθεντικό γλέντι στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ.

Άλλωστε, στα χέρια του Αλέξανδρου Ιωάννου, εγγονού του Ε. Αβέρωφ, το Κατώγι Αβέρωφ συνεχίζει να εξελίσσεται, αποτελώντας ένα τοπόσημο έμπνευσης και απόλαυσης. Η τέχνη και ο οίνος ευφραίνουν διαχρονικά την ανθρώπινη ψυχή και η διπλή γιορτή στο Μέτσοβο το ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία