Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Το αμύγδαλο, μοχλός ανάπτυξης για το Συκούριο

Πρώτο σε εξαγωγές στην κατηγορία του, το αμύγδαλο Συκουρίου και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τεμπών, με την καλλιέργεια να αποκτά δυναμική αναπτυξιακού μοχλού, σύμφωνα με την βουλευτή Στέλλα Μπίζου, που τοποθετήθηκε σχετικά στο πλαίσιο της 20ης Γιορτής Αμυγδάλου.

05_308423108_1191064554776408_3033326177976391507_n

64
0

«Το αμύγδαλο του Συκουρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών δεν είναι ένα ακόμη προϊόν που παράγεται στο νομό μας. Δεν είναι ένα επιπλέον προϊόν που απλά προστίθεται σε μια απλή λίστα προϊόντων διατροφής. Το αμύγδαλο του Συκουρίου, εκτός της υψηλής διατροφικής του αξίας, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας στην κατηγορία του και η περιοχή του Συκουρίου αποτελεί την κύρια πηγή παραγωγής του σε ολόκληρη την χώρα.


Καλό λοιπόν θα είναι όλοι να γνωρίζουμε για τι ακριβώς μιλάμε όταν καλούμαστε όχι μόνο να τοποθετηθούμε, μα πολύ περισσότερο, για να χαράξουμε ως χώρα μια στρατηγική ανάπτυξης της υπαίθρου.

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της γιορτής  που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο Συκούριο.

 

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της βουλευτού αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε και στέκεται με συνέπεια δίπλα στον αγρότη, βοηθώντας τον έμπρακτα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας μιας σειράς εξωγενών παραγόντων που επηρεάζουν την παραγωγή του.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και όραμα για να πετύχουμε την αναγέννηση της υπαίθρου.

Όλοι γνωρίζουν πως από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ασύμμετρες απειλές που δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολίτευση της χώρας. Ωστόσο έχουμε καταφέρει να σταθούμε όρθιοι και να πετύχουμε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που δεν έχουν καταγραφεί σε καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

Στόχος μας είναι τα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το αμύγδαλο του Συκουρίου, να καταστούν πραγματικός μοχλός ανάπτυξης τόσο της υπαίθρου, όσο και της οικονομίας μας. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της γης σ’ αυτόν τον ευλογημένο τρόπο», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία