BACK TO
TOP
Ιστορία

Πώς οι ζακέτες που έκανε μόδα ο ΜακΚουίν οδήγησαν σε μήνυση στον Τομ Φορντ

O Αμερικανός ηθοποιός Στιβ ΜακΚούιν έκανε τις ζακέτες μόδα και ο Τομ Φορντ αξιοποιεί τη φήμη του αείμνηστου ηθοποιού, σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε ο γιος του. Ο Τσάντγουικ ΜακΚουίν διαχειρίζεται τα δικαιώματα δημοσιότητας του πατέρα του μαζί με την τράπεζα City National Bank και ισχυρίζεται ότι η σειρά ανδρικών ρούχων «McQueen» του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας, Τομ Φορντ τα εκμεταλλεύεται.

astevemacqueencardigan5

135
0

Ο ΜακΚούιν πέθανε το 1980, αλλά η εμπορική χρήση της εικόνας του φαίνεται ότι εξακολουθεί να έχει ζήτηση, καθώς ο ΜακΚουίν ήταν γνωστός για το στυλ του.

«Ορισμένες ενδυματολογικές επιλογές στην πραγματικότητα είναι συνώνυμες με τον McQueen», γράφει ο δικηγόρος, Κιθ Γουέσλι στην καταγγελία. «Ένα τέτοιο ένδυμα ήταν η μάλλινη ζακέτα με ξεχειλωμένο γιακά ... Ο ΜακΚουίν έκανε τη ζακέτα μόδα – σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Τζέιμς Μποντ τη φόρεσε σαράντα χρόνια αργότερα» αναφέρεται στην αγωγή, προσθέτοντας ότι ο Τομ Φορντ πουλά μία ζακέτα από μαλλί έναντι 2.390 δολ. και μία ζακέτα από μαλλί μερινό 1.690 δολ. μέσω της ιστοσελίδας του.




giphy.com

Η εταιρεία Neiman Marcus διαθέτει τη συγκεκριμένη σειρά του Τομ Φορντ χρησιμοποιώντας το πλήρες όνομα του ηθοποιού. Η Bergdorf Goodman τις περιγράφει ως «εμπνευσμένες από τον θρυλικό Steve McQueen».

Ο Τσάντγουικ ΜακΚουίν, σύμφωνα με το THR, ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες εμπορεύονται τη φήμη του ηθοποιού δίνοντας την εντύπωση ότι οι ζακέτες έχουν εγκριθεί από την οικογένεια και με την αγωγή επικαλείται παραβίαση του εμπορικού σήματος, ψευδή προώθηση και αθέμιτο ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων. Ο γιος του ηθοποιού ζητά την παραίτηση από τα αποκτηθέντα κέρδη, αποζημίωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων, την επιβολή απαγόρευσης στις εταιρείες να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα, το όνομα, τη μορφή ή να κάνουν οποιοδήποτε συσχετισμό με την οικογένεια και να δοθεί εντολή καταστροφής όλων των προϊόντων.


Πηγή: athensvoice.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία