Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

62175431_1006

Νεκρά ψάρια σε ξεραμένες κοίτες ποταμών, αποστραγγισμένοι ταμιευτήρες υδάτων, τεράστιες νεκρές φυτείες αβοκάντο: η πρωτοφανής ξηρασία προκαλεί πανικό στη νότια Ισπανία, αφού ο χειμώνας δεν έφερε τις πολυπόθητες βροχές.

2oSynedrioGynaikon_2

Δύο νέα βραβεία έλαβε η ΜΕΒΓΑΛ την περασμένη εβδομάδα, διαμέσου του προσώπου της Προέδρου της εταιρείας, κας Μαίρης Χαζάκου. Ο Μάρτιος είναι άλλωστε ο μήνας των γυναικών, καθώς, λόγω της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πληθαίνουν οι εκδηλώσεις και οι αναφορές με θέμα τις γυναικείες προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους

254111400-2998857623690636-3933627323168464562-n-960x720

Για 2η συνεχόμενη χρονιά περίπου 70 παραγωγοί υπερτροφίμων και ποτών απ΄όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται από τις 29 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, για να παρουσιάσουν από κοντά καινοτόμα προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας μέσω του superFoods Festival.

20230329_120831

Στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών στις 29 Μαρτίου 2023 υπογράφηκε Mνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του «Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος», του «Ομίλου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής» και του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγροτών Σερρών».

Dikti_oros

Το Όρος Δίκτη στο Λασίθι, ο μυθικός τόπος γέννησης του Δία, γίνεται σήμερα ο δεύτερος ορεινός όγκος της Κρήτης, μετά τα Λευκά Όρη, που εντάσσεται στον εμβληματικό θεσμό των «Απάτητων Βουνών» και αποκτά καθεστώς υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά.

Red_Fox_

Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) ενημερώνει τους πολίτες ότι για την αντιμετώπιση της λύσσας στα ζώα και την προστασία της δημόσιας υγείας, η xώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα δύο (2) εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο, για την από αέρος διανομή εμβολίων-δολωμάτων ενάντια του ιού.

KLIK_4790475

Διαγωνισμό για την ίδρυση “Μουσείου Φύσης και Βιοποικιλότητας στην Τεχνητή Λίμνη Πηνειού”, προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, με προϋπολογισμό 204.600 ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

ΦΩΤΟ3549ιγ9ι0ορ

Αισίως συμπληρώθηκαν 113 χρόνια από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους αγρότες που έδωσαν την ζωή τους το Μάρτιο του 1910 στην σκιά της τραγωδίας των Τεμπών.

ezgif-1-7890d8cc24

Παραγωγή προϊόντων με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, πιστοποίησή τους ώστε να συνεχίσουν και στο μέλλον να επιδοτούνται, αλλά και να αποκτήσουν εμπορικό πλεονέκτημα στην αγορά και στο βάθος εμπορία ρύπων, είναι οι βασικοί στόχοι του «Κόμβου Αριστείας» που «στήνεται» στη Θεσσαλονίκη για να προετοιμάσει τη μετάβαση του πρωτογενούς τομέα, στη «γεωργία μειωμένου άνθρακα», που προωθεί η Ευρώπη.

photo-1621848296279-7751546e9acc

Ως καθ’ ύλην αρμόδιοι γεωτεχνικοί και ευαίσθητοι πολίτες, αρεσκόμαστε σε αφιερώσεις που τιμούν τα δάση και κατ’ επέκταση τους ανθρώπους που τα υπηρετούν. Αφιερώνουμε ημερίδες και ορθά πράττουμε, ώστε να προβάλουμε την αξία τους, γνωρίζοντας ότι τα δάση είναι το τελευταίο φυσικό στήριγμα της υγείας του πλανήτη και των ανθρώπων, όπως τονίζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας & Τροφίμων του ΟΗΕ.

aaron-burden-ufFIweqSPd4-unsplash

Αρχής γενομένης από τις 4 Απριλίου και έως και τις 25 Μαϊου, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 3000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη.

amerikaniki-georiki-sxoli

Τη δυνατότητα να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης έχει μαθητής από τη Νάξο. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών προκηρύσσει υποτροφία για μαθητές από συγκεκριμένο Κυκλαδίτικο νησί.

IMG_20220320_115040_2

Την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 11:30 π.μ., στον χώρο του μνημείου του Κιλελέρ, θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες εκδηλώσεις μνήμης των 113 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Κιλελέρ.

EES-ELLINIKOS-ERYTHROS-STAYROS

Η Loulis Food Ingredients με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους της και παραμένοντας πάντα πιστή στη δέσμευσή της να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, στάθηκε αλληλέγγυα δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και Συρία.

cbf5cf660f52344fc1e7194eed0b13f3_L__1_

«Κόκκινο» στην αλίευση και διακίνηση μυδιών από πολλές αλιευτικές ζώνες στην παράκτια ζώνη του Θερμαϊκού κόλπου, έχουν ανάψει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της ανάπτυξης τοξικού φυτοπλαγκτόν που οδηγεί σε παραγωγή θαλάσσιων βιοτοξινών, οι οποίες συσσωρεύονται στη σάρκα των οστρακοειδών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ