Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

120717-migrant-workers-picking-vegetables-c-Mint-Images-REX-Shutterstock-rexfeatures_8515973a

 Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, Τερέζα Μπελανόβα αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθεί άμεσα ο αγροτικός τομέας, και με την βοήθεια όσων Ιταλών λάβουν επίδομα ανεργίας. 

photo_311551748_lachanika_agora

Στο πλαίσιο εποπτείας της αγοράς για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού στις υπαίθριες αγορές, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενέργησε συνολικά 379 ελέγχους.

corona_calabrese

Την απάντηση προσπαθεί να μας δώσει μέσα από ένα εξαιρετικό ολιγόλεπτο βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, ένας Ιταλός συγγραφέας, δίνοντας έτσι «τροφή» για σκέψη και κάνοντας μας να δούμε την κρίση του Covid-19 με «άλλα μάτια».

download__22_

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Πέμπτη την Ιταλία αλλά και την Κίνα για να γίνουν η χώρα του κόσμου η οποία μετράει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, καταγράφουν δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.

200

Πρώτη φορά μετά από χρόνια θα γιορτάσουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τα σπίτια μας και μόνο. Η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε γιορτές, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ούτε φυσικά παρελάσεις.

maskes_ee

Η ΕΕ προχωράει στην αγορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για νοσοκομεία συνολικής αξίας 50 εκ. ευρώ, στην από κοινού προμήθεια διαγνωστικών τεστ, μασκών και αναπνευστήρων, ενώ παράλληλα περισσότεροι από 1.800 πολίτες της ΕΕ έχουν επαναπατριστεί μέχρι σήμερα.

anthodesmi

Με πρωτοβουλία των εμπόρων και παραγωγών του κλάδου της ανθοκομία, σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου προσφέρθηκαν 4 ανθοδέσμες στους καθημερινούς ήρωες, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη προσφορά τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

download__18_

Η Βρετανία έχει ανάγκη «πολύ περισσότερες» αναπνευστικές συσκευές για να υποστηρίξει τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

συναθροισεις

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου από την κυβέρνηση είναι και η απαγόρευση των συναθροίσεων, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας.

pets_2

Σε μια σειρά ερωτημάτων απαντά ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (ΠΚΣ), που αφορούν τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 και τα δεσποζόμενα, αλλά και τα αδέσποτα, ζώα συντροφιάς.

phillipines

Το Χρηματιστήριο Μετοχών των Φιλιππίνων έκλεισε επ' αόριστον σήμερα ενώ ανεστάλησαν οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα και ομόλογα, εξέλιξη που σηματοδοτεί το πρώτο σε όλο τον κόσμο κλείσιμο τέτοιων αγορών ως απάντηση στον κορονοϊό, με τις αρχές να επικαλούνται τους κινδύνους για την ασφάλεια των χρηματιστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ