Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

lang5

Αυξανόμενη ζήτηση για δύτες, οδηγούς σκαφών, προσωπικό σε ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα στον Οικοτουρισμό και την Ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς και για Μηχανικούς Βιοπληροφορικής που είναι από τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

ARAMPATZHHANIA03_2

Ευκαιρία για κοινωνική επανένταξη των έγκλειστων μέσα από την απόκτηση νέων δεξιοτήτων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, δίνει η πρωτοβουλία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συμβουλος-Αναπτυξης-Εξαγωγικων-Μοναδων-του-Κλαδου-της-Αγροδιατροφης-Βιομηχανιας-Τροφιμων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έγκριση χρηματοδότησης του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (Mediterranean Agrofood Competence Center -MACC) όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή σύσκεψη οι εκπρόσωποι των φορέων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία κατάθεσης της πρότασης στο ΕΠΑΝΕΚ.

eleytheria-arthro

Από σήμερα, Tρίτη 20 Ιουλίου, οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

epaafs

Τη δυνατότητα να σπουδάσουν με υποτροφία στο ιστορικό Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έχουν μαθητές-μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Το ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών και με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος «Ernest T. Chepou Trust», προκηρύσσει δύο μερικές υποτροφίες σπουδών (δίδακτρα, διαμονή και σίτιση) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022.

ydroplana-ydatodromia-ape

Συνεχίζει να μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων της Στερεάς Ελλάδας αφού πέραν της ανάπτυξης του βασικού δικτύου 5 υδατοδρομίων στην Εύβοια, σε Χαλκίδα, Κύμη, Κάρυστο, Αιδηψό και Αλιβέρι μπαίνουν νέα υδατοδρόμια σε Αγ. Κωνσταντίνο, Αντίκυρα όπου έχουν ξεκινήσει την αδειοδοτική τους διαδικασία αλλά και δεκάδες νέα υδάτινα πεδία.

Picture_1_5

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 67 ανθρώπους, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται ακόμη, στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία όπου η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για «τραγωδία», την ώρα που πολλοί πολιτικοί ηγέτες αποδίδουν το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή.

ARAMPATZHMESOTOPOS3_2

Η ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) βρέθηκαν στο επίκεντρο περιοδείας στην Λέσβο της Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στην διάρκεια της οποίας τονίστηκε η σπουδαιότητα των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα νέα προγράμματα της ΚΑΠ.

Στιγμιοτυπο_μονοπατιου

Την υποβολή της πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο: «Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία δικτύου περιπατητικών μονοπατιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης» προϋπολογισμού 465.000,00€, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 8ης Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

death_valley_Travelers_Corner

Με την Γη να βράζει στην κυριολεξία το φετινό καλοκαίρι και διάφορες περιοχές από τον Καναδά μέχρι την Ανταρκτική να καταγράφουν θερμοκρασίες ρεκόρ στην ιστορία τους ήταν μάλλον αναμενόμενο να μάθουμε ότι σε κάποιο από τα πια καυτά σημεία της επιφάνειας του πλανήτη ο υδράργυρος θα έσπαγε κάποιο ρεκόρ.

ΦΩΤΟ_3__3_

Την απόφαση να επεκταθούν τα όρια των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας καθώς και την χρηματοδότηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα για την τοπική αλιεία με 4.797.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου.

marina-tower-ουρανοξυστης-στο-Ελληνικο-11

«Όραμά μας είναι να κάνουμε όλους τους Έλληνες υπερήφανους για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που ξεκίνησε και θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στην πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

p1194474

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων στην Κρήτη δόθηκε χτες με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥπΑΑΤ, ΕΛΓΟ – Δήμητρα με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αμαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ