BACK TO
TOP

Κοινωνία

stefania_simitis__5_

Το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Σημίτη, τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λένε στη Μητρόπολη Αθηνών η οικογένειά του, οι φίλοι του και άνθρωποι από τον πολιτικό, διπλωματικό και πανεπιστημιακό κόσμο.

kifisos-4-1200x675-2

Ανεξερεύνητα παραμένουν αρκετά τμήματα του Κηφισού, με υποψίες ότι μπορεί να κρύβονται και άλλες λίμνες από κάτω του, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία αστικών τοπίων που προάγουν τη βιώσιμη διαχείριση του "μπλε στοιχείου της ζωής".

download_98

Πυρκαγιά που εξαπλώνεται με τρομακτική ταχύτητα προκάλεσε την Τρίτη εσπευσμένες απομακρύνσεις κατοίκων στους λόφους που επιβλέπουν το Λος Άντζελες, καθώς οι σφοδροί άνεμοι χειροτερεύουν τα πράγματα, εγείρουν "θανάσιμο κίνδυνο", ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ανωνυμο_σχεδιο_148_

Στην περιοχή Μεσολογγίου βρίσκεται σε εξέλιξη το καινοτόμο ερευνητικό έργο «Χρήση ηλιακών συγκεντρωτών για την αύξηση της παραγωγής και την αριστοποίηση της διατροφικής αξίας καλλιεργούμενων λαχανικών στα θερμοκήπια».

khfisos-plimmira

Στην ανακάλυψη τρίτης λίμνης κάτω από τον Κηφισό και συγκεκριμένα στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος του ΚΤΕΟ Περιστερίου, προχώρησε η ομάδα σπηλαιολόγων «Γεωμυθική». Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο youtube, πρόκειται για την μεγαλύτερη από τις τρεις λίμνες, ενώ εντός αυτής εντοπίστηκαν μέχρι και ψάρια.

istockphoto-524743857-612x612_2_5_2

Με το θερμότερο καλοκαίρι και τον πιο ζεστό χειμώνα στην ιστορία της Ελλάδας ολοκληρώθηκε το 2024, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

50_10_2

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της Intrachem Ελλάς, και εκ των ιδρυτών του Σύνδεσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Νίκος Γραμματικάκης, ο οποίος με το έργο του αποτέλεσε πρωτοπόρο στο χώρο της ειδικής θρέψης στην Ελλάδα.

Apo-ta-kal-1268357-kalanta

Η εορταστική περίοδος στην Ελλάδα και την ελληνική Διασπορά είναι γεμάτη παραδόσεις που συνδέουν γενιές, ενισχύουν τους δεσμούς της οικογένειας και φέρνουν μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς. Είτε στις πλατείες των ελληνικών χωριών είτε στα σπίτια των Ελλήνων της Διασποράς, τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων μεταφέρουν τη μαγεία των γιορτών και την αυθεντικότητα της ελληνικής ταυτότητας.

AP24355033504603-1-1024x683

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αυτή τη στιγμή, με τον Άγιο Βασίλη, την εμβληματική μορφή της εορταστικής περιόδου να έχει, φυσικά, την τιμητική του. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών του Associated Press βλέπουμε ότι η φιγούρα του Άγιου Βασίλη δεν γνωρίζει από σύνορα και διαφορετικούς πληθυσμούς, αλλά προσφέρει χαρά και αισιοδοξία σε εκατομμύρια κόσμου ανά την υφήλιο.

lykoi-unsplassh

Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν με ειδικό υπόμνημα η Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών-Τμήμα διαχείρισης άγριας ζωής και θήρας του ΥΠΕΝ, οι Διευθύνσεις Δασών και Δασαρχεία της Πελοποννήσου, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α και ο ΕΛΓΑ, όπου περιλαμβάνεται σχετικός σχολιασμός και κατάθεση προτάσεων για περαιτέρω ενέργειες.

2008532-mylosksotikon1280

Ανώτερη από την περυσινή περίοδο, αγγίζοντας τα μεταπανδημικά ρεκόρ 2023, είναι η φετινή τουριστική κινητικότητα για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών & Τουρισμού (FedHatta).

neveplast-aritifical-ski-slopes-np30-neveplast-19

Ο «λευκός χρυσός», το χιόνι, τείνει να γίνει σπάνιος, αφού οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι τόσο σφοδρές που επηρεάζεται ακόμα και η χιονοκάλυψη σε βουνά που άλλοτε ήταν σχεδόν πάντα λευκά. Από την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας δραματικές επομένως είναι οι συνέπειες για τα χιονοδρομικά κέντρα που καταλήγουν «γυμνά» αφού η χιονόπτωση δεν είναι ικανή ώστε να λειτουργήσουν οι πίστες για σκι.

ffgcookingacademy_παναγιωτης_γιακαλης

Με το δημοφιλές project Fish from Greece Cooking Academy που υλοποιεί για 5η χρονιά, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει στην ενημέρωση για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια των σπουδαστών σε Σχολές Μαγειρικής, μέσω βιωματικών workshops από φημισμένους Έλληνες chefs, συνδυάζοντας την εκπαίδευση μαγειρικής με τη γευσιγνωσία και αναδεικνύοντας φρεσκάδα, γεύση, ποιότητα και θρεπτικά συστατικά των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ