BACK TO
TOP

Κοινωνία

GettyImages-1196065656-2048x1365

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με την Διεθνή Ημέρα Κρασιού και Τυριού, να αποτελεί μια ωδή στον γευστικό αυτό «γάμο».

record-thermanshs-planhth

Η Δευτέρα 22 Ιουλίου ήταν η δεύτερη συναπτή θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή "Κοπέρνικος" (Copernicus), ξεπερνώντας κατά ελάχιστα την Κυριακή 21 Ιουλίου που μόλις χθες έλαβε τα πρωτεία.

eu-organic-awards

Η Κομισιόν ανακοίνωσε στις 19 Ιουλίου τον κατάλογο των φιναλίστ για τα Βραβεία Βιολογικής Γεωργίας της ΕΕ 2024. Για κάθε μία από τις οκτώ κατηγορίες, επιλέχθηκαν τα τρία κορυφαία έργα, αναδεικνύοντας 24 φιναλίστ από 11 χώρες.

rethink-drink

Στον «αέρα» βρίσκεται η καμπάνια “Rethink Drink” που συνυπογράφει η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (Εν.Ε.Α.Π.) με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την προώθηση της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς ως προς το αλκοόλ.

ellada-tourismos

Tο 75% των Ευρωπαίων σχεδιάζει να ταξιδέψει τους επόμενους μήνες, μια αύξηση 6% από πέρυσι, και μεταξύ των κορυφαίων στις προτιμήσεις τους προορισμών στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με το 2023. Επιπλέον, η Ελλάδα κατατάσσεται στην κορυφή των προορισμών με βάση την αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής δαπάνης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

greece-crete-vai-beach-Depositphotos13551711s

Για επιμονή της πολλής ζέστης για αρκετές ημέρες κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό του επόμενου διαστήματος o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ζητώντας από όλους «να αφήσουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό».

kalokairines-ekptoseis-2024-pote-erchontai_1711716279

Ξεκινούν οι εκπτώσεις σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 ενώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά στις 14 Ιουλίου, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων, με το πλαίσιο ωραρίου να καθορίζεται από 11.00 έως 20.00.

ΦΩΤΟ_ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ

Η «Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης», στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για ποιοτική ανάπτυξη των περιοχών της, ανέλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία να δημιουργήσει Υδάτινα Πεδία στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη. Η υλοποίηση της απόφασης θα γίνει μέσω της «Αναπτυξιακής Εταιρίας Έβρου Α.Ε.» η οποία υπέγραψε σχετική σύμβαση με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

limnh-mornou

Όπως δείχνουν δορυφορικές εικόνες, που μελέτησαν οι επιστήμονες, στις 2 Ιουλίου 2023 - δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο πριν - η συνολική έκταση της επιφάνειας της λίμνης ήταν ~16.5 km², ενώ στις 26 Ιουνίου 2024 υπολογίστηκε στα ~12.8 km². Σήμερα, άλλωστε, η έκταση της λίμνης υπολογίζεται πως έχει συρρικνωθεί κατά 15-20%,, σε σχέση με την μέση τιμή από το 2010.

xoros-katw-apo-ta-astra

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ενίσχυσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου με την παρουσία τους στον ετήσιο φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τα Άστρα», εκατοντάδες φίλοι και δωρητές του Ιδρύματος.

purkagies-teleftea-20-xronia

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών φαίνεται να έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, με τα έξι πιο ακραία έτη να συμβαίνουν από το 2017 και μετά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Ecology & Evolution».

Καλιτζα_Ελεαννα

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ