Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

axeloos_2

Ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου και αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ταμιευτήρα Συκιάς φαίνεται να δρομολογεί η κυβέρνηση, μετά και τις τελευταίες πλημμύρες στο θεσσαλικό κάμπο, που ανέδειξαν το τεράστιο ζήτημα διαχείρισης των υδάτων και της αντιμετώπισης του υδατικού ελλείμματος στην περιοχή.

interamericanauto

Στις ιδιαιτερότητες της κρίσης που έχει προκαλέσει η COVID-19 με την εξελισσόμενη νέα έξαρση, ήλθαν να προστεθούν τα δραματικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών σε τοπικές κοινωνίες, που επλήγησαν πρόσφατα από τα καταστροφικά, ακραία καιρικά φαινόμενα.

princeton_hall__1__2

Επαγγελματίες αγρότες της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, καλεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προκειμένου να καταθέσουν πρόταση - προσφορά για την συνεκμετάλλευση του Εκπαιδευτικού κι Ερευνητικού Αγροκτήματος «Ζάννας», το οποίο αναπτύσσεται πλησίον του Βαλτοχωρίου.

720_238941_91f9ad7b76-a7b69a52ff0e2071

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 4019) η κοινή υπουργική απόφαση για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής που έχουν ισχύ από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Boutas-4-am

Έσβησε… η μηχανή για τον Βαγγέλη Μπούτα, σώπασαν οι κόρνες των τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας. Ο άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με το αγροτικό κίνημα των μπλόκων και που τίμησε τον όρκο του με την αριστερά, έφυγε το πρωί της Παρασκευής, νικημένος από την επάρατο νόσο.

ImgSrc-4-28

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 6-9 ώρες μέχρι το απόγευμα για τα νησιά του Ιονίου, που δέχονται την επίθεση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ενώ ένα νέο μέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει την Αττική και τη Βόρεια Εύβοια από τα βράδυ και μετά.  

voridis_efet_16092020

Την αναγκαιότητα της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας της βιομηχανίας τροφίμων για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου Covid-19, υπενθυμίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραπέμποντας στον σχετικό οδηγό που έχει εκδώσει ο ΕΦΕΤ.

Μυλοι_Λουλη_Ανθρωπιστικη_Βοηθεια_στο_Λιβανο

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία 7 γενεών, μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής προσφοράς και αίσθημα συλλογικής ευθύνης και καθήκοντος, βρίσκεται δίπλα στον λιβανικό λαό και όσων έχουν πληγεί από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

3845499134_a006c42ea7_o

Μετά τα Χανιά... σε καθεστώς τοπικού lockdown μπαίνει από Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου και το Ηράκλειο για τις επόμενες 14 μέρες, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

elbetia-i-megaluteri-pezogefura-tou-kosmou-anoikse-stis-alpeis

Πριν από λίγο καιρό, οι παγετώνες των Άλπεων θεωρούνταν ακόμη «αιώνιος» πάγος. Στα μέσα του 19ου αιώνα οι παγετώνες κάλυπταν ακόμη μεγάλες περιοχές στις Άλπεις. Έκτοτε λειώνουν συνεχώς με σύντομες διακοπές και γι αυτό δεν μπορεί πια να γίνεται λόγος για αιώνιους πάγους.

Lindt_House-Chocolate-scaled

Ενα διαφορετικό είδος «χιονιού» αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης Ολτεν στην Ελβετία, οι οποίοι «βρέθηκαν» ξαφνικά αντιμέτωποι με φανταστικές εικόνες. Συγκεκριμένα, είδαν την πόλη να έχει καλυφθεί από νιφάδες σοκολάτας.

spitiii-thumb-large

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που έχει υποστεί η οικονομία της Κροατίας από τη μεγάλη μείωση των τουριστών. Ο τουρισμός αποφέρει το 20% του ΑΕΠ της, όταν στην Ιταλία φθάνει το 13% και στην Ισπανία σχεδόν το 12%. Στην Κροατία οι ξένοι επισκέπτες τον Μάιο ήταν περιορισμένοι κατά 96% και 72,7% τον Ιούνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ