Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

venezia

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει καλυφθεί πλέον από νερά. Και η στάθμη συνεχώς ανεβαίνει. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης οι τουρίστες και ντόπιοι μπορούσαν να περπατήσουν στην πλατεία φορώντας μπότες, από το βράδυ όμως κυκλοφορούν μόνο αστυνομικά σκάφη.

ARAMPATZI03GFCM

Την Έναρξη της 43ης Ετήσιας Συνόδου της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο (GFMC) κήρυξε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Ζάππειο, θέτοντας ως "κοινό στόχο τη διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου".

_____1

Στα εγκαίνια της έκθεσης που συνδιοργάνωσαν η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και η ημερήσια οικονομική εφημερίδα China Economic Daily στο Ζάππειο, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαιρέτησε τον Υφυπουργό – Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις 2 Νοεμβρίου, μιλώντας για την έκθεση και για τη μακρόχρονη σχέση των δύο χωρών.

city-park-9

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις που εκπονήθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό τον συντονισμό του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Αριστείδη Ρωμανού, ανοίγει τον διάλογο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και προτείνει μια μέθοδο για τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς, με συγκεκριμένα παραδείγματα.

AF5O0126

Μια πρωτοβουλία της Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ φιλοξένησε το 2ο δημοτικό σχολείο ΑΡΙΔΑΙΑΣ, στις 22 Οκτωβρίου, δίνοντας της ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο αφιερωμένο στα οφέλη της υγιεινής διατροφής και την προώθηση της στα σχολεία του κόσμου.

ktinotrofikalampaka

Συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού KDK. Στο πλαίσιο της θα πραγματοποιηθούν τρία σεμινάρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες κτηνοτρόφους, τα οποία θα υλοποιηθούν από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΑΓΣ από τα μέσα Νοεμβρίου 2019 έως τις αρχές Μαρτίου 2020 με τίτλο: «Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς επαγγελματίες κτηνοτρόφους».

woolf

Η Γαλλία ζήτησε από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, να επιτραπεί στους αγρότες της μεγαλύτερη ευελιξία στο κυνήγι λύκου, καθώς ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

agrotisa

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ η «Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας» και «αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος και η πολύτιμη συνεισφορά της Ελληνίδας αγρότισσας τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.»

23e43bedcc639459e319a5d64cdc5596_L

Τη θαλπωρή, μέσα σε πολυτελή καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, βρίσκουν συχνά αδέσποτα, μεγαλόσωμα σκυλιά, δημιουργώντας, χάρη στην ευαισθησία των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, μια εικόνα- πρότυπο για την πόλη.

402573-mmmathens600_129149_e4o433

Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθεί αύριο, Τετάρτη, η χώρα μετά το κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε 24ωρη απεργία κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

jessye-norman-1989-obit-billboard-1548

Η θρυλική Αμερικανίδα ερμηνεύτρια της όπερας Τζέσι Νόρμαν πέθανε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 74 ετών, εξαιτίας πολυοργανικής ανεπάρκειας και σηψαιμικού σοκ, επιπλοκών τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη που είχε υποστεί πριν από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειάς της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ