Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

c76a822dad9cca3a17f625a2ce483a66

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εορταστική περίοδος για τα παιδιά όλων των ηλικιών μα και μια γιορτή αγάπης και προσφοράς. Φέτος, ο Συνεταιρισμός της Σάμου σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Σάμου, το Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία "Νίκος Μένεγας- Ο ΙΚΑΡΟΣ" και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση "Η ΜΕΛΙΣΣΑ" στέλνουν ένα πανανθρώπινο μήνυμα συνύπαρξης των ανθρώπων και αποδοχής της διαφορετικότητας: Αφιερώνουν τη μεγάλη γιορτή που συνδιοργανώνουν στο Μουσείο Οίνου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ στο Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία, επιδιώκοντας την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του νησιού μας με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των ευκαιριών.

20126998

Mε τη συμμετοχή 209 νέων πτυχιούχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται το πρώτο στάδιο εκπαιδεύσεων του 9ου κύκλου του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

IMG_4267_blur

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης, στελέχη του Perrotis College συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συγκομιδή της ελιάς» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

IMG_E1373

Η FrieslandCampina Hellas με το ΝΟΥΝΟΥ, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη», αποδεικνύει έμπρακτα την εταιρική υπευθυνότητά της υλοποιώντας δράσεις με θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, το ΝΟΥΝΟΥ πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα αναδάσωσης σε τρεις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και έργα αναβάθμισης σχολικών υποδομών σε πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας. Στοχευμένες δράσεις προσφοράς στην κοινωνία και στο περιβάλλον, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

2γ

Στο χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της Ελλάδας φιλοδοξούν να βάλουν την Παραλία Κατερίνης, φέρνοντας τα υδροπλάνα ολοένα και πιο κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, ο Δήμος Κατερίνης και το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας.

christmas-dinner-2428029_1920-e1575975319543

Δεν είναι μυστικό ότι το αυξημένο κόστος διαβίωσης αποτελεί παράγοντα ανησυχίας, καθώς οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα αρχίζουν να σχεδιάζουν τα γιορτινά τους καλέσματα, οι Έλληνες όμως επιλέγουν να βάλουν πρώτα σε προτεραιότητα το φαγητό και την οικογένεια.

dentro-syntagma-maketa

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 19.15 θα ανάψει το ύψους 21 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα με την Τάμτα να ντύνει μουσικά τη βραδιά. Μαζί της η Athens Big Band ενώ το live θα ανοίξουν ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στη φωταγώγηση του δέντρου.

to_2

Τη λίστα με τις κορυφαίες χώρες, με βάση την αύξηση του τουρισμού μετά την πανδημία, δημοσίευσε η εταιρεία βάσης δεδομένων αεροπορικών εισιτηρίων, ForwardKeys , στην ετήσια έκθεσή της. Η έκθεση διαπιστώνει ότι η πλειονότητα των κορυφαίων 20 χωρών ήταν κυρίως στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

Solarplaza_Greece-Philipp_Kunze

Οι τεράστιες ευκαιρίες της σημερινής αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα και ο ρόλος του κλάδου της ηλιακής ενέργειας συζητήθηκαν κατά την 4η έκδοση του Solarplaza Summit Greece που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπροσώπων του κλάδου, αλλά και διεθνών επενδυτών.

DSC_9871

Η εταιρεία Japan Tobacco International Hellas, στο πλαίσιο της σταθερής και αδιάλειπτης υποστήριξης των τελωνειακών αρχών στην προσπάθεια για την περιστολή του λαθρεμπορίου καπνικών, προσέφερε σύγχρονους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της ΑΑΔΕ ενδυναμώνοντας περαιτέρω την επιχειρησιακή της δράση για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου.

1_DeltioTypou_Amea_23_11_2022_GR_2x-min

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, ένα διευρυμένο καινοτόμο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών ειδικά σχεδιασμένων για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

13141926489895_Γιωργακης1

Σε δικό του «διαμέρισμα», σε δασική έκταση του Νυμφαίου, μεταφέρθηκε ο 28χρονος Γιωργάκης, ο ...παππούς του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας του «Αρκτούρου» καθώς εμφάνισε καταρράκτη και στα δύο μάτια, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.

φδηιθοδη

Η Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος (Ε.Γεω.), αναγνωρίζοντας τη σημασία και το ρόλο του τοπίου για την επιστήμη της Γεωγραφίας αλλά και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό γύρω από την έννοια και τις αξίες των τοπίων προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας Τοπίου, ως επί μέρους δράση της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της στις 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση.

1645522497743

Η πρώτη πιλοτική αναδάσωση στη χώρα με χρήση drone πραγματοποιήθηκε στα Γεράνεια Όρη σε αναδασωτέες εκτάσεις, κοντά στο Αλεποχώρι, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, της Δασάρχη Μεγάρων, Σωτηρίας Φράγκου και της Προϊσταμένης του τμήματος Δασικών Φυτωρίων, Δασικών Γενετικών Πόρων και Αναδασώσεων, της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών, Δέσποινας Παϊταρίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ