Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

periohi_energopoiisis_copernicus_1-768x480

Κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ezgif-2-1784ea37c0

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο της φωτιάς στην Ιτέα που έκαιγε όλο το βράδυ στην περιοχή της Φωκίδας, καθώς η φωτιά έχει σπάσει σε μικρότερα μέτωπα, ωστόσο δεν καίει πλέον με ένταση και αυτό διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

εστι-1

Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ στην Αθήνα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας και παρουσία της Διοικητού κ. Ξένιας Π. Παπασταύρου και των αρμοδίων υπαλλήλων η κλήρωση των δικαιούχων στα προγράμματα ΛΑΕ. Η κατανομή των δικαιούχων έγινε αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

57330

Σε μια όμορφη διημερίδα που διοργάνωσε το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και συγκεκριμένα το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 09/06/2022 η παρουσίαση του βιβλίου «ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» με την ευγενική χορηγία της STIHL HELLAS.

MEEL_-29_6_2022-12

Η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και ειδικότερα η υψηλή προστιθέμενη αξία του κατεξοχήν εθνικού προϊόντος, του ελαιόλαδου αναδείχθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Ελαιόλαδου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Σπάρτη, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.

LIFE__ELGO_1

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ως ένας από τους κύριους αποδέκτες στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE τίμησε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης τα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του. Τίτλος της εκδήλωσης που έλαβε χώρα χθες 28 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων στην Αθήνα ήταν «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE».

assets_LARGE_t_420_12591536

Την ενδιάμεση Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (ΕΘΕΚΕ) παρουσίασε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά η πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγήτρια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κυρία Ελένη Καπετανάκη – Μπριασούλη.

image-560bde2a77434_2

Οι 27 του ευρωπαϊκού μπλοκ συμφώνησαν στις 28 Ιουνίου να απαγορευτεί από την ΕΕ η εμπορία έξι προϊόντων, όπως η σόγια, καθώς συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών, αλλά χωρίς να περιλαμβάνουν το καουτσούκ ή άλλα απειλούμενα οικοσυστήματα, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των οικολογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Έλληνες αναγνωρίζουν την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής εντούτοις δεν την βάζουν ψηλά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης, με προεξέχοντα την ακρίβεια και την οικονομία.

EJEKT_ΒΙΚΟΣ

Η εταιρεία Βίκος θα δροσίσει και θα διασκεδάσει το κοινό του Ejekt Festival σε ένα διαδραστικό booth την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Ο.Α.Κ.Α. Με πρωταγωνιστές την αγάπη & τη φυσικότητα, τα βασικά στοιχεία της νέας καμπάνιας των φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών Βίκος, οι επισκέπτες του booth θα νιώσουν τη φρεσκάδα, την αγάπη και την εμπειρία Βίκος και θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν σε ένα αναζωογονητικό background!

efet-anaklisi-konservas_2

Συνάντηση αντιπροσώπων του ΕΦΕΤ με μέλη του Γραφείου Αγροτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ, το οποίο έχει την έδρα του στην Ρώμη της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου το μεσημέρι στην κεντρική υπηρεσία του ΕΦΕΤ.

IMG_1132

Μέσα στην περίοδο της επισιτιστικής ασφάλειας την οποία διανύουμε, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέλαβε κρίσιμες πρωτοβουλίες για την επεξεργασία ολοκληρωμένης πρότασης τόσο για την έξοδο από την τρέχουσα κρίση όσο και τη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γ.Π.Α. διοργανώθηκε εσπερίδα αφιερωμένη στο ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

aiolika2_27

Συνάντηση με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager είχε ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας την Κυριακή 26 Ιουνίου, όπου και παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ.

Naxos_BIG

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη σειρά ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ 4k Heritage TV είναι οι Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται ο πολιτιστικός, θρησκευτικός και αρχαιολογικός τουρισμός σε εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική και την Ευρώπη.

georgantas

Σεμνή και συγκινητική ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2022-06-23_163221

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) ως Κεντρική αρμόδια αρχή για την οργάνωση, το συντονισμό και την εποπτεία των επίσημων ελέγχων στους τομείς των τροφίμων και των υλικών σε επαφή με τρόφιμα, σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παρασκευής, μεταποίησης, διανομής και διάθεσης, παρουσίασε την Τετάρτη 22 Ιουνίου σε 12μελή αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Ιορδανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (GFDA), του Υπουργείου Γεωργίας (MoA), του Υπουργείου Σχεδιασμού και Διεθνών Συνεργασιών (MOPIC) και επιχειρήσεων, τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων στην Ελλάδα και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, μέσω των αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων του.

ezgif-3-1303edad6c

Καρπούς αποδίδουν οι προσπάθειες προβολής του Δήμου Αλοννήσου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακόμη μια νέα διεθνής πρωτιά προστέθηκε στο «ενεργητικό» του Δήμου και των επαγγελματιών.

Project-Future-14_11_2018

Oλοκληρώθηκε το Project Future Junior, με τις βραβεύσεις των ομάδων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία όλης της Ελλάδας, που διακρίθηκαν στην εκπόνηση καινοτόμων e-commerce projects, τα οποία εμπνεύστηκαν από τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ