Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινωνία

metanastes

"Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ήρθαν τη δεκαετία του ’90, χωρίς καμία υποδομή ή πολιτική ένταξης, κατάφεραν να ενταχθούν στην κοινωνία μας από μόνοι τους. Οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν τα τελευταία χρόνια δεν έχουν την ίδια ζέση να ενταχθούν στην κοινωνία μας, μολονότι η χώρα μας έχει δεσμευτεί να τους κρατήσει, καθώς για τους περισσότερους από αυτούς η Ελλάδα δεν είναι παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός".

winds

Ένας ισχυρός αντικυκλώνας, δηλαδή ένα πολύ υψηλό βαρομετρικό, που θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου, ξεκίνησε να σχηματίζεται στη Βορειοδυτική Ευρώπη χθες και η ατμοσφαιρική πίεση στο ύψος της μέσης στάθμης της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε τιμές ρεκόρ (της τάξης τουλάχιστον των 1.050 hPa), ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Το φαινόμενο δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα την Ελλάδα.

SOS

Η πρωτοβουλία της επίσκεψης ανθρώπων της INTERAMERICAN με πολλά δώρα για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σηματοδότησε τη συμπλήρωση δώδεκα ετών συνεχούς υποστήριξης του έργου των Παιδικών Χωριών SOS από την εταιρεία.

australia_8

«Φύγετε γρήγορα!»... Οι αρχές της Αυστραλίας προέτρεψαν, όπως και την περασμένη εβδομάδα, τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενόψει του καύσωνα που μπορεί να αναζωπυρώσει τις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει ήδη τεράστιες περιοχές στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της χώρας.

ARAMPATZHfruit_2

«Έχουμε επισημάνει ως Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ότι μέλημά μας είναι η αξιοποίηση και απορρόφηση όλων των διαθέσιμων, ευρωπαϊκών κονδυλίων στο σύνολό τους.

naugio_2

Μια νέα σημαντική ανακάλυψη ήρθε στο φως από τα θαλάσσια γεωφυσικά δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας υποθαλάσσιας έρευνας αξιολόγησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κατά μήκος της παράκτιας ζώνης της Κεφαλονιάς.

enaj

Εγκρίθηκε στις 5 Δεκεμβρίου από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοσιογράφων για τη Γεωργία (ENAJ) η αίτηση της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (ΕΕΔΗΓΕΤ) να γίνει επίσημα μέλος του Δικτύου. Το ENAJ απαρτίζεται από 22 εθνικές ενώσεις δημοσιογράφων και αριθμεί περί τα 5.000 μέλη.

black_friday

Στους ρυθμούς της Black Friday κινείται και η ελληνική αγορά, με πλήθος εμπορικών αλυσίδων και καταστημάτων να προσφέρουν δελεαστικές προσφορές για την προσέλκυση των καταναλωτών.

christmas

Στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Το ωράριο θα είναι συνεχές και υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία των καταστημάτων τρεις Κυριακές.

ELTA

Τους νέους βοηθούς του Αϊ Βασίλη που πρωταγωνιστούν σε τέσσερα γραμματόσημα και μεταφέρουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρουσιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

labradro

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι ένα έτος στη ζωή ενός σκύλου αντιστοιχεί σε επτά ανθρώπινα, ωστόσο επιστήμονες παρουσίασαν μια νέα μαθηματική φόρμουλα, η οποία υπολογίζει με ακρίβεια πόσο χρονών θα ήταν ένας σκύλος αν ήταν άνθρωπος.

venezia

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει καλυφθεί πλέον από νερά. Και η στάθμη συνεχώς ανεβαίνει. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης οι τουρίστες και ντόπιοι μπορούσαν να περπατήσουν στην πλατεία φορώντας μπότες, από το βράδυ όμως κυκλοφορούν μόνο αστυνομικά σκάφη.

ARAMPATZI03GFCM

Την Έναρξη της 43ης Ετήσιας Συνόδου της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο (GFMC) κήρυξε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Ζάππειο, θέτοντας ως "κοινό στόχο τη διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου".

_____1

Στα εγκαίνια της έκθεσης που συνδιοργάνωσαν η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και η ημερήσια οικονομική εφημερίδα China Economic Daily στο Ζάππειο, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαιρέτησε τον Υφυπουργό – Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις 2 Νοεμβρίου, μιλώντας για την έκθεση και για τη μακρόχρονη σχέση των δύο χωρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ