BACK TO
TOP
Κοινωνία

«Μένουμε σπίτι», η καμπάνια του Υπουργείου για τον κορωνοϊό

Η νέα καμπάνια τουΥπουργείου Υγείας με τίτλο «Μένουμε Σπίτι» παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν σπίτι, ώστε να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

spiti_5

0
0


Η κεντρική εικόνα της καμπάνιας απεικονίζει ένα σπίτι με λεζάντα: «Μένουμε Σπίτι».

«Μένουμε Σπίτι». Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. #μένουμε_σπίτι», έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των πολιτών και για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στον ελληνικό λαό και ζήτησε κατανόηση και τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

«Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μείωση της καμπύλης» (#FlattenTheCurve)

Μία υποτιθέμενη "πλημμύρα" στα νοσοκομεία μπορεί να αποφευχθεί εάν επιλέξουμενα μένουμε περισσότερο μέσα στο σπίτι.

«Ακόμα και αν δεν μειωθεί ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, το να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού μπορεί να φανεί υψίστης σημασίας», έγραψε στο Twitter ο Carl Bergstrom, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ενώ δίπλα δημοσίευσε και ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από τον Drew Harris και κοινοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Economist.

Το γράφημα αυτό, το οποίο συνοδεύεται από το hashtag #FlattenTheCurve (=Μείωση της καμπύλης), έχει γίνει viral.

Η «Μείωση της Καμπύλης» σημαίνει ότι όλα τα μέτρα πρόληψης που έχουν να κάνουν με απομόνωση ή αποφυγή συσσώρευσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, που εφαρμόζονται σε μέρη όπως η Ιταλία και η Νότια Κορέα και σε μικρότερη κλίμακα σε μέρη όπως το Σιάτλ και η κομητεία Σάντα Κλάρα, Καλιφόρνια, δεν αφορούν τόσο την πρόληψη των ασθενειών, όσο την επιβράδυνση του ποσοστού που οι ασθενείς μεταδίδουν τον ιό.

«Εάν οι περισσότεροι αποφεύγαμε της συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους , θα μειώναμε τον ρυθμό εξάπλωσης της νόσου», δήλωσε στο Vox η Emily Landon, που ειδικεύεται σε μολυσματικές νόσους στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. «Αυτό θα σημαίνει ότι η μαμά μου και η μαμά σου θα έχουν ένα διαθέσιμο κρεβάτι στο νοσοκομείο εάν ποτέ το χρειαστούν».

«Όσο περισσότεροι νέοι και υγιείς άνθρωποι είναι άρρωστοι , τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των άρρωστων ηλικιωμένων, και άλλο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε η Landon.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία