BACK TO
TOP
Κοινωνία

Ιθαγενείς επιχείρησαν να εισβάλουν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Βραζιλία

Δεκάδες ιθαγενείς επιχείρησαν να εισβάλουν στη σύνοδο της COP30 για το κλίμα την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ζητώντας από τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για αντιμετώπιση των κλιματικών προβλημάτων και προστασίας των δασών.

BRAZILIA-COP30

18
0

Οι διαμαρτυρόμενοι αυτόχθονες ζήτησαν πρόσβαση στο κτίριο του ΟΗΕ στην πόλη Belem στη Βραζιλία όπου βρισκόντουσαν χιλιάδες αντιπρόσωποι κυβερνήσεων από χώρες ανά τον κόσμο για να συζητήσουν για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Πολλοί από τους αυτόχθονες είχαν σημαίες και πανό με μηνύματα όπως «Τα εδάφη μας δεν είναι προς πώληση». Ο αρχηγός της κοινότητας αυτόχθονων Tupinamba, Nato υποστήριξε στο Reuters ότι «Δεν μπορούμε να φάμε λεφτά. Θέλουμε να απελευθερωθούν τα εδάφη μας από επιχειρήσεις αγροδιατροφής, αναζήτησης πετρελαίου και από παράνομες εξορύξεις».

Οι ιθαγενείς ήρθαν σε ρήξη με τα σώματα ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία τους απομάκρυναν από το χώρο. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva τόνισε ότι οι αυτόχθονες κοινότητες αποτελούν σημαντικό κομμάτι των φετινών διαπραγματεύσεων της COP30, με πολλούς ιθαγενείς να καταφθάνουν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα με βάρκα για να συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Πληροφορίες από Reuters

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία