BACK TO
TOP
Λαογραφία

Εικόνες από μια άλλη Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη

Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς, με έδρα την Αθήνα, αποτυπώνουν έθιμα και παραδοσιακά δρώμενα από τις περιηγήσεις τους τα τελευταία επτά χρόνια σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

allhelladagynaikouba

21
0

Οι εικόνες τους δημοσιεύονται διεθνώς, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά National Geographic, Leica’s magazines (LFI, M), VICE US κ.ά. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες έχουν δημιουργήσει την πρωτοβουλία Reflex Photographers και την πλατφόρμα pculiar.com, η οποία είναι ένας online οδηγός για τέτοιου είδους δρώμενα.


Η δουλειά τους αντλεί έμπνευση από εκείνη παλαιότερων master φωτογράφων, όπως οι Κωνσταντίνος Μάνος, Νίκος Οικονομόπουλος, Josef Koudelka κ.ά., αλλά και από την τριβή και την εξοικείωσή τους με τα δρώμενα αυτά και τη συγκεκριμένη κουλτούρα εν γένει. Η αγάπη τους για ανθρωποκεντρικές εικόνες και την ελληνική επαρχία τους οδήγησε στην παραγωγή ενός περισσότερο βιωματικού έργου. Στόχος τους είναι να επικοινωνήσουν τις προσωπικές τους αναζητήσεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν στο ευρύ κοινό, μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.


Παράλληλες εκδηλώσεις:


Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τους φωτογράφους Γιώργο Τατάκη και Μιχάλη Παππά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Πέμπτη 15/11 στις 18:30

Σάββατο 24/11 στις 12:00

Κυριακή 16/12 και 13/1/2019 στις 12:00

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις επιβαρύνει το εισιτήριο της έκθεσης κατά δύο ευρώ


Διάλεξη Βασιλικής Χρυσανθοπούλου στις 02 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 με θέμα «Οι άνθρωποι και οι τόποι στον κύκλο του χρόνου και στον κύκλο της ζωής. Με αφορμή τις εικόνες των Γιώργου Τατάκη και Μιχάλη Παππά»

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τις εθνογραφικές φωτογραφίες των Μιχάλη Παππά και Γιώργου Τατάκη, η ομιλήτρια θα προσεγγίσει λαογραφικά και ανθρωπολογικά τις διαβατήριες τελετές στον κύκλο του χρόνου και στον κύκλο της ζωής σε κοινότητες του ελληνικού χώρου.


Η Βασιλική Χρυσανθοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου του Τμήματος Φιλολογίας





Διάρκεια έκθεσης:
Μέχρι 13/01/19

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Πέμπτη, Σάββατο: 10:00 - 00:00
Κυριακή: 10:00 - 16:00


Εισιτήρια
:

7€, 5€


Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, 106 74 Αθήνα

Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 210 36 71 014, Δευτέρα - Πέμπτη > 10:00-15:00 / benaki.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία