Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Λαογραφία

Aποκατάσταση Ενετικών Τειχών Ηρακλείου Κρήτης

Στη συντήρηση, αποκατάσταση και ευπρεπρισμό των Ενετικών Τειχών της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου μέσω εργολαβικής σύμβασης που υπέγραψε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου με τον ανάδοχο του έργου, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

aenetikateixhsynthrhsh

6
0

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, στο πλαίσιο των εργασιών θα γίνει καθαρισμός και θα στρωθούν οι περιπατητικές διαδρομές και πλατώματα με χωμάτινο δάπεδο όμοιο με αυτό που έχει τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Θα γίνουν αποκαταστάσεις και καθαρισμοί καθώς και συντήρηση και περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και νέες φυτεύσεις. Παράλληλα, θα προχωρήσει η συντήρηση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού και τοποθέτηση νέου.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.059.110 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης της τάξης των 503.290,20 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η χρηματοδότησή του θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Λαμπρινός δήλωσε: «Το όραμά μας για το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τα Ενετικά Τείχη. Επιδιώκουμε το μνημείο να εξελιχθεί, στο άμεσο μέλλον, σε ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ηρακλειωτών. Ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπου οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο, να απολαμβάνουν στην πράξη το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία του. Η υπογραφή της σύμβασης συντήρησης των Τειχών αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου. Το Ηράκλειο αλλάζει κάθε μέρα. Και η αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύσκολο όσο και περίπλοκο έργο, θα αποτελέσει σύντομα ένα από τα κεντρικά σημεία αυτής της αλλαγής». 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία