BACK TO
TOP
Λαογραφία

Όψεις της επαρχίας στην ελληνική ποίηση

Ανθολογία αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Μίμη Σουλιώτη με περισσότερα από 300 ποιήματα, 140 ποιητών σε στίχους που αποτυπώνουν την ελληνική επαρχία επιμελείται ο Νικήτας Κακκαβάς στις εκδόσεις Πηγή.

adusmenhsmetatheshopseiseparxias

64
0

Φωτοευαίσθητα αισθήματα όπως η ευσυγκινησία, η ονειροπόληση, η διαφορετικότητα, η αξιοπρέπεια της μοναξιάς, που ανθίστανται και λαθροβιώνουν στον σκληρό και δύσβατο μεσημβρινό της ελληνικής επαρχίας παίρνουν τη φωνή που τους δίνουν αρτεσιανοί ποιητές και κάποιοι που υπήρξαν ολιγόγραφοι ή χαρακτηρίζονται ως «ελάσσονες». Ανθολογούνται και ποιήματα άσημα αλλά όχι ασήμαντα από ερασιτέχνες ποιητές «αυτοεκδιδόμενους».

Εκπροσωπούνται όλες σχεδόν οι ποιητικές γενιές, από τη «γενιά της άρνησης στη γενιά της διαδικτυακής μοναξιάς»: ποιητές όπως ο Καβάφης, ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Αναγνωστάκης αλλά και ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, της γενιάς του ’70, που γεννήθηκαν στη Μεταπολίτευση και δημοσίευσαν έργο τη δεκαετία του ’90, καθώς και νεότεροι που έδωσαν το στίγμα τους μέσα στα χρόνια της Κρίσης. Ο επιμελητής της έκδοσης ανθολογεί επίσης και στίχους ορισμένων τραγουδοποιών.



Λίγα λόγια για τον επιμελητή της έκδοσης

Ο Νικήτας Κακκαβάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1971, µε καταγωγή από το Αµύνταιο και την Αρκαδία. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Έχει γράψει µεταξύ άλλων: «Συντηρητές µνήµης – ιστορίες από την ιστορία µιας πολίχνης» (εκδόσεις iWrite/ 2012), «Photogrey» (συλλογή διηγηµάτων/ υπό έκδοση από τις εκδόσεις LIBRON), «Μικρό Ηµερολόγιο Καραντίνας» (αυτοέκδοση), «Κάθετος χρησµός» (µυθιστόρηµα/ υπό έκδοση). Το 2016 βραβεύτηκε στην κατηγορία Διήγημα του 2ου Πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνισµού «Μίμης Σουλιώτης» (2016), που διοργάνωσε το Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή».

Περισσότερες πληροφορίες:

www.pigi.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία