BACK TO
TOP
Λαογραφία

Συνδέοντας τα Μουσεία με τον τόπο τους

Τη σύνδεση τριών θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με την αρχιτεκτονική κληρονομιά των οικισμών όπου φιλοξενούνται, επιδιώκει να αναδείξει το έργο Μουσείων Τόπος, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία του ΕΠΑνΕΚ.

AMOUSEIWNTOPOSARXITEKTONIKH

9
0

Στόχος του Μουσείων Τόπος είναι η ανάπτυξη «ψηφιακών διαλόγων» μεταξύ των Μουσείων Μαρμαροτεχνίας, Βιομηχανικής Ελαιουργίας και Μαστίχας και  της Τήνου, της Λέσβου και της Χίου αντίστοιχα. Μέσω διαδραστικών συστημάτων παιχνιδοποίησης που αξιοποιούν τεχνολογίες φορητών τηλεφώνων και ανίχνευσης κινήσεων χρηστών, αναδεικνύονται η αρχιτεκτονική κληρονομιά και οι άυλες παραδόσεις που σχετίζονται με τεχνικές και δεξιότητες.



Στο πλαίσιο αυτό, καθηγητές και διδακτορικοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΙΟΠ, βρέθηκαν στα τρία νησιά για να συλλέξουν τις σχετικές πληροφορίες. Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα Μουσεία, γνώρισαν τους οικισμούς με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής και τοπικών παραγόντων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τεχνίτες και ερευνητές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών.


Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αγγέλου Γέροντα 6, 10558 Πλάκα

τηλ: 210 32 56 922

www.piop.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία