Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Οργανισμού Οικονομική Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD Gender Data Portal), ο χρόνος που αφιερώνουν στην καθημερινότητα τα άτομα (15-64) για την κατανάλωση φαγητού και ποτού διαφοροποιείται ανάλογα την εθνικότητα. Στην κορυφή της λίστας, όπως φαίνεται και στο γράφημα, βρίσκονται οι Γάλλοι, οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 2 ώρες και 11 λεπτά την ημέρα για τα γεύματά τους. Επί ποδός ακολουθούν οι (υπόλοιπες) μεσογειακές Ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη την Ιταλία και δεύτερη την Ελλάδα με 2 ώρες και 4 λεπτά. Από τους Ευρωπαίους πολίτες, οι Ολλανδοί και οι Σουηδοί περνούν τον λιγότερο χρόνο μπροστά από το τραπέζι, με 1 ώρα και 10 λεπτά, ενώ τελευταίοι στην λίστα βρίσκονται οι Αμερικάνοι με μόλις 1 ώρα την ημέρα αφιερωμένη στην κατανάλωση φαγητού και ποτού.