BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δύο μήνες παράταση ζητά το ΓΕΩΤΕΕ για τα Σχέδια Βελτίωσης

Την χορήγηση παράτασης τουλάχιστον δύο μηνών στις αιτήσεις των Σχεδίων Βελτίωσης, ζητά το ΓΕΩΤΕΕ με επιστολή του προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ώστε να αποφευχθούν όπως λέει και τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών.

neos__1_

3
5

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο, με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά αναφέρει:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με αφορμή τη λήξη, στις 16 Μαΐου τ.έ., της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων ενίσχυσης για ένταξη στη Δράση 4.1.5. «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Π.Α.Α. 2014-2022, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο έγινε αποδέκτης αιτημάτων και παρατηρήσεων από πολλούς Γεωπόνους μελετητές-μέλη μας, για την ανάγκη χορήγησης παράτασης στη συγκεκριμένη προθεσμία.

Οι λόγοι που καθιστούν τη χορήγηση της ως άνω παράτασης επιβεβλημένη είναι από τη μια πλευρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς γεωργών για ένταξή τους στη εν λόγω Δράση και από την άλλη ο χρόνος που χρειάζεται για την προετοιμασία ολοκληρωμένων και άρτιων φακέλων από πλευράς μελετητών. Με στόχο λοιπόν την αποφυγή κατάθεσης πλημμελών προτάσεων και, παράλληλα, τη μείωση του αριθμού των τυχόν σχετικών ενστάσεων που μπορεί να υποβληθούν και, εντέλει, την αυξημένη απορρόφηση των διαθέσιμων για τη Δράση 4.1.5 κονδυλίων, είναι πιστεύουμε αναγκαία η χορήγηση παράτασης τουλάχιστον δύο μηνών, ώστε να αποφευχθούν και τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη δέσμευσή σας κατά τη τελευταία συνάντησή σας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στις 19 Απριλίου τ.έ., για την πραγματοποίηση μιας τεχνικής συνάντησης μεταξύ Υπουργείου και Επιμελητηρίου, για τη συζήτηση και διερεύνηση των θεμάτων που σχετίζονται με τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, ένα θέμα πολύ σημαντικό που αφορά το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων κτηνοτρόφων και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Αναμένοντας λοιπόν τόσο την επιβεβλημένη, κατά την άποψή μας, παράταση της χρονικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στη Δράση 4.1.5. «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», όσο και τον ορισμό της μεταξύ μας συνάντησης για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία και συνεργασία.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Μενέλαος Δ. Γαρδικιώτης

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

04-05-2023 22:44ΕΝΑΣ

Τι άλλες ηλιθιότητες θα γράψετε. Το 2020 δεν έτρεξαν Σχ. Βελτίωσης. Το 2018 ήταν η προηγούμενη πρόσκληση. Τι σχέση έχουν τα γραμμάτιά σου ρε φίλε με την επιδότηση του ΣΒ. Θέλεις δηλαδή να μας πείς ότι παρά του ότι σου δώσανε τα μισά λεφτά δωράκι είσαι ανίκανος να πληρώσεις τά άλλα μισά. Φαντάσου σε τι θέση θα ήσουν αν δεν σου έδιναν και την επιδότηση.

Απάντηση

04-05-2023 15:53Χρήστος

Γεια τους μελετητές να παρουν το χιλιάρικο και να ξαναβγουν πάλι χιλιάδες επιλαχόντες

Απάντηση

04-05-2023 15:07ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάνε καλά...την να την κάνουμε την παράταση χωρίς αλλά λεφτά..να ανεβάσουν και άλλο το μπάτζετ ..αυτο είναι το σημαντικό .να μπούνε ποιο πολύ δικαιούχοι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-05-2023 15:01Αγρότης

Τα τρακτέρ έχουν αυξηθεί από 30 μέχρι και 40% όπως και τα παρελκόμενα η επιδότηση είναι ίδια οπότε όσοι κάνουν σχέδια βελτίωσης θα βρεθούν στο γκρεμό χωρίς να το καταλάβουν. Εγώ που έχω κάνει σχέδιο βελτίωσης το 2020 το έχω μετανιώσει ακόμα πληρώνω γραμμάτια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις