Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Απαγορεύεται η καύση καλαμιάς από την πολλαπλή

Άμεση συνέπεια στις επιδοτήσεις φέρνει η καύση καλαμιάς, που δεν επιτρέπεται βάσει των κανόνων της πολλαπλής συμμόρφωσης. Οι παραγωγοί, προκειμένου να μη χάσουν τις ενισχύσεις τους καλούνται να ακολουθήσουν κάποια άλλη πρακτική σχετικά με τα υπολείμματα (καλάμια) των καλλιεργειών, όπως ενσωμάτωση στο έδαφος, βόσκηση της καλαμιάς ή διατήρησή της στο χωράφι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ενσωμάτωση της την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Αντιτίθενται στην καύση καλαμιών οι μελισσοκόμοι της Λάρισας

5
1

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με την οποία υπενθυμίζεται ότι όσοι παραγωγοί  λαμβάνουν  άμεσες οικονομικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. (ΟΣΔΕ), ενισχύσεις του αμπελοοινικού τομέα, ετήσιες πριμοδοτήσεις για τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα του Π.Α.Α. 2007-2013 (βιολογική γεωργία κλπ) και εξισωτική αποζημίωση υποχρεούνται να τηρούν την πολλαπλή συμμόρφωση (ΥΑ 1791/74062/15 - ΦΕΚ 1468 Β ́), σύμφωνα με την οποία και ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, επιλέγεται μια ή περισσότερες από τις παρακάτω πρακτικές σχετικά με  τα υπολείμματα (καλαμιά) των καλλιεργειών:

¡. ενσωμάτωση στο έδαφος

ii. βόσκηση της καλαμιάς

iii. διατήρηση της καλαμιάς στο χωράφι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ενσωμάτωση της την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. 

Εκτός των περιοχών του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΦΥΣΗ 2000 (NATURA), όπου σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η καύση της καλαμιάς, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με άδεια από την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο γεωργός μπορεί να προβεί σε καύση της καλαμιάς.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια καύσης καλαμιάς από την Υπηρεσία μας για το έτος 2015.

Στην περίπτωση που ο γεωργός δεν τηρεί τις παραπάνω υποχρεώσεις, επιβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μείωση ή αποκλεισμός από την οικονομική ενίσχυση.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-11-2015 07:08Νικόλας Κυριακόπουλος

Στην Πολυνησία, με την χρήση ριζάχυρου σε μεγάλα σιλό και προσθήκη μεθανογενών βακτηρίων, παράγουν μεθάνιο, και στην συνέχεια παράγουν ηλεκτρισμό. Την στιγμή αυτή λειτουργούν 4 μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε 5 στρέμματα η κάθε μιά ξεχωριστά και παράγει η κάθε μιά 50 GIGAWATT ενέργεια. Υπό εκτέλεση βρίσκονται άλλες 3, και μέχρι το 2020 η χώρα θα έχει εξασφαλίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 87%. Για εμάς βέβαια το συμφερότερο είναι να τα καίμε, γιατί δεν μας αφήνουν οι πετρελαιάδες, και οι πολιτικοί μας που νοιάζονται για το καλό,και την πρόοδο της χώρας !!!!!!!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία