BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με 4 υδρευτικές γεωτρήσεις θα παίρνει νερό ο Δήμος Αγιάς

Υπογράφη η σύμβαση για την υλοποίηση ενός έργου που εξασφαλίζει την παροχή πόσιμου νερού στην κοινότητα Μελιβοίας και την ζώνη των παραλίων του Δήμου Αγιάς.

Με 4 υδρευτικές γεωτρήσεις θα παίρνει νερό ο Δήμος Αγιάς

3
0

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο 2012 του έργου «Ανόρυξη Υδρευτικών Γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Μελίβοιας» προϋπολογισμού 321.030 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο αφορά στην ανόρυξη τεσσάρων υδρευτικών γεωτρήσεων στις θέσεις Ισιώματα Σκήτης, Γκόρτσια Σκλήθρου, Ντουβάρια Κουτσουπιάς, και Σκηταριό Σκλήθρου. Κάθε γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στη θέση που αναγράφεται στην εκδοθείσα ενιαία άδεια χρήσης νερού και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτινων πόρων.

Από το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης που είναι 266.454,90 ευρώ, η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 195.508,58 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό 70.946,32 ευρώ θα καλυφθεί από τη ΔΕΥΑ Αγιάς (ιδία συμμετοχή 21.121,42 ευρώ και ΦΠΑ).
 
Το έργο αυτό αποτελεί το 1ο Υποέργο της Πράξης «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δήμου Αγιάς» συνολικού προϋπολογισμού 1.341.463,41 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 3/2/2012 με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑ Αγιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα ύδρευσης που υλοποιούμε στην περιοχή, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και τους παραθεριστές μιας τουριστικά αναπτυσσόμενης περιοχής. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εφόσον οι γεωτρήσεις μας οδηγήσουν σε καλής ποιότητας και ποσότητας νερό, το επόμενο βήμα είναι η σύνδεση τους, με το δίκτυο ύδρευσης, για την διοχέτευσή του στον τελικό αποδέκτη, τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε για το έργο: «Το συγκεκριμένο αφορά τις γεωτρήσεις στο Σκλήθρο, στη Σκήτη και στην Κουτσουπιά. Τρεις περιοχές όπου έχουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα, γιατί πρέπει να σας θυμίσω ότι στη Σκήτη στέλνουμε νερό από τις Μπουρμπουλήθρες του Αγιοκάμπου, όπου έχουμε το πρόβλημα με το αρσενικό. Στην Κουτσουπιά και στην Παλιουριά, φέτος το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα και μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτών των περιοχών, όπου πραγματικά μαζί μας και κουράστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και βοήθησαν στο να λυθεί το πρόβλημα, και την περιοχή του Σκλήθρου, όπου από εκεί θα δώσουμε νερό για να καλύψουμε τις ανάγκες του Αγιοκάμπου. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο έρχεται και δένει με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που αφορούν στην ύδρευση, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για ανάπτυξη, αν τελικά στην παραλιακή ζώνη δεν λύσουμε το πρόβλημα της ύδρευσης. Είναι ένα από τα βήματα τα οποία έχουμε σχεδιάσει και ευχαριστώ πάρα πολύ την περιφερειακή αρχή, που έχει δει με μεγάλη κατανόηση και έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και βεβαίως βοηθάει στο να τελειώνουμε και να προχωράμε με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη».

Πηγή:trikalanews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία