Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Οι αβεβαιότητες για τα επενδυτικά προγράµµατα και τη νέα ΚΑΠ δυσκολεύουν τους καλλιεργητές

Με µεγάλες αβεβαιότητες δείχνει να έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και ειδικά η φάση των εαρινών σπορών.

tragr

Γιάννης Πανάγος

0
0

Στις δυσκολίες που γεννά η έλλειψη ρευστότητας, τα µικρά περιθώρια κέρδους και η βαριά φορολογία των αγροτικών µονάδων, προστίθενται αυτό τον καιρό και νέες φροντίδες. Ειδικότερα αυτές έχουν να κάνουν µε την υλοποίηση των επενδυτικών προγραµµάτων, τις αναπροσαρµογές στους τιµοκαταλόγους των τρακτέρ, τη γραφειοκρατία του κτηµατολογίου και των δηλώσεων ΟΣ∆Ε και τις επικείµενες ανακατατάξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η τελευταία είδηση για παράδειγµα, που αναφέρεται στην προσυπογραφή από ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος, της τροπολογίας που προβλέπει την πλήρη εξωτερική σύγκλιση των δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή, µια κοινή στρεµµατική ενίσχυση σε όλες τις χώρες - µέλη της Ε.Ε. έχει δηµιουργήσει τις τελευταίες ώρες τεράστια αναστάτωση στις αγροτικές περιοχές και θα µονοπωλήσει για µέρες τις συζητήσεις στα αγροτικά καφενεία. Κι αν οι άµεσες ενισχύσεις και τα λεγόµενα δικαιώµατα, είναι ένα θέµα που απασχολεί πολύ το σύνολο των κατόχων αγροτικής γης και των δραστηριοπούµενων στον αγροτικό χώρο, η υλοποίηση των προγραµµάτων και ειδικά των επενδυτικών προτάσεων που συνδέονται µε τα Σχέδια Βελτίωσης, είναι κάτι που αφορά τις πιο αξιόλογες και δυναµικές αγροτικές εκµεταλλεύσεις. Σηµειωτέον ότι κάθε υπεύθυνος αγρότης, οφείλει να φροντίσει αυτό τον καιρό, να βρει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να προχωρήσει στις καλλιεργητικές δραστηριότητες της νέας χρονιάς και παράλληλα, να εξασφαλίσει την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή, έτσι ώστε, να είναι σε θέση να «τρέξει» και τις προβλεπόµενες από το υποβληθέν Σχέδιο Βελτίωσης επενδύσεις. Αρκεί να αναφερθεί ότι η προγραµµατική περίοδος 2014-2020 εισέρχεται στη τελευταία της φάση και οι υποψήφιοι αγρότες επενδυτές δεν ξέρουν ακόµη, αν θα εγκριθεί η πρότασή τους, αν και µε ποιες προϋποθέσεις θα εισπράξουν την επιδότηση, αν και σε ποιο βαθµό θα χρηµατοδοτηθούν για την κάλυψη της ίδιας συµµετοχής από τις τράπεζες και ποιο ακριβώς είναι τελικά το ποσό που θα πρέπει να έχουν άµεσα διαθέσιµο για να καλύψουν επαρκώς τη δική τους συµβολή.

Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, ήρθε τις τελευταίες ηµέρες και ο «τιµοκατάλογος Τσιατούρα» από τις διαχειριστικές αρχές για να κάνει την αγορά άνω κάτω. Τώρα οι υποψήφιοι αγρότες τρέχουν και δεν φθάνουν. Καµιά αντιπροσωπεία δεν δείχνει διατεθειµένη να προσαρµόσει τις τιµές της στον τιµοκατάλογο Τσιατούρα, πολλοί αγρότες έχουν αγοράσει ήδη τα µηχανήµατα µε τις  γνωστές τιµές αγοράς, ενώ πολλοί θα ήθελαν να επωφεληθούν από τη νέα εξέλιξη, αν τελικά ο Τσιατούρας δεν κάνει πίσω.  

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου

13-04-2019 04:15Maira

ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΗ Ο ΠΟΛΙΤΟΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΗΝ DAVID SMART ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και Ο ΘΕΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ SMART ΔΑΝΕΙΩΝ. , Το όνομά μου είναι Margarida maria Είμαι από την πόλη Abrantes στην Πορτογαλία Είμαι παντρεμένος, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείου για το τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσει ένα σπίτι όλα πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκανε να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα η ελπίδα μου χαθεί, έχω μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχουν τίποτα να κάνει με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστεί κάποια χρήματα από ένα φίλε, της είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, το έκανα όπως μου είπε, έχω εφαρμόσει μαζί τους Email: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και μου η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω, είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου για να πάει για (davidsmartloancompany1@gmail.com) ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και η ζωή σας θα αλλάξει όπως η δική μου.Παρακαλώ επικοινωνήστε David έξυπνα δάνεια ΕΤΑΙΡΕΙΑ σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί τον Δαβίδ έξυπνο δάνειο για την πραγματική προσφορά δανείου τους.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το David smart Loan για το δάνειό σας επειδή πήρα το δικό μου δανείου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία