Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Υπό ανάρτηση η λίστα δικαιούχων του Μέτρου 4.2.1 Μεταποίηση

Θέμα λίγων ημερών, ίσως ακόμη και ωρών, φαίνεται ότι είναι η έκδοση του προσωρινού πίνακα των επενδυτικών σχεδίων για τα οποία «άναψε το πράσινο φως» υπαγωγής τους στη Δράση 4.2.1 του Μέτρου 4.2, που αφορά τη στήριξη επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία ή κι ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, του ΠΑΑ της περιόδου 2014-2020.

seve1

Λεωνίδας Λιάμης

73
6

Σχετικές διαβεβαιώσεις, για τις εξελίξεις στην πολυαναμενόμενη δράση, έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, κατά τη συμμετοχή του στο πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στο πρόγευμα εργασίας που οργάνωσε ο ΣΕΒΕ, την Παρασκευή 5 Απριλίου.

«Μας είπε πως ίσως ακόμη και σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου να εκδοθεί ο προσωρινός πίνακας εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, ο οποίος θα έχει καταρτιστεί με βάση τον υπερδιπλασιασμό στα 370 εκατ. ευρώ, του προϋπολογισμού της δράσης, προκειμένου να καλύψει περισσότερο από τα 2/3 των αιτημάτων που υποβλήθηκαν», ανέφερε στο Agronews ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Γιώργος Κωνσταντόπουλος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερδέσμευση κονδυλίων στη δράση, καθώς αποτελούσε αίτημα και του Συνδέσμου.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα υπάρξει και λίστα επιλαχόντων, ώστε εάν ένα επενδυτικό σχέδιο, που έχει εγκριθεί, δεν διαθέτει την ίδια συμμετοχή για να εκτελεστεί, τη θέση του να την παίρνει κάποιο άλλο, το οποίο θα έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ατμομηχανή οι εξαγωγές

Στην ομιλία του στο πρόγευμα εργασίας εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, τόνισε ότι οι εξαγωγές αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το υφιστάμενο επιχειρηματικό πλαίσιο δημιουργεί αντικίνητρα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της υπερφορολόγησης και των υπέρμετρων ασφαλιστικών εισφορών που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς και τα στελέχη τους και αποτελούν μειονέκτημα στο διεθνές εμπόριο, ενώ εστίασε και στην υποστήριξη που χρειάζονται οι Έλληνες εξαγωγείς από την Πολιτεία, αλλά και στη συνεργασία, η οποία είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί ο στόχος ενίσχυσης των εξαγωγών.

Δραγασάκης: Στο 50% του ΑΕΠ οι εξαγωγές έως το 2025

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και στην κυβερνητική πολιτική για τις εξαγωγές, αναφέροντας αρχικά ότι το μετα-μνημονιακό περιβάλλον στην Ελλάδα σταδιακά βελτιώνεται καθώς παρατηρείται ανάκαμψη της οικονομίας. Σε δεύτερο επίπεδο, τόνισε ότι οι εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας ενισχύθηκαν σημαντικά, ωστόσο δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη οι στόχοι καθώς το ποσοστό των εξαγωγών ως προς το ΑΕΠ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ανέπτυξε, επίσης, τη στρατηγική της κυβέρνησης αναφορικά με το εξαγωγικό μοντέλο της χώρας, αναφέροντας ότι ο πρώτος στόχος αφορά την αύξηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών σε 50% του ΑΕΠ το 2025, ενώ ο δεύτερος αφορά την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των εξαγωγών.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για το οποίο, πέραν ειδικών προγραμμάτων και εργαλείων για τις εξαγωγές και τους εξαγωγείς, που έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση και μάλιστα μέσα από μία διαφορετική διευρυμένη  αρχιτεκτονική, ο ΣΕΒΕ έχει ζητήσει την κατάργηση της εισφοράς 0,6% για τις χρηματοδοτήσεις από εξαγωγές, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα «ΟΑΕΠ-ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ».

Σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Αντιπροέδρου για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων μέσω τραπεζών, ώστε αυτά να αξιοποιούνται ουσιαστικά και στο έπακρο υπέρ των επιχειρήσεων.

Ξεκινά η αξιολόγηση του β’ κύκλου της Γενικής Επιχειρηματικότητας

Ικανοποίηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες και η ενημέρωση από τον γενικό Γραμματέα Λόη Λαμπριανίδη ότι εντός της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του Β’ κύκλου του καθεστώτος ενισχύσεων  στο μέτρο «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, αλλά και η εξαγγελία για έναρξη υποβολής νέου διαφοροποιημένου καθεστώτος των Νέων ανεξάρτητων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ως προς τις εξειδικευμένες δράσεις ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΠαΝΕΚ, η Ειδική Γραμματέας Ευγενία Φωτονιάτα, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τον επικείμενο Β’ κύκλο του «Επιχειρούμε Έξω» που αναμένεται τέλος Μαίου και καταβάλλεται προσπάθεια, με τη συνεργασία και του ΣΕΒΕ, ώστε να είναι βελτιωμένος και διευρυμένος ως προς τις επιλέξιμες δαπάνες σε σχέση με τον Α’ κύκλο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αυλωνίτης στο πλαίσιο συζήτησης για τις εμπορικές ονομασίες και τα σήματα σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών  αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου για την ενημέρωση και υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων αναφορικά με θέματα προστασίας σημάτων.

Τέλος, αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση επί θεμάτων όπως η ανάπτυξη μιας βιομηχανικής πολιτικής και το πολύ θετικό νομοσχέδιο για τις βιομηχανικές περιοχές, ο έλεγχος και εποπτεία της αγοράς, η σύνδεση του λιανεμπορίου με την παραγωγή σε σχέση με την προθεσμία πληρωμών, η αξιοποίηση των υφιστάμενων αναξιοποίητων υφιστάμενων βιομηχανικών μονάδων και μεταχειρισμένου εξοπλισμού στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου κλπ.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

20-10-2019 20:20Ντέρεκ Ντάγκλας

Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ. Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου. Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους. Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com WhatsApp: +18582644849 Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική. Τις καλύτερες ευχές, Ντέρεκ Ντάγκλας easyloanfirm2020@gmail.com 3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

Απάντηση

02-10-2019 09:53Dr. Jayden Martin

DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία